pda13 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Cześć, kiedy próbuje odpalić OGSE wyskakuje takie coś. Co mam zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 Cześć. Błąd wskazuje na brak którejś z bibliotek Microsoft Visual C++. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2022 10 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: Cześć. Błąd wskazuje na brak którejś z bibliotek Microsoft Visual C++. Trzeba uwzględnić to że mnóstwo młodych ludzi nie bierze często pod uwagę takich spraw jak aktualizacje np. bibliotek. Dobrze że pytają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 19 godzin temu, Anton Gorodecki napisał: Cześć. Błąd wskazuje na brak którejś z bibliotek Microsoft Visual C++. Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 @pda13 zerknij jakie masz biblioteki vc++ zainstalowane Pomocne są tematy jak ten Tu masz np link do paczki z różnymi https://stalkerteam.pl/applications/core/interface/file/attachment.php?id=60696&key=e51cb5748006964d103ffb595120ead0 Ale możesz sobie pobierać ze stron mocrosoftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 @pda13 Zainstaluj na kompie wszystko z tej paczki. OBSŁUGA X64.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Odinstalowałem i zainstalowałem ale dalej jest to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 @pda13 A loga mod zrobił? Jeśli tak, to daj z niego Fatal Error. I uzupełnij którą wersję instalujesz. OGSE 0.6.9.2 czy OGSE 0.6.9.3 Final 2.0) Wersja OGSE 0.6.9.2 wymaga podstawki v.10005. Jak pamiętam, inne wersje podstawki uniemożliwiały grę, nawet jak ruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 3 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 8 godzin temu, kondotier napisał: @pda13 A loga mod zrobił? Jeśli tak, to daj z niego Fatal Error. I uzupełnij którą wersję instalujesz. OGSE 0.6.9.2 czy OGSE 0.6.9.3 Final 2.0) Wersja OGSE 0.6.9.2 wymaga podstawki v.10005. Jak pamiętam, inne wersje podstawki uniemożliwiały grę, nawet jak ruszył. "Wersja OGSE 0.6.9.2 wymaga podstawki v.10005. Jak pamiętam, inne wersje podstawki uniemożliwiały grę, nawet jak ruszył."- Instalowałem OGSE 0.6.9.3 Final 2.0 w wersji Repack "A loga mod zrobił? Jeśli tak, to daj z niego Fatal Error"- jak to zrobić i co to jest? "I uzupełnij którą wersję instalujesz. OGSE 0.6.9.2 czy OGSE 0.6.9.3 Final 2.0)"- czyli mam na nowo zainstalować moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 @pda13 A te vc++ instalowałeś jakieś? Weź zrób screena jakie masz i zarzuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2022 @pda13 Czy ja pisałem, że coś masz na nowo instalować? Pytałem o wersję moda. Bo łatwiej popełnić błędy instalacyjne przy oddzielnej podstawce i modzie. Ale skoro stawiasz repacka, to przyczyna leży po stronie Twojego komputera. A co to jest, mówi log zawierający Fatal Error. Gdzie go szukać masz już wytłumaczone. No i zajrzyj do tematu ( musisz sam poszukać ) w którym są wykazane biblioteki VC++ jakie musisz mieć, aby mody się uruchamiały. Paczka jaką Ci wstawiłem jest tego uzupełnieniem dla modów z silnikami x64. I jeszcze to. Zmieniam Ci temat wpisu, bo ten co jest nie jest adekwatny do problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 (edytowane) 14 godzin temu, tom3kb napisał: @pda13 A te vc++ instalowałeś jakieś? Weź zrób screena jakie masz i zarzuć. Tak, instalowałem vc++ te które mi wysłałeś Edytowane 4 Stycznia 2022 przez pda13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 @pda13 a jeszcze masz zainstalowany Net Framework? I czy moda nie instalowałeś na dysku systemowym w ProgramFiles. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 @tom3kb Nie nie mam zainstalowanego, moda nie mam zainstalowanego na dysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 No to jakbyś kiedyś instalował to jeszcze może najgłupsze sprawdź i zaznacz żebyś launchera odpalał jako administrator. I to na razie tyle pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 @pda13 Najpierw trzeba uzupełnić biblioteki VC++, tak dla win 64 jak i win32. A następnie zainstalować wszystkie trzy programy z paczki jaką wstawiłem. Jest w niej też Net Framework . 6 minut temu, pda13 napisał: moda nie mam zainstalowanego na dysku Jak to mam rozumieć? Chyba że wpisu nie dokończyłeś istotną informacją, gdzie go instalujesz. A biblioteki VC++ i programy z paczki instalujesz niezależnie, czy moda masz czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 4 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 @tom3kbOk, dziękuję 15 minut temu, kondotier napisał: @pda13 Najpierw trzeba uzupełnić biblioteki VC++, tak dla win 64 jak i win32. A następnie zainstalować wszystkie trzy programy z paczki jaką wstawiłem. Jest w niej też Net Framework . Jak to mam rozumieć? Chyba że wpisu nie dokończyłeś istotną informacją, gdzie go instalujesz. A biblioteki VC++ i programy z paczki instalujesz niezależnie, czy moda masz czy nie. Zaraz zainstaluje na nowo. Chodziło mi o to ,że moda (nie wiem czy poprawnie to nazwę) zainstalowałem w folderze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 @pda13 Rozróżniasz pojęcia dysk i folder? Przecież każda gra czy mod ma swój folder o odpowiedniej nazwie. Umownie, dysk na którym jest zainstalowany WIN, nazywamy systemowym. I na nim nie stawiamy żadnych modów. Wyjątkiem jest sytuacja, kiedy na nim jest zrobiona dodatkowa partycja. W tej partycji już mody stawiać można. Tak samo, jak w kompie masz fizycznie drugi dysk. I nie ma znaczenia czy zainstalujesz bezpośrednio na partycji, czy na tym drugim dysku, czy w zrobionym na nich folderze. Ty wybrałeś wersję moda w komplecie z podstawką, instalowaną instalatorem w którym wybierasz miejsce gdzie go chcesz zainstalować. Możliwe, że wybierając opcje w instalatorze robisz coś niepoprawnie. Ma instalator opcję zrobienia skrótu do moda na pulpicie i wtedy gdziekolwiek byś go nie zainstalował, komputer go odnajdzie. Ciągle dajemy Ci monity o Fatal Error po wylocie. Nie napisałeś o nim ani słowa. Napisz przynajmniej to, czy mod go zdołał zrobić. Bez niego to wróżenie z fusów. Nie mam ochoty pobierać i instalować moda, dla sprawdzania co robisz źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 @kondotier Tak, rozróżniam te 2 pojęcia. Nikt Ci nie mówi ,że musisz go instalować. Zaraz napisze czy mod zrobił Fatal Error $app_data_root$ = true| false| $fs_root$| _appdata_\ $game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata\ $game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\ $game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\ $game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\ $game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\ $game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\ $game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\ $game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\ $game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\ $game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\ $game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\ $game_config$ = true| false| $game_data$| config\ $level$ = false| false| $game_levels$ $game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\ $logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\ $screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\ $mod_dir$ = false| false| $fs_root$| mods\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 @pda13 To co wstawiłeś, to jest dopiero zawartość pliku fsgame.ltx. Na końcu pierwszej linii masz wyraz _appdata_ . W katalogu głównym moda znajdź katalog o takiej nazwie. Otwórz go i następnie katalog Logs. Tu są pliki z logami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Cześć Nie już sił do tej modyfikacji. Kiedy ją instaluje wyskakuje takie coś a kiedy wciskam ok pojawia się taka informacja Co mam zrobić? Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez pda13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @pda13 weź wrzuć screena jak tam wygląda archiwum, czy ma ileś partów, czy tam instalator był bo już nie pamiętam. Z tego co pamiętam to był instalator i konfigurator. Wygląda jakbyś nie wszystkie party moda wypakował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 To jest folder z grą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 @pda13 w trzecim pliku zmień nazwę z: ....2_0-2 (1).bin na ....2_0-2.bin I uruchom instalator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pda13 Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Działa, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi