Yossarian Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Z cyklu "Poznaj swój kraj". Poniżej wrzucam kilka zdjęć z obiektów byłej jednostki wojskowej. Waszym zadaniem jest odgadnięcie w jakiej to miejscowości i która jednostka tu stacjonowała. Wygrywa ten kto pierwszy poda obie poprawne odpowiedzi. Dla zwycięzcy przewiduję suwenir (magnes na lodówkę), ale że jest on pośrednio powiązany z tematem na razie nie będę go ujawniał. Jeżeli zdjęcia nie wystarczą, będę stopniowo podawał inne wskazówki. Przepraszam za marną jakość niektórych fotek, wynikającą z kiepskiego oświetlenia i leciwej komórki. Możliwe że ktoś z Was w swoim czasie dzielnie służył tu dla umacniania obronności kraju i będzie mógł coś więcej powiedzieć na ten temat. Moja wiedza jest niestety szczątkowa. W konkursie nie może brać udziału @Sierioża, który wie gdzie obecnie przebywam i dawałoby mu to zbyt duże fory. Sorry stary, ale szanse muszą być równe dla wszystkich. Jako zadośćuczynienie również dostaniesz atrakcyjną pamiątkę. Przyjemnej zabawy. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 A kto powiedział, że w ogóle chcę w nim brać udział? Niemniej będę złośliwy i podpowiem: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Sądząc po farbie na ścianach to może byś Wschodnia Prypeć albo jej obrzeża 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ross71 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Dosyć wymagające do odgadnięcia, po godzinie buszowania w "Guglu" nadal nie mam pojęcia gdzie się może znajdować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 1 godzinę temu, Chlebczarow napisał: Poniżej wrzucam kilka zdjęć z obiektów byłej jednostki wojskowej. Waszym zadaniem jest odgadnięcie w jakiej to miejscowości i która jednostka tu stacjonowała. Wygrywa ten kto pierwszy poda obie poprawne odpowiedzi. Bez urazy, ale tą miejscówkę odgadnie jedynie ktoś, kto mieszka w pobliżu lub "tambylec". Poprosimy o podpowiedź lub telefon do przyjaciela... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Podpowiedź pierwsza to nagroda. W sumie określa lokalizację i rodzaj jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Podpowiedź druga. 2006 to rok w którym jednostka uległa likwidacji. Tutaj dokładna data 28. joulukuuta 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Podpowiedź nr 3 Uzupełniając, wysyłka nagrody na mój koszt. W związku z wprowadzeniem Rozporządzenia Ogólnego o Ochronie Danych Osobowych (RODO) jeżeli zwycięzca nie zechce podać swojego adresu, mogę wysłać na poste restante. Imię i nazwisko zobowiązuję się wykorzystać tylko do celów wysyłkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Podpowiedź nr 4 Można tu między innymi natrafić na tablicę z napisem "Początek Polski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Hel. Chodzi o Punkt Bazowania Hel? Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Czujny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ross71 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) Dokładnie to Port Wojenny Hel Podczas II wojny światowej mieściło się tam Dowództwo Obrony Wybrzeża, od 1958 roku budynek służył Marynarce Wojennej Edytowane 4 Czerwca 2018 przez Ross71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Koledzy @Czujny i @Ross71 - brawo Lokalizację już znamy, ale prosiłbym o doprecyzowanie, jaka jednostka wojskowa tu stacjonowała jako ostatnia. Myślę że podpowiedź nr 2, pomoże w poszukiwaniu odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 9 Flotylla Obrony Wybrzeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 No i nasz ukochany moderator, rzutem na taśmę, zgarnął całą pulę . Tylko teraz mam zagwozdkę, bo koledzy wymienieni w moim wcześniejszym poście, położyli podwaliny pod rozwiązanie zagadki i też im się coś należy. Może wyślę nagrodę do jednego z Was, a lodówkę z suwenirem będziecie przesyłać między sobą jako puchar przechodni . A poważnie, co mi tam. Najwyżej skrócę pobyt o kilka dni Można powiedzieć że koledzy działali zespołowo, więc nagroda należy się każdemu z nich. Podsumowując, zwycięzcy to @apg2312, @Czujny oraz @Ross71. CONGRATULATION Proszę zwycięski team o podanie na priv namiarów do wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi