ArNie Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 Nie znalazłem z tym pytaniem tematu nigdzie, także sam się zapytam (jeżeli niewłaściwy dział to przepraszam). Pytania dotyczą Cienia: 1. W jaki sposób można wydłużyć czas potrzebny na spawn nowych NPC oraz zmniejszyć ilość w jakiej się ci nowi Stalkerzy pojawią? 2. W jaki sposób przyspieszyć prędkość znikania ciał martwych Stalkerów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 @ArNie Tu patrzyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArNie Posted December 9, 2019 Author Report Share Posted December 9, 2019 (edited) Wychodzi na to, że odpowiada za to plik se_respawn.script. Zaraz go pobiorę z repozytorium i zobaczę, o co tam chodzi. Edit: na dzień dobry znalazłem sekcję simMaxCount - zakładam z góry, że odpowiada to za maksymalną ilość NPC dla danej frakcji i poszczególnych rang, jaka może być w grze. Tutaj kod, jak to wygląda, jakby jakiś ekspert chciał rzucić okiem. W międzyczasie sam coś z tym pokombinuję i zobaczę, z czym to się je. local simMaxCount = { stalker_novice = 43, stalker_regular = 48, stalker_veteran = 43, stalker_master = 20, monolith_novice = 0, monolith_regular = 30, monolith_veteran = 35, monolith_master = 30, military_novice = 0, military_regular = 32, military_veteran = 22, military_master = 5, killer_novice = 0, killer_regular = 18, killer_veteran = 17, killer_master = 10, ecolog_novice = 1, ecolog_regular = 1, ecolog_veteran = 1, ecolog_master = 1, dolg_novice = 0, dolg_regular = 33, dolg_veteran = 36, dolg_master = 17, freedom_novice = 50, freedom_regular = 20, freedom_veteran = 26, freedom_master = 21, bandit_novice = 40, bandit_regular = 50, bandit_veteran = 18, bandit_master = 10, zombied_novice = 20, zombied_regular = 15, zombied_veteran = 10, zombied_master = 10, Edit nr 2: zmniejszyłem wartości do w sumie bardzo niskich, ale na razie nie widzę żadnych efektów. Edit nr 3: dobra, nieważne, już widzę co, gdzie i jak Teraz tylko kwestia szybszego znikania ciał. Edited December 9, 2019 by ArNie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 @ArNie TheEmperor od bardzo dawna nie uczestniczy w życiu forum, więc Ci nie odpowie. Radzę na SB poprosić mechaników, aby zajrzeli do tego "okopanego z przeszłości" tematu, lub samemu boksować się z problemem. Ale z moich gier wiem, że tak wprowadzone zmiany podczas gry, wymagają trochę czasu na zareagowanie. Jednak najlepiej jest po ich wprowadzeniu, rozpocząć nową grę i z nowym alspawnem wczytać bieżący zapis. Rada tylko wynikająca z praktyki, bo na tych niuansach grzebania w plikach się nie znam. Ale na pewno w tym dziale co porada TheEmperora są inne tematy, które to wyjaśniają. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts