Grzegorz728 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Witam serdecznie, mam problem z wylotem w pulpit w prypeci podczas eskorty kła do miejsca gdzie ma on pokazać przejscie, mianowicie podczas likwidacji najemników i monolitu gdy robię Quick Save i chciałbym go wczytać po zabiciu, to właśnie wtedy mnie wywala w pulpit podczas wczytywania Quick save. Dodam że w logu nie ma nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Witaj, Grzesiu. Staraj unikać się tzw. szybkich zapisów. Zawsze zapisuj grę przez tzw. twarde zapisy. 20 minut temu, Grzegorz728 napisał: chciałbym go wczytać po zabiciu, to właśnie wtedy mnie wywala w pulpit podczas wczytywania Quick save Ale masz chyba inne zapisy, prawda? Z nich też nie możesz wczytać gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 (edytowane) Grzegorz728 - tzw. szybkie zapisy to maniera wyniesiona z gier z "zachodu", w Stalkerze tylko zapis tzw. twardy - escape, zapis - jest trwały. Pozbądź się tej w/w maniery i rób tzw. twarde zapisy co jakiś czas i zawsze przed dialogiem lub zmianą lokacji jak i po zmianie lokacji. Edytowane 13 Września 2020 przez vidkunsen 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 @Anton Gorodeckitak mam twarde zapisy sprzed wylotów i tak właśnie robiłem że wczytywałem się z twardego zapisu. Czyli sugerujesz aby przestać robić Quick save-y i robić tylko twarde zapisy? Ok tak właśnie zrobię. Dziękuję za szybką odpowiedź i pozdrawiam. ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Szybkie zapisy są bardzo przydatne, ale niestety są przyczyną wielu problemów. Stosuję je tylko i wyłącznie w czasie podróżowania do punktu docelowego. Druga sprawa, że nie we wszystkich modach powodują problemy. A to świadczy o słabej optymalizacji danej modyfikacji. Np. w NS 2016 OGSR bardzo często robiłem Szybkie Zapisy i nie miałem z tego powodu żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 @Grzegorz728 jak ktoś chce robić zwykłe zapisy ale tak jak quicksave to można spróbować tej metody, nie we wszystkich modach działa. Przed grzebaniem w pliku zrób sobie jego kopię bezpieczeństwa na wypadek jakbyś coś skopał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 @Anton Gorodeckidalej mam problem z tym wylotem, już nie robię Quick Save - ów nawet usunołem większość twardych zapisów z gry, zamiast Quick save-a robię twardy zapis typu "sejw1" itd. I dalej podczas wczytywania następuje wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Czyli coś uszkadza zapisy... Próbowałeś zapisywać w innym miejscu danej lokacji? Lub przejść na inną lokację i zapisać grę? Czasami pomaga wyczyszczenie Prypeci z wrogich NPC i mutantów. Edyta: @Grzegorz728 niestety nie mam moda na dysku (chyba, że grasz w wersję z Autumn Aurorą) więc nie mogę sprawdzić zapisu. Wstaw zapis i poproś o sprawdzenie zapisu. Może ktoś ma tą wersję w którą grasz i będzie chętny do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 @Anton Gorodeckicały czas prubóję i narazie same porażki z tego wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Czasem wejście na lokację, potem wyjście i ponowne wejście pomaga, coś tam z tzw. skryptami. Ja też czasem "prubóje", aż do skutku. Może zacznij od zapisu który nie powoduje wylotów lub od nowa ale wg. linii fabularnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 @Grzegorz728Znalazłem takie coś "Poprawiona możliwość zapisu przy przeprowadzaniu Kła do Prypeci " Niby to zostało usunięte ale może by zaryzykować i spróbować przeprowadzić Kła bez robienia zapisu? Tylko czy da się radę to wykonać z walkami Bo grasz w TŚ 2 Update Final? Czy w jakąś starszą wersję? Wolę się dopytać bo nieraz ludzie sobie piszą gdzie chcą, a wersji tego moda trochę jest Druga sprawa "Stanowczo nie zaleca się korzystać z "quicksave", a zapisy gry wykonywać tylko przez manu lub konsolę, z powodu dużego ryzyka uszkodzenia sejwów. Róbcie na wszelki wypadek zapisy przed przejściem na nastepną lokację." Najgorzej jak quicksave się zrypał, potem niby pojechałeś na normalnym ale już było to uszkodzenie zapisu. I może być, że pasowałoby wczytać grę z przed wejścia na lokację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 13 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 @tom3kbtak gram w TŚ2 update finał, jak na razie udało mi się obejść bez wylotów i doprowadziłem kła na miejsce, pousówałem czesc zapisów i wróciłem się na czarnobyl i z powrotem na prypeć unikając Quick Save-wów i jak na razie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Witam serdecznie panowie, znowu mam problem z wylotem w pulpit tym razem na radarze, już nie robię Quick Save wów robię tylko twarde zapisy i mimo to ciągle mnie wywala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Log jest pusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 @Anton Gorodeckinie, w logu czysto jest. Jak wczytuję autosave-a jest ok, problem pojawia się dopiero gdy zrobię zapis po autosavie i chciałbym go wczytać po zginięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 Więc gra znowu z jakiegoś powodu tworzy uszkodzone zapisy. Próbowałeś zapisywać na innej lokacji? Wybacz, ale nic lepszego nie przychodzi mi do głowy... Jeśli autozapis ci się ładuje, to (chyba) problem dotyczy tej lokacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2020 @Anton Gorodeckitak na innych lokacjach problem przestał występować po wylotach w prypeci jakie ostatnio miałem, dodam że wykonuje zadanie od informatora z magazynów wojskowych aby dostarczyć jedzenie i apteczki kopaczą na radarze, bo według poradnika te zadanie powinno się wykonać przy pierwszej wizycie na magazynach zaraz po wzięciu tego zadania, lub po spotkaniu z grafem w barze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi