wariat Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Sposobów transmutacji w anomaliach w tym modzie jest tysiąc i jeden... może jeszcze więcej Mało prawdopodobne żeby Ci się tak "na ślepo" udało coś ugotować. Powiedz jaką chcesz receptę co chcesz ugotować to Ci podeśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 W sumie nic nie potrzebuję. Ale fajnie wiedzieć, że jest możliwość trafienia z czymś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Jak będziesz próbować, to może Ci się coś uda Tylko musisz się uzbroić w cierpliwość. I liczyć na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @Ignachinio @wariat A jakby zerknąć czy ta lista z NS2016 nie jest też aktualna w OP 2.1? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @tom3kb Może to i nie głupi pomysł... Ale niech sprawdzają sobie Ci, którym to potrzebne. W NS2016 nigdy nie grałem (i nie zamierzam) ale wydaje mi się że to odrębny mod, całkiem inny.... Ale kto wie, może recepty będą pasować? Niech inni sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Był też temat z takimi listami z moda OP 2.0 i czuję, że te by były trafione Ale linki padły do obrazków. Co prawda na rosyjskich stronach pewnie listy transmutacji wszystkiego znajdziemy w tematach modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Wystarczy grać i wykonywać zadania, a wszystko co potrzebne pojawi nam się w pda. Nie ma co się śpieszyć, zwłaszcza przy Op-kach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Czołem! Czy potrzebuje mieć do schowka zamek od Akima czy w tej wersji Solijanki już nie kradną? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @R4KET Kradną ale wystarczy schowek z daleka od drogi założyć i nic nie zniknie, mi nie zniknęło a mam ich mnóstwo Dla testu założyłem przy drodze na radarze z kilkoma artami i potem był czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @R4KET Jeśli chodzi o schowki, to bywa różnie... Ludzie kradną na potęgę Jak zakładasz to gdzieś w odludnych miejscach, albo najlepiej na dachach budynków, tam gdzie npc nie chodzą. Jak nie jesteś sknerą i Cię stać to możesz założyć też schowek przy jakimś kwestowym npc który będzie Ci go pilnował w zamian za codzienną opłatę 500 rubli. Ale jak juz się na to zdecydujesz, to stanowczo odradzam zakładania schowka w barze u barmana. Jak miałem u niego plecak to codziennie miałem wiadomość że ten schowek został okradziony. Ale jak w barze założysz schowek u Zachara albo u Pietrenki, możesz spać spokojnie, nikt nie ruszy A zamki potrzebne są tylko do tych skrytek znanych nam z podstawki. Mi się nigdy nie zdarzyło żeby z takiego schowka coś zginęło, ale lepiej się zabezpieczać i zamykać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @wariat ale to co kradną? Chyba jakieś wypasione giwery? Nie wiem może te co mamy z nagród za misję albo jakieś bardzo dobre arty? Bo ja różne rzeczy trzymam np na lokacji bar. Mam od początku schowek w Barze w tej niebieskiej skrzyni koła bodajże Freemana i jeszcze mi nic z niego nie buchneli, kolejny mam w skrzyni na prawo od Baru, kolejny w krzyżu przed wejsciem do baru jak idziemy od Wysypiska za posterunkiem Powinności. I następny w krzyżu jak mijamy posterunek Powinności i idziemy na Magazyny Wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 @tom3kb Przecież wyżej napisałem, że kradli mi ze schowka-plecaka, który założyłem w samym barze pod nadzorem Barmana. A kradli różne rzeczy, zazwyczaj pierdoły jak papierosy itp. Za to jak się założy taki schowek u Zachara albo u Pietrenki, to nikt nic nie zabierze. Napisałem też, że ze skrzynki lub innego schowka znanego z podstawki nikt mi nic nie ukradł... Ale jestem zdania że jeśli jest taka możliwość to warto taki schowek zabezpieczać zamkiem, tym bardziej, jeśli trzymamy w nich wartościowe przedmioty. W OP 2.1 dosłownie WSZYSTKO może się przydać, więc lepiej być ostrożnym, niż być mądrym po szkodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Powiem tak, w tej części gry raczej nie kradną za to uwielbiają dać ci w mordę i zabrać broń... Wybiłem burery w X-10 zadanie na PDA Ducha i gada on coś o jakimś schowku ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) Kurde wejście na tą antenę na radarze to jakiś dramat Ktoś kiedyś pisał że można się spowrotem przenieść w miejsce przed spadnięciem, jak to zrobić? Edytowane 6 Lutego 2020 przez Zwinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 @Zwinny Zobacz w opcjach jaki klawisz masz przypisany do funkcji Return. I tak, musisz schować broń i mieć wolne ręce, żeby to działało. Żeby zapisać pozycję do której chcesz wrócić, naciskasz klawisz return dwa razy. Będzie wtedy słychać taki dżwięk przy zapisywaniu. Jak spadniesz, naciskasz klawisz jeden raz, i przywróci Cię do zapisanej pozycji. Ale jak wyciągniesz broń, zapiszesz grę lub oddalisz się za daleko to return nie zadziała, będziesz musiał na nowo zapisać pozycję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Dobra, zamek już jest więc jakoś spokojniej na serduszku. Co do OP2.1 naprawdę gra się w niego mi świetnie, miałem tylko jeden wylot, płynności i stabilność to największe zalety tego moda. Teraz pytanie do weteranów Solijanek - czy jest tu ktoś obecny kto znalazł wszystkie schowki Kolekcjonera bez używania poradników? W zasadzie durnota lokalizacji schowków ww. jegomościa to jedyna rzecz jaka wybija mnie z immersji zawszę jak gram w Solę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Oczywiście chodzi ci o pierwszy raz i tą grę. Chyba nikt.. tego normalnie nie idzie znaleźć. Chyba że byś takie wysypisko metr po metrze przeszukiwał... Porady jego są mega debilne i nie naprowadzają Cię wcale. Ale przynajmniej nagrody spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 @wariat Dzięki, działa, pomocne to jest Nie wiem czemu nie mogę nic wpisać w to pole z menu do spawnowania przedmiotów, jest jakiś fix na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 10 minut temu, Zwinny napisał: @wariat Dzięki, działa, pomocne to jest Nie ma za co. Co do tego spawnowania... Mi się wydaje że problem z tym wpisywaniem leży w patchach. Co nowszy patch tym nowsza wersja polonizacji. No i trzeba dobrze ustawić czcionkę i kodowanie w menu opcji. Ja mam wersję 8.0 i bez względu na ustawienia nie mogę nic tam wpisać, dlatego też na nagły wypadek dodałem sobie właśnie spawner, do którego nie trzeba wpisywać nic. Ale to tylko moje gdybanie, niech się wypowie ktoś grający na wersji 8.2 i powie jak zrobić, żeby można było korzystać z tego okienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Gdzie zdobyć artefakt serafim dla fotografa z niezbadanych terenów? Matka kuźkina dała mi jakieś zadanie które nie wypikało się w pda, niestety zapomniałem co było do zrobienia, chyba coś do znalezienia w jakimś domu w kurczatowie, pamięta ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Artefakt Serafim? Hmm.... Wydaje mi się że w schowkach Kolekcjonera był taki, ale na 100% nie jestem pewny. Jakieś zadanie dla Matki na znalezienie czegoś w Kurczatowie? Pierwsze słyszę, ja nie miałem takiego zadania. A w którym mniej więcej momencie gry miałeś z nią dialog o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 Czy ma ktoś pliki zrobione przez @Raven pod patcha 8.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 (edytowane) @wariat serafim nie ważne użyłem już spawnera Matka dała zadanie na kurczatowie, poszedłem i zrobiłem dla ich liderki questy może to to było Wiesz może jak się dostać u dzika w bazie do magazynu za kratami? Tam jest likier bailers, muszę dla kuźniecowa zanieść Jeszcze walther p38 potrzebny a spawnera nie chcę już używać Edytowane 11 Lutego 2020 przez Zwinny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 5 minut temu, Zwinny napisał: Wiesz może jak się dostać u dzika w bazie do magazynu za kratami? Tam jest likier bailers, muszę dla kuźniecowa zanieść U mnie w pewnym momencie mogłem tam normalnie wejść. A te p38 to za cykliczne zadania można dostać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 Zarówno ten magazyn jak i ten w Bazie wolności otworzy się przed tobą jak wykonasz zadania dla Borowa albo Łukasza. Mi po zadaniu strzeleckim na tym domku przy wejściu się otworzył. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi