kmicic0 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Przy wyciąganiu niektórych "broni długich" tzn.Karabinków bioradar nie wyświetla się na ekranie po prostu znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Nie wygrywałeś dodatkowych modów np. broni? Podaj przykład jaka broń długa nie współgra z bioradarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Pomyliłem dział proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Mam 4 sztuki broni podrasowanej 2 długie i 2 krótkie, z krótką niema problemu.Podrasowana broń długa to: Lżejszy celniejszy AEK 973 kal.7,62 x 39 i groza 7,62 x 39.Właśnie po wyjęciu któreś z tych broni bioradar nie działa. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez kmicic0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Skoro to nie ten dział to czy na pewno chodzi o NS2016? Jaki dodatek broni dokleiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Chodzi o NS2016 tylko powinien być w dziale PROBLEMY!.Dodatków nie dodawałem zwiększyłem szybkostrzelność obrażenia i obsługę.Próba dodania dodatków na stałe kończyła się wylotem do pulpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Aktualnie ogrywam Wiatr Czasu ale mam NS2016. Może wstaw sejwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Gdzieś na forum dałem plik ze spawnerem do NS5 TT2 tamże w zestawie jest m.in. bioradar. Wgrywam tego spawnera do prawie wszystkich modów i mam z niego prawie zawsze bioradar który nie koliduje z innymi bambetlami z moda, odpalanie spawnera przez S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 @vidkunsen mam inny spawner czy ten który wrzuciłeś nie będzie kolidował z tym z ns 2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie pamiętam ale możesz skopiować pliki i je zamienić, w razie lipy wklejasz stare pliki a te ze spawnerem usuwasz. Nie pamiętam ale możesz skopiować pliki i je zamienić, w razie lipy wklejasz stare pliki a te ze spawnerem usuwasz. Kmicic0 - tutaj masz do pobrania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 @vidkunsen wielkie dzięki za spawnera niestety nie działa powoduje wylot do pulpitu u mnie bez żadnego loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Ponawiam propozycję. Wstaw sejwa i sprawdzę problem u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) @vidkunsen znalazłem błąd zasugerowałem się twoim postem każda broń z dodanym /zainstalowanym celownikiem optycznym powoduje to że bioradar nie działa. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez kmicic0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 @OldMan jak wrzucić sejwa dalej mi bioradar nie działa i teraz na dodatek ma minimapie nie pokazuje wrogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Zrób sejwa przez menu i nadaj mu dowolną nazwę np test. W katalogu głównym moda jest folder z sejwami domyślnie: savedata\savedgames W nim masz sejwy wybierasz ten który zrobiłeś czyli test (bez ikonki) I dodajesz jako załącznik (poniżej tego okienka w którym piszesz post masz przycisk dodaj plik...) Zawartość folderu z sejwami przykładowo wygląda tak: I jeszcze raz napisz w paru zdaniach z czym konkretnie jest problem. test 6.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 @OldMan Zrobiłem 3 sejwy wstawię w kolejności i opiszę. a.sav zespawmowany radar na pasie działa. aa.sav groza bez celownika optycznego radar działa. a.sav groza z celownikiem optycznym i po zabiciu kilku psów radar nie działa. Dorzuciłem jeszcze zapis huda. a.sav aa.sav aaa.sav hud'1@inv'0@sco'2_options.sol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 1. Pisz zespawnowany a nie zespawmowany. 2. Zrzuty ekrany w tym modzie robisz klawiszem F12 (ścieżka savedata\screenshots) 3. U mnie każdy Twój sejw działa i nie mam możliwości sprawdzenia błędu skoro u mnie nie występuje ale... 4. Zrób kopię swojego folderu ui w dowolne miejsce (ścieżka gamedata\textures\) 5. Pobierz paczkę z mojego namiaruhttps://my.pcloud.com/publink/show?code=XZYAqD7ZkdB1ukKk7w0VmKFv4wvdgyRMIvQV 6. Wypakuj paczkę podmień pliki w swoim katalogu textures i sprawdź czy zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 5 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 (edytowane) @OldMan Tu wrzucam screeny po podmianie na twoje pliki ui oraz z bioradarem. 1. Bioradar na pasie wał bez żadnych dodatków bioradar widoczny. 2. G36 bioradar na pasie na ekranie nie widoczny. 3. Ekwipunek z bronią żadnego wylotu na pulpit. Broń nie jest "podrasowana" Edytowane 5 Września 2018 przez kmicic0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 21 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) Wiem że pisze posta pod postem. @OldMan Pobrałem jeszcze raz twój plik ui w teksturach i taki efekt po podmianie plików. Edytowane 21 Września 2018 przez kmicic0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 U mnie Twój błąd nie występuje więc trudno jest coś doradzić.... Ale tak na szybko postaw moda jeszcze raz. W mod wbudowany jest spawner nie wiem czy nim dodajesz bioradar? p.s. To jest mój sejw z końca moda i sprawdź jak będzie na nim. the end.dds the end.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmicic0 Opublikowano 22 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 (edytowane) Zasugerowałem się odpowiedziami na forum dotyczących spawnera że może powodować błędy więc znalazłem inne rozwiązanie przedmioty dodaję przez plik escape_dialog.script. Postawię moda jeszcze raz i napisze jak przebiegł test twoich sejwów. Taki błąd przy uruchomieniu: Spoiler FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'm_teleport_blok_vhod_otsek' stack trace: Mod świeżo postawiony . Edytowane 22 Września 2018 przez kmicic0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 @kmicic0 Czy ten bioradar, to Ty dostałeś wykonując scenariuszowe zadania, czy od razu wrzuciłeś kombinowaniem do ekwipunku? Bo jeśli to drugie, to może być przyczyną problemów. Masz go w momencie, kiedy mod go jeszcze nie uwzględnia. No i co zrobisz, jak dojdziesz do zadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi