Skocz do zawartości

Micro Konkurs

Rekomendowane odpowiedzi

Z cyklu "Poznaj swój kraj".

Poniżej wrzucam kilka zdjęć z obiektów byłej jednostki wojskowej. Waszym zadaniem jest odgadnięcie w jakiej to miejscowości i która jednostka tu stacjonowała. Wygrywa ten kto pierwszy poda obie poprawne odpowiedzi.
Dla zwycięzcy przewiduję suwenir (magnes na lodówkę), ale że jest on pośrednio powiązany z tematem na razie nie będę go ujawniał. Jeżeli zdjęcia nie wystarczą, będę stopniowo podawał inne wskazówki. Przepraszam za marną jakość niektórych fotek, wynikającą z kiepskiego oświetlenia i leciwej komórki.
Możliwe że ktoś z Was w swoim czasie dzielnie służył tu dla umacniania obronności kraju i będzie mógł coś więcej powiedzieć na ten temat. Moja wiedza jest niestety szczątkowa.

W konkursie nie może brać udziału @Sierioża, który wie gdzie obecnie przebywam i dawałoby mu to zbyt duże fory. Sorry stary, ale szanse muszą być równe dla wszystkich. Jako zadośćuczynienie również dostaniesz atrakcyjną pamiątkę.

Przyjemnej zabawy.

Pokaż ukrytą zawartość

A kto powiedział, że w ogóle chcę w nim brać udział? :005: Niemniej będę złośliwy i podpowiem:

Pokaż ukrytą zawartość

W dniu 2.06.2018 o 21:21, Chlebczarow napisał(a):

Poniżej wrzucam kilka zdjęć z obiektów byłej jednostki wojskowej. Waszym zadaniem jest odgadnięcie w jakiej to miejscowości i która jednostka tu stacjonowała. Wygrywa ten kto pierwszy poda obie poprawne odpowiedzi.

Rozwiń  

Bez urazy, ale tą miejscówkę odgadnie jedynie ktoś, kto mieszka w pobliżu lub "tambylec". Poprosimy o podpowiedź lub telefon do przyjaciela...

Podpowiedź nr 3

20180531_205450.thumb.jpg.4103baf3687af455a0e156f7c754ec62.jpg

Uzupełniając, wysyłka nagrody na mój koszt. W związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Ogólnego o Ochronie Danych Osobowych (RODO) jeżeli zwycięzca nie zechce podać swojego adresu, mogę wysłać na poste restante. Imię i nazwisko zobowiązuję się wykorzystać tylko do celów wysyłkowych :)

No i nasz ukochany moderator, rzutem na taśmę, zgarnął całą pulę :060::065:. Tylko teraz mam zagwozdkę, bo koledzy wymienieni w moim wcześniejszym poście, położyli podwaliny pod rozwiązanie zagadki i też im się coś należy. Może wyślę nagrodę do jednego z Was, a lodówkę z suwenirem będziecie przesyłać między sobą jako puchar przechodni :D.

A poważnie, co mi tam. Najwyżej skrócę pobyt o kilka dni ;) Można powiedzieć że koledzy działali zespołowo, więc nagroda należy się każdemu z nich. Podsumowując, zwycięzcy to @apg2312, @Czujny oraz @Ross71:084: CONGRATULATION :084:

Proszę zwycięski team o podanie na priv namiarów do wysyłki.