tom3kb Opublikowano 24 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 O właśnie mi coś nowego wyskoczyło na yt, fanem gier z uniwersum HALO nie jestem ale ostatnio np podobał mi się seriał scifi HALO. No ale tutaj mamy moda do Dooma 2, a konkretniej weapon packa z bodajże 26 broniami z serii, kilka klas postaci i jakieś inne bajerey ale to sobie można poczytać opisy. Temat z linkami: HALO: Doom Evolved. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 24 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 Doom Metal Soundtrack Mod Jeden z addonów do Dooma który obowiązkowo powinien być łączony z modyfikacjami, kompatybilny jest z KAŻDYM modem a najlepiej pasuję z modami Brutal Doom. Nazwa wskazuję co ten dodatek robi Doom Metal Soundtrack mod - Volume 6 - pobieranie Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 25 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Doom WADs do pobrania za darmo Bardzo często z tej stronki biorę WAD'y i wrzucam je do launcherów żeby móc pograć. Mogą się przydać komuś. Od ponad roku z nich korzystam i jest okej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2022 Speed Squared to dodatek do wydanych wcześniej "przygód kwadrata" Wad zawiera 23 mapy. Temat moda z dokładniejszymi informacjami i linkami znajdziecie -> Tutaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2022 Pojawił się nowy megawad z 32 mapkami wykorzystujący paczkę tekstur OTEX więc wyglądał będzie ładnie, jeszcze w niego nie grałem, poskakałem tylko z konsoli żeby obejrzeć kilka mapek. Wygląda ciekawie. Liczby wrogów na znośnym poziomie ale pod sam koniec będzie chyba z tym przegięcie niestety. Link do tematu moda: KLIK Samemu teraz ogrywam "klasyki" bo megawady z 1995/96. Memento Mori. Na razie część pierwszą, a potem sequel. Jak na takie dziadki spoko zrobione mody. Dopakować jak zwykle jakimś Brutalem i lepszymi teksturkami i można tłuc potworki. Więcej info o obu np tutaj: Memento Mori i Memento Mori II. Początek rozgrywki z jedynki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Coś dla lubiących klimaty post apo, kolejny, najnowszy DBP -> DBP50: Emerald City. Motyw przewodni miasto po upadku ludzkości, które przyjęła przyroda. Czyli dużo ruin budynków i dużo roślinności, kolorystyka brązy i zieleń. Do ogrania 15 map. Temat moda wraz z linkami na Doomworld: KLIK Fajny jest też nowy mod do pierwszego Dooma... Cztery epizody do przejścia, pierwsze trzy raczej łatwe, finał już trudniejszy. Pobieranie: KLIK 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Marines: Red Alert Ładnie wyglądające demo kampanii możliwie, że dużego moda. Na razie mamy 4 mapy do przejścia, czy powstanie reszta trudno powiedzieć bo autor nie dał znaku życia od roku. Ale nawet teraz jest w co pograć, przynajmniej godzinka strzelania. Mod idzie bardziej w rozgrywkę w stylu Dooma 3. Jest też trochę nowości, opcjonalne zadania, trochę tekstu na ekranie opowiadającego historię, nowi wrogowie, nowe tekstury, różne skryptowe akcje, stacje do uzupełniania żyćka jak w Half Life itp. Przejście całości można obejrzeć np tutaj: Modzika pobieramy STĄD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Jak ktoś chciałby poprawić sobie grafikę w starym Doomie 1/2 to właśnie wyszła nowa paczka tekstur wysokiej jakości. Mod nazywa się Doom Enhancement Project, w skład zestawu wchodzą 4 archiwa więc możemy wybrać tylko to co nas interesuje albo korzystać z wszystkiego. Mod to paczka tekstur wysokiej jakości, zestaw obiektów (te wszystkie znajdźki), paczka nowych dźwięków, paczka nowego oświetlenia dla gry. Całość pobierzemy z ModDB. Ps. Niektóre części paczki mogą powodować konflikty np z Project Brutality, podejrzewam, że paczka obiektów, u mnie np nieprawidłowo wyświetlał się model strzelby w dłoniach, widok przez muszkę jest ok.Tak tylko na chwilę odpaliłem, nie testowałem ale w sumie mnie najbardziej interesują tekstury otoczenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Biophilia czasami do znalezienia pod tytułem WMC03 to mod zawierający 6 map. Ładne nowe teksturki i bodajże dwa nowe potworki. Poniżej trochę rozgrywki. Moda znajdziemy np: TUTAJ A tu premiera nowego "community project". Zasada była prosta robimy mapy z maksymalnie 30 przeciwnikami (to chociaż powinno być szybkie granie ). Miało też nie być zagrywek w stylu "wstawiamy na mapę 30 cyberdemonów itp". Mapek do przejścia jest aż 64, w różnym stylu, kolorystyce i o różnym stopniu trudności. Początek rozgrywki na czystym Doom 2. Moda pobieramy STĄD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Dziś dla odmiany dwa mody gameplayowe/ paczki broni. Mod dodaje 47 sztuk broni z czasów drugiej wojny światowej. Nie tylko najbardziej znane klasyki od Rosjan, Niemców, Brytyjczyków czy Amerykanów ale znalazło się też kilka pukawek japońskich czy włoskich. Oprócz tego mod podmienia wrogów na drugowojenne wariacje przeciwników z Wolfensteina 3d. Około 100 wariacji takich zwykłych przeciwników i 60 wersji różnych bossów, więc różnorodność spora. Nie wiem jeszcze czy w modzie jest możliwość używania widoku z muszki i szczerbinki dla dokładniejszego celowania. Poniżej prezentacja arsenału. Moda pobierzemy np STĄD Druga paczka dodaje giwerki z okresu wojny z Wietnamu jakby ktoś chciał polatać sobie no z M60. W temacie moda znajdziecie dokładniejszy opis plus obrazki, ja wrzucam tylko filmik. Moda znajdziecie na forum zdoom: KLIK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Dzisiaj ogrywałem eleganckiego moda pod względem wyglądu i klimatu. Co prawda grałem na starym rzęchu i mój komp nie wyrabiał, psuł jakieś skrypty w walce z ostatnim bossem więc ostatnie 5min walki musiałem obejrzeć na yt. Jak ktoś kojarzy takie coś jak Lovecraft, Wielcy Przedwieczni, Cthulhu, to dodatkowo może mu się historyjka spodobać. Shadows of The Nightmare Realm. Mod nie jest zbyt długi, jakaś godzinka+ gry, 6 map, a właściwie jedna wprowadzająca, 3 główne, jedna ukryta no i arena z Bossem na koniec. Ładny graficznie, fajne udźwiękowienie, klimatyczny soundtrack. Nowi przeciwnicy. Moda pobieramy z: KLIK A jakby ktoś chciał zobaczyć to tak wygląda rozgrywka z BD. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zestaw 15 map utrzymanych w gotyckiej stylistyce, dodatkowo każda utrzymana w odmiennej kolorystyce, jest kolorowo Rozgrywkę zaczynamy w hubie, w którym wybieramy, na którą mapkę chcemy iść. Poniżej filmik z przechodzenia moda. Moda pobieramy stąd: KLIK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 @tom3kb 40 minut temu, tom3kb napisał: Zestaw 15 map utrzymanych w gotyckiej stylistyce, dodatkowo każda utrzymana w odmiennej kolorystyce, jest kolorowo No te mapki to cudo totalne Tego moda na pewno sobie pobiorę i pogram, bo wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 @Suseł kolorowe mapki ci się spodobały? To "pa tera". Ciradian Offset. Mod z 7 mapami, nowe tekstury, nowi przeciwnicy i nowe uzbrojenie. Paczka waży sporo jak na moda do Dooma bo 140mb. Duża galeria screenów i linki do moda są w jego temacie np na ModDB. Trzeba liczyć się ze sporymi wymaganiami jak tak by chciał pograć na full. A ja jeszcze wczoraj świeżynkę pobrałem z moddb. The Heretic. Krótki wad z 16 mapami podzielonymi na 4 epizody, w każdy ostatnia mapa to walka z innym bossem. W ogóle w tym modzie jest dużo nowych potworków, które co jakiś czas robią na mapkach za mini bossów. Są też nowe giwerki. Mapy są raczej proste i nieduże, choć jest kilka "z pomysłem", na plus dla mnie, że jest mało wrogów z 50-80 na mapkę więc leci się szybko. Ja dzisiaj usiadłem po obiadku i pyknąłem całość na raz oczywiście z PB grałem. The Heretic na moddb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 @tom3kb No, od tych map to ja oślepnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Kolejne dwie ładne nowości. Paczka z 11 mapkami, jest to pierwszy epizod z planowanych 3, które utworzą całość. Pobieramy STĄD I najnowszy DBP51: Deadly Ritual Paczka map, tym razem 12. Od strony graficznej wygląda tak: Pobieramy: STĄD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Społeczność graczy Dooma ma swój Magazyn w którym opisują mody itp rzeczy ale przy okazji robią też swoje wady. Jeden już tu wcześniej wrzuciłem, Biophilia. Ale teraz dwa pozostałe równie ciekawie wyglądające. Mod z 6 mapkami gdzie użyto tekstur z Dooma 3, Zwiedzimy bazy, podziemne laboratoria itp. Tak to wygląda w akcji. Moda pobierzemy np z: KLIK Ich drugi projekt to.... Zwiedzamy fortecę/zamczysko opanowane przez piekielne siły. Do przejścia jest 12 map. Link do tematu moda: KLIK Na koniec świeżynka nowy megawad z 32 mapkami z serii Moon (dokładniej czwarty mod z serii). Full Moon 2 pobierzemy z: KLIK tam też linki do poprzednich części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2022 Jeszcze nie zdążyłem przejść propozycji z wtorku, a tu już kolejne ładne mody się pojawiają. Azazel's Second Descent Kolejny megawad z 32 mapkami, w późniejszych etapach na mapkach można się natknąć na potyczki w stylu "slaugter" ale w wersji lite czyli walki od czasu do czasu z hordą czy dwiema przeciwników. Temat moda z linkami na Doomworld. Teraz coś krótszego. Austernity | A Simplicity Tribute Niezbyt długi ale ładny mod zawierający 3 mapki. Moda można pobrać z Moddb Jak sam tytuł wskazuje mod jest hołdem dla innej produkcji więc jakby ktoś chciał sprawdzić poprzednika to To megawad z 30 raczej krótkimi i szybkimi mapkami do przejścia. Poniżej link do odświeżonej i odpicowanej wersji Ultimate Simplicity. BONUS: Brutal Wolfenstein wyszedł w 2018 roku, w 2022 dostał kilka update-ów w tym jeden duży ostatnio. Teraz mamy wersję z numerkiem 5.8. A w niej naprawiono masę błędów, zmiany w gameplay-u i uzbrojeniu. Całkowicie przerobiono epizody 3 i 4, w tym dodano nowe mapy. Epizod 5 i 6 są wciąż w produkcji. Moda można pobrać z Moddb. Ps. Zniszczalne źródła oświetlenia jaka współczesna gra to oferuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2022 The Heretic ZDay. Kontynuacja wspomnianego kilka postów wyżej The Heretic. Nowe potworki, nowe uzbrojenie, walki z bossami itp. Wraz z oddziałem miałeś odzyskać pewien artefakt ale oczywiście szybko wszystko się komplikuje. Modzika pobieramy z Moddb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Najlepiej mi się gra w mody z niezbyt dużą liczbą przeciwników, a tutaj już sam tytuł mówi wszystko 50 monsters. Na każdej mapie mamy 50 wrogów, są dwa wyjątki. Mapki nie są duże, każda praktycznie do pyknięcia w 5min, w sam raz na krótkie posiedzenia. Nowe tekstury, nowe potworki. Trochę rozgrywki z pierwszej mapki. Link do moda: KLIK A jakby ktoś chciał sobie postrzelać w Doomie z giwerek z Counter Strike-a to... Mod do pobrania z Moddb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2022 Niechcący dzisiaj natknąłem się na fajną totalną konwersję. Mod sci-fi, nowa fabuła, nowe tekstury, przeciwnicy, uzbrojenie i muzyka. Trzy epizody z 15 mapami. Ja gram sobie z Project Brutality więc broń i przeciwników mam innych ale jest klimatycznie chociaż przeszedłem dopiero kilka pierwszych mapek. Moda pobieramy z Moddb. Ps. Krótki gameplay z wersji demo poniżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Kolejne dwie świeżynki z wczoraj z ciekawą kolorystyką na mapach. Pierwsza to kolejny już 52 mappack z serii Doomer Board Project. DBP52: Havoc in Creation Tym razem 12 mapek. Pobieranie: KLIK Drugi to trzecia część z serii Intergalactic Xenology, a właściwie to aż 3 mody bo w Intergalactic Xenology Trilogy zostały odświeżone i przerobione mapy z poprzednich dwóch odsłon (10 map). Jak ktoś je już zna to w menu gry może wybrać od razu najnowszy trzeci epizod ostatnie 5 mapek. Cała trylogia to 15 map. Mod do pobrania: KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Dopiero co wyszedł. Nowy megawad z 32 mapkami wykorzystujący kolorystykę z Ancient Aliens. Czyli jest bardzo kolorowo. Mod do pobrania z Doomworld. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Fallout na silniku DOOM'a? Czemu nie Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 @Agrael ale to tylko animacja, wizja jakby mógł wyglądać Fallout jako fps. Ale może ktoś się kiedyś pokusi o jakąś taką Totalną Konwersję, zrobić by się na bank dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi