Samotnik67 Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 (edytowane) Tak jak w temacie, Używając Detektora "Velesa" Artefakty które jedynie można znależć Velesem są kompletnie niewidzialne i nie da sie ich podnieść, Sposób kamila z Pause i Demo Record 1 nie zadziałał, sprawdzałem czy arty są pod teksturą i nie ma, są niewidzialne nawet jak jestem blisko i słysze dzwiek ze artefakt sie "pojawił", Wiekszość artefaktów wpada też pod ziemie Uniemożliwia mi to zrobienie zadania Fanata na 2 złote kotlety i zadanie z teczką salomona do Barmena. Czy jest na to jakiś Fix? Edytowane 23 Października 2020 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2020 @Samotnik67 jest kilka tematów z tym problemem w tym modzie, jak standardowe metody typu rzucanie granatem żeby art wyrzuciło nad tekstury albo wyjście i wejście na lokację żeby się pojawił nie pomogą to chyba najlepiej użyć spawnera. W tym temacie link do takiego do tego moda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Wtam, też mam problem z "niewidzialnymi" artefaktami w tym modzie, dodam że są to tajne ścieżki 2 z autumn aurora 2, próbowałem już wszystkich sposobów znalezionych na forum z problemami technicznymi i fabularnymi, nawet zainstalowałem spawner który znalazłem na forum, i też nie pomaga, on tylko respawnuje mi arty w ekwipunku, a nie na lokacjach, chyba że ja coś źle robię? Mam nawet detektor welesa który niby pokazuje pełno artefaktów w dziczy, ale nie mogę ich podnieść, a zwłaszcza likwidatorów w tym domku przez który wchodzi się przez dach. Ktoś coś może poradzić wtej sprawie? 😭 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 @Grzegorz728Seria działań z eskalacją - ja to bym tak gryzł. Tylko sugestie, wiadomo. Za każdym razem sprawdzasz czy arty pojawiają się. F5 + F9, odejście poza obszar A-life i powrót, załadowanie save'a przed wejściem na lokację i wtedy enter jeszcze raz od nowa, restart gry, wyloguj/zaloguj do windowsa, fix na arty pod teksturami https://stalkerportaal.ru/go?https://yadi.sk/d/w1i-uOvoOFcV_A , powrót do save'a przed zakupem Welesa u Sachara (tu może coś poszło "nie tak"), wrzucenie modów i fixów po kolei jeszcze raz, wywalenie i reinstalka całej gry z modem łącznie w p... i wgranie na "świeżynkę" schowanych wcześniej save'ów, i "uwaga" opcja nuklearna - decyzja o nowej grze w wersję OGSR (może z save'a "pożyczonego" z netu?). Wow, roboty na cały dzień. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz728 Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Dzzięki, teraz nie mogę znaleźć żadnego artefaktu.😀 1 godzinę temu, qlkin napisał: @Grzegorz728Seria działań z eskalacją - ja to bym tak gryzł. Tylko sugestie, wiadomo. Za każdym razem sprawdzasz czy arty pojawiają się. F5 + F9, odejście poza obszar A-life i powrót, załadowanie save'a przed wejściem na lokację i wtedy enter jeszcze raz od nowa, restart gry, wyloguj/zaloguj do windowsa, fix na arty pod teksturami https://stalkerportaal.ru/go?https://yadi.sk/d/w1i-uOvoOFcV_A , powrót do save'a przed zakupem Welesa u Sachara (tu może coś poszło "nie tak"), wrzucenie modów i fixów po kolei jeszcze raz, wywalenie i reinstalka całej gry z modem łącznie w p... i wgranie na "świeżynkę" schowanych wcześniej save'ów, i "uwaga" opcja nuklearna - decyzja o nowej grze w wersję OGSR (może z save'a "pożyczonego" z netu?). Wow, roboty na cały dzień. Pozdrawiam. Dzięki, teraz nie mogę znaleźć żadnego artefaktu.😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karozilla Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 bo zadnego artefaktu pod tekstura nie ma xD wiec fix na nic sie zda sama sprawdzalam bo tez to bylo i teraz on musi od nowa moda przechodzic...mod na kolanie pisany aby tylko bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 (edytowane) @Grzegorz728 @Karozilla86 Tymczasem bóg wie ilu ludzi moda ograło i żyje. Może mniej emocji - a bardziej merytorycznie ? Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Po edycie: Można jeszcze tak: skasuj cały folder USER i próba, zmień render statyka-dynamika i restart gry, masz "bite" save'y i szukaj od którego to się stało. po kolejnej ed. frazy "seria ... z eskalacją" proszę nie mylić z kumulacją - próbować pojedynczo i wracać do stanu wyjściowego ( if applicable ) Klikanie tylko linku do fix'a to akurat najmniej "nadziejna" pozycja. Edytowane 19 Marca 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 @Grzegorz728 Jest taka chytra sztuczka do zabierania artów i innych przedmiotów znajdujących się w miejscach niedostępnych, np. w anomaliach, na elementach konstrukcyjnych itp., a także pod teksturami. Robisz to tak: Naciskasz klawisz "Użyj" i go trzymasz. Trzymając go naciskasz na klawisz "Pauza". Przytrzymując klawisz "Pauza" puszczasz klawisz "Użyj" i jak go już puścisz, puszczasz wtedy klawisz "Pauza". Teraz wchodzisz do konsoli i wpisujesz demo_record 1 i Entern. Dostajesz taką specyficzną wolną kamerę, z "celownikiem". Nakierowujesz go na miejsce gdzie jest przedmiot do zabrania i najeżdżasz LPM. Tak samo z rzeczami w teksturach. Schodzisz pod tekstury i zabierasz. Sztuczka działa na modach z wszystkich podstawek. Powodzenia. A wpadanie artów i dokumentów w tekstury w TŚ to normalka. Szczególnie daje się to we znaki w Sterowni Monolitu. Rzucanie granatami, zapisywanie i wczytywanie tylko pogarszają sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi