tom3kb Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Ja bym zrobił tak w ostateczności. Zainstalował czystego moda gdzieś byle nie na dysku systemowym w programfiles. Potem zajrzał do opcji i zmienił język, czcionkę itd to co potrzeba. Jeśli się dało to bym Zamknął i uruchomił grę, potem nawet zaczął grać. Jak jest po polsku to bym wrzucił patcha 6.2 i znowu zajrzał do menu czy gra jest po polsku i tak z kolejnymi patchami, aż do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 5 minut temu, Ignachinio napisał: A z innej beczki grę możesz włączyć? Rozgrywkę nie menu? Tak, kilka razy to zrobiłem, za każdym razem od razu ginę bo zanim odzyskuję kontrole nad postacią zabijają mnie psy. Nie dość że nie da się zmienić języka to gra oszukuje i jest niegrywalna, nie pozostaje mi chyna nic innego jak wywalić i ocenić ją uczciwie na 0/10 2 minuty temu, tom3kb napisał: Ja bym zrobił tak w ostateczności. Zainstalował czystego moda gdzieś byle nie na dysku systemowym w programfiles. Potem zajrzał do opcji i zmienił język, czcionkę itd to co potrzeba. Jeśli się dało to bym Zamknął i uruchomił od nowa grę, nawet zaczął nową grę. Jak jest po polsku to bym wrzucił patcha 6.2 i znowu zajrzał do menu czy gra jest po polsku i tak z kolejnymi patchami, aż do końca. próbowałem nawet po wrzuceniu moda ze spolszczeniem olać resztę. Nic to nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 A gadasz z Astronomem? On daje ci apteczkę.. no i na początku dzida do budynków. To bardzo trudny mod. Tutaj na początku wszystko będzie Cię mordować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) @IgnachinioWyraźnie napisałem, wiesz chociaż co znaczy ten ruski bełkot? Edytowane 3 Marca 2020 przez Sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 No to olej sprawę, a jak chcesz to spróbuj sobie NS 2016 albo coś niesoliankowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 poczekam do jutra, może pojawi się ktoś kompetentny w tej kwestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 4 minuty temu, Sarkazm napisał: może pojawi się ktoś kompetentny w tej kwestii Uuuu No może jeszcze ktoś coś podrzuci, trochę osób gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 3 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Poczekałbym na @wariat albo @kondotier może oni coś poradzą. Ale skoro masz problem z tym, że giniesz w pierwszej minucie to nie wiem czy na pewno chcesz w to grać. Z innej beczki, czy SKAT-15M potrzebuje tej czarnej energii czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @Sarkazm Postaw może moda na 7.3 i wrzuć pliki spolszczenia ręcznie, jak będzie działać to zrób update do 8.2 Ten schowek fenrira z kina prometeusz to... Z godzine próbowałem wejść na ten dach i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @Sarkazm Zainstaluj sobie patch 7.3 potem 8.0. W menu ustaw język polski a resztę ustaw na central europe czy jakoś tak tam było. Zapisz ustawienia i wyjdz z gry. Ten rosyjski komunikat mówi właśnie, że wprowadzone zmiany wejdą w życie po ponownym uruchomieniu gry. 6 godzin temu, Ignachinio napisał: Z innej beczki, czy SKAT-15M potrzebuje tej czarnej energii czy nie? Nie używałem tego pancerza, ale czarna energia chyba jest potrzebna aby działały bloki ulepszeń do niego. @Zwinny Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @wariat już to tłumaczyłem niby nic nie działa, dodatkowo @Sarkazm zrobił nowy temat to tam wypisałem to co powinien zrobić i co powinno rozwiązać problem. A jak teraz będziemy od nowa tłumaczyć to samo w dwóch tematach na raz to dostanie kopa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @tom3kb Tak, dopiero po napisaniu poprzedniego posta zobaczyłem, że zrobił nowy temat o spolszczeniu Nie ma sensu wałkować podwójnie. @Sarkazm Jak zrobisz tak jak napisałem wyżej i dalej będziesz miał problemy, to pisz w tamtym temacie albo do mnie na PW, coś zaradzimy. Bo to dziwne jest trochę, że spośród dość dużego grona graczy tylko Ty jeden masz taki problem ze spolszczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 No właśnie nie ogarniam tego. Pancerz jest super (jak dla mnie jeden z najlepszych) ale... nie ogarniam tego muszę mieć do niego akumulatory a czarnej energii nie ma gdzie wstawić. Chyba że po prostu muszę mieć w plecaku. Wtedy ok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @Ignachinio Co jakiś czas pobiera Ci jedną czarną energię z plecaka, jakoś tak to działało w 2.0. Specjalnego slotu by wstawić ten art nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 A czyli tak to działa. Ok dziękuje Bo czasami sam się leczyłem a raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) @tom3kb @wariatpierwsze co zrobiłem jak wstałem to odpaliłem grę i tym razem już wszystko działa z tym językiem, widać gra ma polską mentalność i mineło troche czasu zanim zrozumiała proste polecenie. Edytowane 4 Marca 2020 przez Sarkazm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Co do zapisów to temat był wałkowany wielokrotnie. Nie działa w tej grze.. Możesz zapisywać albo przez konsole polecenie,, save nazwa" albo masz jeszcze dwie opcje zapis na lokacji (polecam każdy z nich to osobny zapis) lub szybki zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) @wariat @tom3kbTeraz najważniejsze, dlaczego spawner nie działa?. Gamedata wklejona, false na true zmienione i nic Edytowane 4 Marca 2020 przez Sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @Sarkazm spawnery to nie moja bajka, nie używam, tylko uważaj tu z tymi ułatwiaczami do moda, wrzucaj pod odpowiednie wersje moda i nie za dużo tych różnych cheatów żebyś sobie moda nie zrypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 4 minuty temu, tom3kb napisał: @Sarkazm spawnery to nie moja bajka, nie używam, tylko uważaj tu z tymi ułatwiaczami do moda, wrzucaj pod odpowiednie wersje moda i nie za dużo tych różnych cheatów żebyś sobie moda nie zrypał. chciałem tylko spawner bo dobrze wiem z innych modów że czasami się przydaje jak gra się zesra i nie zadziała jak trzeba. Kogo mam zapytać o ten spawner? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @SarkazmA wejdź sobie do opcji moda bo tam też są takie różne cheaty wbudowane już przez twórców, np chwilowa nieśmiertelność itp zobacz co jest bo może ci się czasem przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) 10 minut temu, tom3kb napisał: @SarkazmA wejdź sobie do opcji moda bo tam też są takie różne cheaty wbudowane już przez twórców, np chwilowa nieśmiertelność itp zobacz co jest bo może ci się czasem przydać. Mi bardziej chodzi o spawnowanie przedmiotów, np. jest zadanie by przynieść to i to, a owy przedmiot się nie respi, albo jest gdzieś wbity w glebe i nie zabierzesz go, i myk leci spawner. Takie pierdoły jak god mode tylko zabijają klimat, no chyba że gra wpadnie na coś głupiego W menu pojawił się też czerwony napis Developer Mode ale nadal nie wiem jak odpalić ten spawner. Może coś źle robie? Edytowane 4 Marca 2020 przez Sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 @Sarkazm Jaki masz patch? 8.2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazm Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 tak, wywaliłem z gry te 2 pliki -dbz_patch8k_2_text01k -gamedata.dbz_patch8k_2_text03k bo i tak po wklejeniu nic nie nadpisywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Wywal gamedatę z gry. Pobierz i wrzuć do gry gamedatę rozpakowanego patcha 8.2. Pobierz i wrzuć do katalogu bin zczitowany silnik pod wersję 8.2. Na to wrzuć spawner. I powinno śmigać. Aby odpalić spawner, podczas gry naciśnij esc a potem s. Wszystko co do pobrania możesz znależć tutaj https://www.amk-team.ru/forum/topic/13904-kovyryaemsya-v-faylah-op-21/ Możesz tam też znalezć czit na usunięcie napisu dev mode. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi