Suseł Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 Platforma: Anomaly 1.5.2 (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 03.07.2023 r. (wersja 4.2) Autor: Maid OPIS: Spoiler Escape From Pripyat (EFP) to hardcorowy modpack do modyfikacji Anomaly, wspierany przez utalentowanych członków społeczności modderów. EFP zawiera mody, które wzbogacają rozgrywkę o częściowo realistyczne elementy w sposób podobny do takich gier jak Escape From Tarkov. Chociaż EFP nie jest w żadnym wypadku alternatywą dla Tarkova to z pewnością czerpie inspirację z EFT nie tylko z nazwy. Cechy moda: Chociaż EFP nie jest w żadnym wypadku alternatywą dla Tarkova to z pewnością czerpie inspirację z EFT nie tylko z nazwy. Walka stanowi wyzwanie, wrogowie są sprytniejsi, a Zona stała się miejscem, którego należy się obawiać. Rozgrywka została zaprojektowana tak, aby była wymagająca i sprawiedliwa, kładąc większy nacisk na przygotowanie przed wyruszeniem w niebezpieczną podróż. Niezbędnym jest szczegółowe zarządzanie swoim zdrowiem, amunicją, bronią i zasobami. Anomaly nie będzie już przypominać zręcznościowej przygody. Każdy przetrwany dzień będzie niczym drobne zwycięstwo. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji w poniższym materiale: LINKI DO POBRANIA: Spoiler Anomaly 1.5.1: ModDB - [KLIK] Anomaly 1.5.2 - update: ModDB - [KLIK] Mod Organizer 2: Github - [KLIK] Escape from Pripyat 4.2: Google Drive - [KLIK] Mediafire - [KLIK] Źródło: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 1 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 U mnie tak to wygląda : 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 1 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2022 O no i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Spoiler [error]Expression : <no expression> [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : ..\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 120 [error]Description : fatal error [error]Arguments : Can't find model file 'dynamics\weapons\wpn_gauss\wpn_gauss_world.ogf'. Taki log dostaje po rozpoczęciu gry, skąd mam wziąć te pliki? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 (edytowane) @Sin member Siemka. Po edycji: To ten co potrzebujesz., ścieżka [Mich] Boomsticks and Sharpsticks (BaS) 08-12-21\gamedata\meshes\dynamics\weapons\wpn_gauss wpn_gauss_world.ogf Edytowane 2 Lutego 2022 przez qlkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcpitbull Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Ależ to jest dobre i ładne problem jedynie mam z MCM po łatkach pl na Anomaly 1.5.1 i MCM PL zamiast normalnych napisów mam to co na na załączniku 😞 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgadza się mod bardzo urozmaica rozgrywkę, ale irytuje mnie nowe HUD, jest za "nowoczesne i za czyste". nie w klimatach stalkera. Mam też wrażenie że Anomaly coraz bardziej idzie w stronę zachodniego klimatu. Brakuje mi klimatu z OLR, albo z LA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 @Sin member tutaj jedynie co pozostaje to w ModOrganizerze znaleźć tego addona na nowy HUD (HUD? Nie UI?) i po prostu go wyłączyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 3 godziny temu, Suseł napisał: @Sin member tutaj jedynie co pozostaje to w ModOrganizerze znaleźć tego addona na nowy HUD (HUD? Nie UI?) i po prostu go wyłączyć A da się jakoś wyłączyć magazynki? Jednak to irytujące kiedy musisz 60 ammo co chwila ładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Ja jak grałem w 2.0 to sobie wyłączyłem te addony na magazynki. Musisz poszukać po prostu albo se w wyszukiwarce w ModOrganizerze wpisać ,,magazine'' i ci się powinno wyświetlić addony. Tylko że u mnie po wyłączeniu skończyło się tym że ikony itemów się zbugowały no ale chociaż nie musiałem co chwile tego ładować. Ja i tak EFT pobrałem żeby nagrać na YT i nic więcej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Czy ten mod wymaga jakiejś podstawki aby postawićgo na nogi tak by śmigał jak trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 (edytowane) @FilmisterPL Tak jest potrzebna podstawka (Anomaly 1.5.1) Musisz dokładnie zobaczyć jak instaluje się tego moda bo przy nim jest sporo kombinowania i to nie jest takie zwykłe klasyczne wrzucenie pliku do gry. Wejdź na discorda tego autora moda i tam jest sposób instalacji Edytowane 9 Lutego 2022 przez Suseł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Spoko,pytam z ciekawości,przypadkiem rzucił mi się w oczy.Trzeba będzie za jakiś czas zobaczyć to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 @FilmisterPL To jest bardzo fajny mod. Nie wiem jak 3.0 wygląda bo za bardzo nie patrzałem na filmiki ale za to ci mogę pokazać jak wygląda ten mod w wersji 2.0 Film 1 Film 2 I też nie wiem jak w 3.0 jest ale 2.0 bardzo zniżało FPSy w grze więc jak coś to musisz być przygotowany no chyba że za bardzo grafika cie nie interesuje to sobie odpalasz na DX8 i śmigasz 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Początek już robi wrażenie na 2.0 jest spolszczony u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 @FilmisterPL Nie jest ponieważ trudno jest to przetłumaczyć ze względu na to że ilość addonów (bo prawda jest taka że to nie jest do końca mod a bardzo duża paczka addonów która została świetnie połączona) jest tak duża że przetłumaczenie tego by było sporym wyzwaniem. To 1 powód. 2 powód to że jakby ci to wytłumaczyć.....do uruchomienia EFP 3.0 używa się program ModOrganizer. Osobno dostajesz folder z tymi addonami i osobno dostajesz ten mod organizer który ma już gotową opcje które mody ma odpalać i w jakiej kolejności a no i ten MO chyba nie pozwala tworzyć osobnego folderu z tymi addonami. Trzeba się pomęczyć angielską wersją. Jest jeszcze taki sposób aby do Anomaly wrzucić spolszczenie (wtedy tylko oryginalne Anomaly będzie spolszczone a EFP 3.0 bedzie dalej po angielsku) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Ok,rozumiem,czyli Anomaly obowiązkowo a potem reszta,będę musiał z kilka razy obejrzeć materiał z tego moda zanim go odpale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 @FilmisterPL Jak nie da rady za bardzo z tym modem to ja od siebie mogę polecić moda Świetny addon który dodaje nowe bronie. Ten mod z kolei dodaje także potężną ilość broni i dorzuca jakieś addony graficzne. Minus jest taki że opisy broni są strasznie pokombinowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Właśnie pobieram Anomaly,i pewnie skorzystam z Twojej propozycji,pierw przetestuję potem dam znać na kanale,jutro wrzucę materiał z moda którego zrobiliście,trzeba go wypromować,takich Stalkerów jest mało w Polskim jutubie,to zamkniete grono coś jak Panowie z Frakcji Grzechu,mało o nas wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 @FilmisterPL Miłej gry Miło mi bardzo że nagrywasz moda. Dziękujemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FilmisterPL Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Nie ma za co,dziś się tyle naczytałem i nagadałem że gwarantowanym jest że biblię już przeczytałbym z kilka razy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Gram na dx8 i nie działają mi noktowizory, ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Odpal na Dx9 ale Basic. Może to coś zmieni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 19 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 (edytowane) Krótki materiał filmowy w formie poradnika, jak zainstalować dodatek EFP 3.0 do Anomalii. Materiałów tego typu jest zapewne multum na YouTubie. Skorzystałem z powyższego poradnika i dzięki temu w końcu udało mi się odpalić Escape From Pripyat 3.0. Pomyślałem, że podzielę się tym linkiem do danego filmiku osobom, które zechcieliby uruchomić dodatek do Anomalii, ale nie wiedzą, jak to uczynić. Dla mnie jest to wytłumaczone i pokazane w prosty, rzetelny sposób. W razie problemów, proszę o zgłoszenie posta. Edytowane 19 Marca 2022 przez Skryty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 19 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2022 @Skryty O dzięki za podesłanie. Wrzucę filmik do wstawki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi