Waffen Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Platforma: Call of Chernobyl 1.4.22 Data premiery: 11.06.2017 r. Aktualna wersja: Build (2.0) 27.10.2017 r. Autor: @Waffen Śr. długość rozgrywki: (ok. 15 godzin) OPIS: Spoiler Dodatek stanowi połączenie różnych pomniejszych addonów, a jego celem jest znaczne utrudnienie rozgrywki. Użyte dodatki: Arsenal Overhaul 3.1+ lepszej jakości celowniki. DoctorX Dynamic Anomalies 1.3. Outfit Addon 1.4.7. Smurth's Dynamic Hud v3.2.2.8. Dodatek oferujący namiot. Dodatek z 33 nowymi artefaktami. Full Simulation A-Life. Dodatek z teksturami 4K. Dodatek usuwający HUD z wyjątkiem HUD-a masek z Smurth's Dynamic Hud. Dodatkowe informacje: Aby mieć pewność, że gra się nie „skraszuje” należy ustawić opcje tak jak na poniższym screenie [rzeczy niezwiązane z HUD-em i animacjami można wył./wł]. NPC będący ukryci w wysokiej trawie nie zauważą gracza [jednak mutanty już tak]. Warto dodać dopisek do konsoli "r__detail_density 0.4, jr__detail_radius 200", jednak zaowocuje dużym wpływem na FPS' graczy, którzy posiadają słabszy komputer. Spoiler W razie problemów z celownikami: - Podczas każdej zmiany opcji grafiki należy wpisać w konsoli "texture_lod 1" i wczytać ponownie grę lub zapis gry. - Nawet jeżeli nie zmieniasz opcji grafiki, to i tak wpisz "texture_lod 1" i wczytaj ponownie grę lub zapis gry. INSTALACJA: Spoiler Pobrane, a następnie rozpakowane archiwa (folder gamedata oraz fsgame.ltx) należy umieścić w głównym katalogu Call of Chernobyl. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Część I: MEGA - [KLIK] Część II: MEGA - [KLIK] Fix UI error: MEGA - [KLIK] Fsgame.ltx: MEGA - [KLIK] 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 @antrix A jeśli można zadać głupie pytanie, prócz kilku poprawek różni się czymś jeszcze od mojej wersji? PS. Zapodaj screeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 11 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 (edytowane) 4 godziny temu, Junx napisał: @antrix A jeśli można zadać głupie pytanie, prócz kilku poprawek różni się czymś jeszcze od mojej wersji? Jest w 100% stabilny , nie wymaga poprawek , zwiększona trudność [m.in.całkowicie wył HUD] , tekstury 4k i zachowana oryginalność [nie pasujące do stalkera według mnie "Nowe modele NPC'ów" które masz w swoim Hybrid packu] Edytowane 11 Czerwca 2017 przez antrix 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Super, zawsze to jakaś "odmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quiks Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witam, myślę, że nie omieszkam nie wypróbować moda zwłaszcza, że standardowego Hybdrid packa obadałem wzdłuż i wszerz wszystkimi frakcjami (No, powiedzmy że większością. ) Jak już dobrnę gdzieś to postaram się poszerzyć moją wypowiedź o spostrzeżenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Naprawdę nie mam nic przeciwko gdy ktoś używa moich tekstur, bo w końcu po to je robię by ludzie ich używali, ale był bym wdzięczny za mały tip/wiadomość o tym, bo kocham statystyki i po prostu spisuje kto i gdzie używa ich(wiem, to dziwny nawyk...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) 23 godziny temu, Paranoia napisał: Naprawdę nie mam nic przeciwko gdy ktoś używa moich tekstur, bo w końcu po to je robię by ludzie ich używali, ale był bym wdzięczny za mały tip/wiadomość o tym, bo kocham statystyki i po prostu spisuje kto i gdzie używa ich(wiem, to dziwny nawyk...) mogłeś dopisać że to wymagane . Bo nie każdy o tym może wiedzieć ;D Edytowane 25 Czerwca 2017 przez antrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) #3 Nowe Celowniki https://mega.nz/#!exMUTaKQ!wR9JOGXtENO7W30fg7pwGb8iqzqr6uzvXpUhRMhGbI0 Edytowane 1 Lipca 2017 przez antrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Jak możesz to dokładnie opisz co zawiera aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) 2 godziny temu, anatol napisał: Jak możesz to dokładnie opisz co zawiera aktualizacja. " #1 Aktualizacja " zawiera Zmiany w Alife "Living Zone by Skelja" , możliwość Wyrzucania pieniędzy jako fizyczny obiekt , dodatkowo "DoctorX More Mutants 1.1" " #2 Aktualizacja " Zawiera różnorodność w muzyce , w Bazach frakcji."Nowy" mutant niedźwiedź brunatny , tekstury rąk [dla kombinezonów także] w jakości HD Edytowane 1 Lipca 2017 przez antrix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOWCAKOZ Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 (edytowane) Witam, nie da się wypakować celowników i aktualizacji tekstur, wyskakuje okienko że nie można otworzyć pliku jako archiwum. Poza tym archiwum z gamedata po wypakowaniu waży 206 KB Edytowane 18 Lipca 2017 przez LOWCAKOZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 (edytowane) dziwne , czym wypakowujesz? Winrar Spoiler 7Zip Edytowane 18 Lipca 2017 przez antrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOWCAKOZ Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) 7zip-a używam, pobrałem wszystko jeszcze raz i to samo się dzieje: Edytowane 19 Lipca 2017 przez LOWCAKOZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) to spróbuj WinRar-em to pewnie chodzi o .rar5 [używałem do dużej kompresji pliku] przez WinRar będzie normalnie Edytowane 19 Lipca 2017 przez antrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOWCAKOZ Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 W istocie WinRar-em wszystko się ładnie wypakowało. W razie innych problemów na pewno dam znać. Dziękuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 #4 Bardziej klimatyczne Menu gry i nowe efekty night_Vision https://mega.nz/#!S5MBBagA!9aOG_lsXg3983d6PgN4i2FLPTMP-YZhReO_bW-7hLBk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 @antrix Jak wypuszczasz gdzieś jakieś mody i potem robisz aktualizację to wszystkie updaty dodawaj też do pierwszego postu żeby ludzie łatwo mogli je znaleźć i żeby nie ginęły w temacie. Ewentualnie jeśli np aktualizacja najnowsza zawiera to co było też w poprzednich (np aktualizacja 4 ma w sobie to co było w 1,2,3) to dodawaj link do najnowszego updatu. Chociaż jak patrzę po rozmiarach to u ciebie każdy patch jest ważny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 tylko w tym problem że nie mogę edytować 1 postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 A to ja dorzucę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOWCAKOZ Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Prezentuje się bardzo przyzwoicie, kawał dobrej roboty. Małe pytanko nie będzie się sypać jak usunę cały folder shaders (nie śmiejcie się z głupich pytań nie znam się za bardzo)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 nie będzie, folder " shaders " dodałem by była "lepsza" grafika na dx10 ale nie zauważyłem różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOWCAKOZ Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Niektóre giwery maja popsute celowniki na razie spotkałem tylko: wintorez, HK G33G/1, gauss gun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Fix będzie w 1 poście Cytuj #5 Fix Celowników https://mega.nz/#!75V1CJTC!g7IhhTdpHV5FEhm8XDqckElrA5hPQ981r0RaJ_LX-LI Edytowane 26 Lipca 2017 przez antrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOWCAKOZ Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale wrzuciłem wszystkie trzy foldery i dalej to samo. Wydłużam listę: wintorez, gauss gun, L96A1, postrach kroczącej śmierci HK G33G/1(do niego niestety nie mam teraz dojścia, aby potwierdzić jakaś poprawę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 26 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) folder "4-3 monitor" dajesz jak używasz 1280x1024 , "16-10 monitor" jak na 1280x800 a 16-9 monitor na 720p zobacz wideo 2017-07-26 22-27-22.mp4 Edytowane 26 Lipca 2017 przez antrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi