Skocz do zawartości

OP-2.2 - Dyskusja ogólna

vidkunsen
Wiadomość dodana przez Agrael,

W tym temacie prowadzimy wszelkie rozmowy na temat OP-2.2.

Rekomendowane odpowiedzi

@Sarkazm nie, bo tego właśnie odbiłem.

Nie wiem czy mi się coś nie kićka, że on gdzieś na północy Bagien, tam przed wagonami?

W ns2016 niby było tak

Spoiler

Krysiuk - po kolei wygląda to tak : rozmowa z Krysiukiem , rozmowa z Barmanem , następnie namiar Krysiuka na fanty dla Barmana , i finalna rozmowa z Krysiukiem zakończona namiarem  na kryjówkę z fantami Dzika. Wygląda na to że - tak jak ja w swoim czasie - nie dostałeś jednego z namiarów - ergo schowki są niewypełnione.

@Sarkazm Trochę polatałem na twoim zapisie i w Barze wykonałem zadanie Łowcy na rodową broń z Dziczy, a potem odblokowało się u Borowa zadanie na przyprowadzenie pijanego bandyty, Trofima. Nie wiem czy to ma cos wspólnego z Krysiukiem ale nie zaszkodzi zrobić. Bo do Łowcy poszedłem sprawdzić czy nie ma dialogu o tej właśnie broni którą chce Żyła. Może to coś ruszy?

Z drugiej strony, jezeli masz znacznik Krysiuka to znaczy że musiałeś chyba rozmawiać o nim z Borowem a ten na atp zginął. A mógł, bo Krysiuk poczatkowo pojawia się na atp i powoli idzie w stronę młyna, a jako że inni braciaki zawsze są czerwoni i na dodatek atp ciagle atakują samotnicy to łatwo go przeoczyć.

W każdym razie nie wiem, czy w ogóle da się go jeszcze jakoś zrespić.

15 minut temu, wariat napisał(a):

@Sarkazm Trochę polatałem na twoim zapisie i w Barze wykonałem zadanie Łowcy na rodową broń z Dziczy, a potem odblokowało się u Borowa zadanie na przyprowadzenie pijanego bandyty, Trofima. Nie wiem czy to ma cos wspólnego z Krysiukiem ale nie zaszkodzi zrobić. Bo do Łowcy poszedłem sprawdzić czy nie ma dialogu o tej właśnie broni którą chce Żyła. Może to coś ruszy?

Z drugiej strony, jezeli masz znacznik Krysiuka to znaczy że musiałeś chyba rozmawiać o nim z Borowem a ten na atp zginął. A mógł, bo Krysiuk poczatkowo pojawia się na atp i powoli idzie w stronę młyna, a jako że inni braciaki zawsze są czerwoni i na dodatek atp ciagle atakują samotnicy to łatwo go przeoczyć.

W każdym razie nie wiem, czy w ogóle da się go jeszcze jakoś zrespić.

Znacznik się pojawił bo poprosiłem docenta by namierzył Szczura w dolinie mroku 

11 minut temu, Ignachinio napisał(a):

to nie oznacza, że zadanie było odpalone tylko pacjent zmarł?

Raczej nie, bo zawaliło by się to zadanie i byłoby w zakładce "niewykonane". Tymczasem ta zakładka na jego zapisie jest pusta. W wykonanych też tego nie ma, więc nie brał tego zadania.

@Ignachinio @wariat a czytałem sobie, że jak była NS 2010 to jak Krysiuk ginął to odpalała się alternatywna linia w tym questcie i po jakimś czasie dostawaliśmy smsa i robiliśmy to zadanie dalej. Może tu też tak jest i dlatego marker na typka jest i nie ma zadania w niezaliczonych? Tylko tak czy siak musiałby tego questa mieć odpalonego, a tu co do tego pewności nie ma jak rozumiem?

Nie ma tutaj innej linii fabularnej. Na żadnej stronie z poradnikami nie znajdzie się innego opisu przejścia tego zadania. Opcje są dwie albo tak jak pisze Wariat kolega musi zrobić jeszcze parę zadań i dopiero pójdzie dalej. Albo tak jak ja zakładam Krysiuk to już trup i po grze.

Pytanie do @Sarkazm czy obroniłeś Sepatora we wsi kotów? To ten łowca?

Byłeś przy śmigłowcu przy x-18 zadanie dla Dzika na dokumenty?

Godzinę temu, Ignachinio napisał(a):

Nie ma tutaj innej linii fabularnej. Na żadnej stronie z poradnikami nie znajdzie się innego opisu przejścia tego zadania. Opcje są dwie albo tak jak pisze Wariat kolega musi zrobić jeszcze parę zadań i dopiero pójdzie dalej. Albo tak jak ja zakładam Krysiuk to już trup i po grze.

Pytanie do @Sarkazm czy obroniłeś Sepatora we wsi kotów? To ten łowca?

Byłeś przy śmigłowcu przy x-18 zadanie dla Dzika na dokumenty?

Dostałem info na priv że musze zrobić zadanie Zachara na worek z częściami mutantów

8 godzin temu, Sarkazm napisał(a):

Dostałem info na priv że musze zrobić zadanie Zachara na worek z częściami mutantów

No i się wyjaśniło obrona Sepatora jest wymagana do zrobienia wątku Krysiuka.

3 godziny temu, Sarkazm napisał(a):

Jest jakaś snajperka która identyfikuje cele?

Oczywiście ale w późniejszym etapie gry je spotkasz. Na Jupiterze masz M95 Szept który ma lokalizator. Antykilera powinieneś już mieć jest też M200 Fenira ale tego tak szybko nie będziesz miał. Masz FN 2000 u Akima (handlarz na Kordonie) który także posiada tą funkcję tak samo jak Hostel.  Jest tego sporo.

9 minut temu, Sarkazm napisał(a):

Ok co daje mi Złota Sztabka Łukasza? Nie wiem co z tym towarem zrobić a trzymam od dawna

W teorii Wolność jest dla Ciebie mega przyjacielska plus masz super ceny u handlarzy Wolności w praktyce nie widziałem żadnej różnicy. Plus będzie Ci potrzebna na sam koniec gry do jeszcze jednego wydarzenia ;)