Guest Diegtiariow Posted February 28, 2021 Report Share Posted February 28, 2021 Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Data premiery: 09.07.2016 r. (v1.1.1), 29.01.2017 r. (v1.1.2) 11.05.2021 r. (v1.1.3) Autor: Decane Autor spolszczenia: @Meta OPIS: Spoiler The Sky Reclamation Project (SRP) - stworzona przez społeczność łatka usuwająca błędy, które pozostały w Czystym Niebie po wydaniu oficjalnego patcha v1.5.10. Cała oryginalna zawartość gry została zachowana, gdzie tylko było to możliwe. Pełna lista zmian znajduje się na ModDB. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Czyste Niebo 1.5.10 2. Zawartość pobranego archiwum moda umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. Dodajemy spolszczenie moda (gamedata). Jeżeli korzystasz z szerokoformatowego monitora (np. 16x9), zastąp folder gamedata tym, który znajduje się w pobranym archiwum (Widescreen Patch). Istnieje możliwość instalacji wszelkich dodatkowych opcji. Wystarczy dodać zawartość danego folderu do katalogu z grą. Rozpoczęcie nowej gry jest wymagane. W celu uniknięcia błędów należy zainstalować wszelkie dodatkowe opcje z pobranego archiwum (folder nr.1 i nr.2). Opcje Wcześniej wypełnione schowki, a także Wcześniej wypełnione losowe schowki wymagają rozpoczęcie nowej gry, ale wszystkie pozostałe można zainstalować w dowolnym momencie rozgrywki. Należy również pamiętać, że Zmniejszenie spamu granatów będzie w pełni działać dopiero po rozpoczęciu nowej gry. Katalog Czystego Nieba zwykle bywa w jednej z następujących ścieżek: Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\ (Wersja z dysku) Steam\steamapps\common\stalker clear sky\ (Steam) GOG Games\S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky\ (GOG) LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod w wersji 1.1.3: ModDB - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Dodatki: Alternatywne modele NPC frakcji Czyste Niebo - [KLIK] Zestaw naprawczy - [KLIK] Niewielka ilość pieniędzy przy zwłokach - [KLIK] Źródła: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
power326 Posted January 21, 2022 Report Share Posted January 21, 2022 Cześć, czy po instalacji tego moda gra będzie dalej w całości po polsku czy część tekstów zmieni się i będzie po angielsku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted January 21, 2022 Report Share Posted January 21, 2022 @power326 Tak na oko widzę, że w folderze z tekstem mającym być po polsku jest jakiś nowy plik z angielskimi opisami, więc bardzo możliwe, że będzie pomieszane. Mam w planach spolszczenie ZRP i SRP, ale chwilowo wzięłam na warsztat coś innego i nie wiem dokładnie ile to potrwa 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
power326 Posted January 22, 2022 Report Share Posted January 22, 2022 @MetaDzięki za odpowiedź. W takim razie trzymam kciuki za powstanie tych spolszczeń 😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted January 22, 2022 Report Share Posted January 22, 2022 @power326 Dzięki Wzięłam się za ten jeden plik w text/pol, bo nie jest zbyt masywny. Podeślę niedługo, ale muszę jeszcze przejrzeć i porównać resztę plików, bo coś tam może się trafić po angielsku. Zaznaczam tylko, że na razie nie będę sprawdzać tego w grze, więc istnieje możliwość, że popełnię jakiś błąd wynikający z braku kontekstu, chociaż bardzo nikła, bo nie ma tam nic skomplikowanego 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted January 28, 2022 Report Share Posted January 28, 2022 Spolszczone pliki do nałożenia po SRP 1.1.3 oraz jedna z opcjonalnych funkcji, tj. prawdziwe nazwy broni (w opisach oraz w dialogach) do ewentualnego wrzucenia po głównym folderze gamedata z załączonego archiwum. Pograłam parę godzin w Czyste Niebo z tymi plikami i nie było żadnych problemów, ale kiedyś jeszcze je będę sprawdzać dla pewności. Jeśli coś przeoczyłam, proszę mi zgłosić SRP_1.1.3_PL.7z 3 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted January 29, 2022 Report Share Posted January 29, 2022 Dzięki @Meta Spolszczenie jest już na naszym serwerze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted January 29, 2022 Report Share Posted January 29, 2022 @Agrael A przy temacie Czystego Nieba, jest jakaś informacja o tym korektorze błędów, bo modem tego nazwać nie można. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted January 29, 2022 Report Share Posted January 29, 2022 @kondotier SRP należy traktować jako mod, bo te wszystkie poprawki nie zostały stworzone przez GSC. Lista zmian jest po angielsku, ale trzeba przyznać, że dość obszerna. Może @Meta przetłumaczy te najbardziej istotne w przyszłości. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logow1 Posted April 10, 2022 Report Share Posted April 10, 2022 Jest szansa ze ten mod naprawi mi bug w limansku gdzie losowo dostaje crasha ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qlkin Posted April 10, 2022 Report Share Posted April 10, 2022 (edited) @logow1 Może i usunie. Na liście jest parę kwestowych fixów z Limańska, sporo ogólnych. Tyle, że "nowa gra wymagana". Możesz spróbować przenieść sejwy po nowej grze - ale czy pójdą i jak to będzie wyglądało - to sam jestem ciekawy. Może nie tędy droga? Edited April 10, 2022 by qlkin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logow1 Posted April 10, 2022 Report Share Posted April 10, 2022 szkoda bo chciałbym skonczyć CS ale przez ten limansk sie nie da, czego nie zrobie to wywala błąd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted April 11, 2022 Report Share Posted April 11, 2022 @logow1 Te wyloty masz na podstawce CzN? Co to za podstawka? Pisałeś o nich gdzieś w temacie dla CzN? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qlkin Posted April 11, 2022 Report Share Posted April 11, 2022 (edited) @logow1 coś Ci znalazłem. https://dfiles.eu/files/hktm9vu7r - fix na część notorycznych wylotów w Limańsku. Stary plik SRP. limansk_crash_fix.zip Trzeba niestety rozpocząć od ostatniego autosave. Edited April 11, 2022 by qlkin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
logow1 Posted April 11, 2022 Report Share Posted April 11, 2022 5 godzin temu, kondotier napisał: @logow1 Te wyloty masz na podstawce CzN? Co to za podstawka? Pisałeś o nich gdzieś w temacie dla CzN? mam podstawkę z complete edition na steamie, nigdzie nie pisałem, a ten fix na górze to tez pobierałem i nie pomógł niestety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikson Posted November 25, 2023 Report Share Posted November 25, 2023 @Meta Siemka, czy planowałeś robić spolszczenie pod 1.1.4? A tak w ogóle to mi na 1.1.3 języka też nie zmienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meta Posted November 26, 2023 Report Share Posted November 26, 2023 W dniu 25.11.2023 o 23:18, Pikson napisał(a): Siemka, czy planowałeś robić spolszczenie pod 1.1.4? Serwus Nie planowałam, a na ten moment nie mam zupełnie czasu na tłumaczenia. Ewentualnie byłbyś w stanie nakreślić, czy w tej wersji jest dużo zmian w tekście? W dniu 25.11.2023 o 23:18, Pikson napisał(a): A tak w ogóle to mi na 1.1.3 języka też nie zmienia. A konkretniej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pikson Posted November 27, 2023 Report Share Posted November 27, 2023 W dniu 27.11.2023 o 00:30, Meta napisał(a): Serwus Nie planowałam, a na ten moment nie mam zupełnie czasu na tłumaczenia. Ewentualnie byłbyś w stanie nakreślić, czy w tej wersji jest dużo zmian w tekście? A konkretniej? Wiesz co, w sumie wszystko działa bez tego spolszczenia, wystarczy skopiować pliki z languages/PL do localization. Także już nieważne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts