Agrael Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 Już wcześniej znałem tę nutkę, ale jakoś ostatnio mnie '' wciągnęła ". Według mnie.. Ma coś w sobie. Spoiler Przetłumaczony tekst piosenki: Spoiler Po płaczącej ziemi, nie czując kamaszy Ucieka przed wrogami nasz oddział wykrwawiony Żywiąc się po drodze szczawiowymi liśćmi I śpiąc w parowie pod kalinowymi krzewami Odpocząć nie można – biegiem!, biegiem!, biegiem! Nasi ponoć przyjaciele skryli się za wzgórzem Patrzą, jak my bici, ich oczy wlepione Tylko długie drogi są całkiem po naszej stronie Wytrzyj łzy, odpocznij - ja uboga, ale rosyjska droga. Chodź, przykryję cię błotem i wodą, jestem rosyjską drogą My w błocie po uszy, w wodzie aż do oczu Za jakiś czas wrogowie dogonili nas znowu Biją jeszcze silniej, katastrofa tuż-tuż Ale surowe mrozy z pomocą nam śpieszą już Odpoczywaj, wytrzyj łzy rzęsiste. To my, mrozy rosyjskie Tęsknoty zamrozimy, zmieciemy, my Moskwę natchniemy Matką rodzoną jest, przyroda na wojnie Ale jest czas na schronienie i jest czas na natarcie I rychło we wrogich miasteczkach zjawiliśmy się By niszczyć wszystko wokół i rujnować doszczętnie Rwaliśmy na części, na proch rozgnietliśmy Dobijając, jęczącym wrogom tłumaczyliśmy: Zapamiętajcie nasz zagadkowy plan taktyczny, Gdy my wycofujemy się - to naprzód idziemy! Tak razem z chłodami i lasami, prowadzi Susanin (Iwan) Po prostu w spadku dana od Boga nam jest rosyjska droga jest rosyjska droga, jest rosyjska droga, jest rosyjska droga... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 @Agrael Też słucham Within Temptation . Mają naprawdę fajne kawałki 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fаgot Posted September 7, 2020 Report Share Posted September 7, 2020 (edited) Игорь Растеряев. Ленинградская песня.mp4 Игорь Растеряев -Русская дорога.mp4 Игорь Растеряев-Ромашки.mp4 Игорь Растеряев-Проводы.mp4 Edited September 7, 2020 by Fаgot 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vidkunsen Posted September 8, 2020 Report Share Posted September 8, 2020 (edited) Edited September 8, 2020 by vidkunsen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fаgot Posted September 14, 2020 Report Share Posted September 14, 2020 Насечка / Nacięcie : Бой / Walka : Курган / Kopiec : Плясовая /Miejsce : 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts