Jump to content

Teleportacja BEZ OGRANICZEŃ

OldMan
 Share

Recommended Posts

Witam.

Wkurzało mnie, że do teleportacji urządzeniem które uruchomione finalnie otrzymujemy od Sacharowa (potrzebny jest art Bateryjka) działa tylko dwa razy i potrzebujemy nowej Bateryjki. Raz, że nie mam recepty na Bateryjkę a dwa ile byłoby ich potrzeba żeby szybko przenosić się między lokacjami. Myślę, że jestem teraz w okolicy połowy moda i jak na razie znalazłem słownie JEDNĄ Bateryjkę...
Trochę pogrzebałem w plikach i teraz można podróżować po aktywnych w urządzeniu lokacjach bez ograniczeń :)

123.thumb.jpg.53ed50682e098a97b979c9ef6b71ce7a.jpg

Oczywiście jedna Bateryjka jest potrzebna ;) 
Jeśli ktoś chce skorzystać z mojej modyfikacji wystarczy podmienić pliki teleport_menu.script i spawn_level_changer.script (ścieżka gamedata/scripts) na moje:

teleport_menu.script 

spawn_level_changer.script

Szczodrej Zony STALKERZY :) 

Edited by kazik
  • Positive 6

Natomiast ja rozważałem dodanie Bateryjki do inwentarza Sacharowa. Ostatecznie jednak zrezygnowałem z tego pomysłu i korzystałem z transmutacji.

Ogólnie miałem ich trochę ponad 20. Używałem oszczędnie, chyba nawet za bardzo, bo po finale miałem jeszcze z tego co pamiętam 11.

@kazik - Podmieniłem pliki, ale bez skutku. Teleport dalej zjada Bateryjkę na każdą teleportację. Czy to działa, jak ma się tylko jedną w inwentarzu?

I jeszcze takie coś.

Od Siaka za zadanie dostałem receptę na Bateryjkę z Gwiazdy wieczornej. Ale jej nie mam w żadnym z trzech wykazów. Gdzie jej szukać?

Czy po jakimś zadaniu pojawią się teleporty na Jupiter i z powrotem, bez przechodzenia przez tunele?

@kazik - daję sava. Do sprawdzenia masz 3 Bateryjki.

1925 na radarze.sav

1925 na radarze.dds

Ja będę grał dalej, idę do Warlabu, tak że nie musisz się śpieszyć.

Receptę na Przekształcanie Gwiazdy w Bateryjkę dostałem za przyniesienie mu dyplomatki z X18.

Masz sava przed rozliczeniem tego zadania.

1904 siak.sav

1904 siak.dds

A tu plik jaki pobrałem i wkleiłem. Porównałem z moim oryginalnym i jest w nim tylko jedna zmiana false na true, czy też odwrotnie, na samym początku pliku.

teleport_menu.script

Znalazłem odpowiedź o teleport z Jupitera. Otwiera go uczony, po przyniesieniu mu dokumentów w sejfie w zakładzie. Prowadzi do Przystani w Zach. Prypeci.

DODANO. Pobiorę na nowo i wrzucę do moda.

DODANO2 : Pobrałem na nowo tego poprawionego, wkleiłem i dalej mi zjada Bateryjki.

Czy ktoś jeszcze skorzystał z tego fixa? Działa u was?

Sprawdzałem w wystawionym pliku i jest ok. Natomiast w Twoim nadal jest bez zmian.
Jeszcze raz sprawdź w pliku  teleport_menu.script  
wiersz 51 i 52 muszą wyglądać tak: 
Snap7.thumb.png.e47ad5d72ffd95d3399089ebcd1db53a.png
a u Ciebie ciągle w wierszu 51 jest 1 zamiast 0

Snap8.thumb.png.33a0350298038f4e3df6c74095a11db9.png

Zmień 1 na 0 i powinno śmigać. 

• 1 year later...