kondotier Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Jeśli oceniać 3 podstawki, to biorę je z całym dobrodziejstwem inwentarza, takie jakie są. A jeśli coś miałoby mnie "wkurzyć", to to, że nie powstały dalsze części. Dobrze, że powstały mody, które są próbą zaspokojenia poglądów na to jak widzieli by Stalkera gracze, gdyby go robili od zera. A że nie tak łatwo to zrobić, niech przykładem będzie LA, nawet LADC, czy mityczny Stalker2. Niektórzy zapominają, że podstawki były robione dla "innego świata" komputerów. Były dostosowane do ich możliwości. Tylko najstarsi "stalkerzy" mogą coś na ten temat powiedzieć. Przecież żaden mod z aktualnymi "ulepszeniami" teksturowymi, napchanymi dodatkami z bronią i pancerzami, anomaliami na każdym kroku, na tamtych komputerach albo by nie ruszył, albo zacinki tak by zohydziły grę, że nikt by grać w takie coś nie był w stanie. A jeśli idzie o fabułę i trudności rozgrywki, to wystarczy poczytać pytania tych, co swoja przygodę ze stalkerką dopiero zaczynają. Niech więc ci co podstawki i większość modów "znają na pamięć", przypomną sobie, jak to na początku było. Na pewno nikt nie był takim cwaniakiem, że ani razu nie zajrzał do załączanych do gry poradników, takich jak choćby ten: STALKER-COP.pdf Popsioczyć, to raczej można na mody. Czasem zmiany w niektórych są tragiczne. A szczególnie choroba II WŚ. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Chciałem jeszcze dodać jedną rzecz. Materiał który zamierzam zrobić nie będzie czymś w stylu "Przechodzimy do kolejnego debilizmu...ale to durne i niedopracowane..." i tak dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) 14 hours ago, tom3kb said: No i fakt, niektóre rzeczy wychodzą po ograniu modów ale to też świadczy na co twórcy nie wpadli albo mieli inne pomysły. To nie do końca jest tak. Niektóre "wynalazki" z modów można zobaczyć w buildach (pierwszy z brzegu przykład - latarka trzymana w ręce). Zrezygnowano z nich z różnych powodów - jednym z nich była wydajność ówczesnych komputerów, o czym wspomniał @kondotier. 13 hours ago, kondotier said: Popsioczyć, to raczej można na mody. Czasem zmiany w niektórych są tragiczne. Święta racja. Pomimo ich wad, wszystkie trzy części serii przechodziłem z prawdziwą przyjemnością, wracając do nich po jakimś czasie. Zdarzały się natomiast takie mody, które szły do kosza nawet po niecałej godzinie grania. Powodem nie była ich trudność, lecz "twórcza inwencja" autorów i błędy uniemożliwiające normalną grę. Edytowane 11 Marca 2018 przez A6AKAH 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Gdzieś w bildach widział latarkę trzymaną w ręcę? Pokaż mnie to... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 @Testolityczny - fakt, to nieprawda. Coś mi się uroiło na podstawie opisu builda 1632. Odpaliłem, sprawdziłem. Jest tam latarka ręczna, działająca również po zdjęciu z pasa. Ale w ręce jej nie trzymamy... Dzięki za czujność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi