Zwinny Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Ja schowki zawsze robiłem na lokacjach po jednym, w barze za płotem tam gdzie się przeskakuje na przejście na atp, na wysypisku na silosie i nigdy nic nie zginęło ale kilka razy w barze przy płocie łazili bandyci jakby chcieli mi się dobrać do schowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Z własnych schowków(te co je się stawia) to nigdy nic mi nie ukradli, lecz ja nie pamiętam dlaczego, ale jak jest przejście na magazyny wojskowe, to tam był taki schowek-grób. A więc spakowałem do niego jakieś arty, a resztę rzeczy na podłoge luzem rzuciłem... I dlatego miałem wyloty co 2 minuty w barze, nie wiem co mi przyszło do głowy :p Kiedyś nawet próbowałem założyć kłódkę od Akima na schowek stawiany, nie dało rady czyli raczej kraść nie powinni z plecaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Ja miałem wrażenie że w OP.2.1 twórcy odpuścili nam kradzieże Ale jak widać nie wszystkim. Jakby nie patrząc miejsca niedostępne dla NPC gwarantują 90% szansy na brak okradzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 @kondotier 2 godziny temu, kondotier napisał: "likwidator trupów" w modzie usunął go razem z trupem. Ty tak na poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Nie no chyba żartował ten plecak nie jest trupa tylko leży tam zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 Mapa sejsmograficzna Jantaru dla Fanata, zgodnie z filmikiem który znalazłem na YT powinna być dokładnie w tym miejscu, a jak widać jej tu ni ma, wtf madafaka? gdzie u Was była ta dyplomatka? robiłem to kilka razy z wczytaniem autosejwa wejścia do X16 bo myślałem że się nie zrespiła, nic z tego, za każdym razem jej tam nie ma, ciągle brakuje mi amunicji, szczególnie śrutu, pomimo wymian z handlarzami na ogony nadal brakuje, latam z nożem i siekam wszystkich na nieśmiertelności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2021 1 godzinę temu, cez137 napisał: Mapa sejsmograficzna Jantaru dla Fanata, zgodnie z filmikiem który znalazłem na YT powinna być dokładnie w tym miejscu, a jak widać jej tu ni ma, wtf madafaka? gdzie u Was była ta dyplomatka? robiłem to kilka razy z wczytaniem autosejwa wejścia do X16 bo myślałem że się nie zrespiła, nic z tego, za każdym razem jej tam nie ma, ciągle brakuje mi amunicji, szczególnie śrutu, pomimo wymian z handlarzami na ogony nadal brakuje, latam z nożem i siekam wszystkich na nieśmiertelności Ciut dalej musisz iść., Rzekłbym całkiem dalej . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 @cez137 postaraj się zwabić towarzystwo pod tą budkę co jest nad wejściem i poczęstować granatem. Przy odrobinie wprawy 80% towarzystwa ginie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) @boberm hmm? no byłem tam i nic nie znalazłem, teraz się pokazała, może czas przejść na statykę? @Ignachinio 2 godziny temu, Ignachinio napisał: poczęstować granatem. trza mieć granaty dobra zrobiłem to Teraz z innej beczki, ciekawi mnie jak żeście roziązali zadanie od Borowa na ochroniarza jego pijanego człowieka, dochodzimy wreszcie do stacji, przy stacji benzynowej jest emisja, a tamten jeszcze nie doszedł do bazy, ja nogi za pas, ciekawy byłem czy mod pozwoli mu iść przy emisji, o dziwo pozwolił, po emisji patrze przez okno a tam fala mutantów ale to jeszcze małe piwo, bandytów atakuje piątka stalkerów która obozowała na polanie zaraz za bazą, lis, bies, messer, kret i jeszcze jeden jakiś nie pamiętam ksywy, messer ginie pierwszy, pijaczek Borowa również ginie, czy to od zabłąkanej kuli czy mutanty go dojeżdzają, ja oczywiście tam wpadam i robię siekę, no ale oczywiście wszystkiego nie ogarniam, nie ma takiej fizycznej możliwości, jak to zrobiliście? po co stalkerzy atakują bandytów jak do tej pory siedzieli w obozowisku? Edytowane 8 Stycznia 2021 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 2 godziny temu, cez137 napisał: @boberm hmm? no byłem tam i nic nie znalazłem, teraz się pokazała, może czas przejść na statykę? @Ignachinio trza mieć granaty dobra zrobiłem to Teraz z innej beczki, ciekawi mnie jak żeście roziązali zadanie od Borowa na ochroniarza jego pijanego człowieka, dochodzimy wreszcie do stacji, przy stacji benzynowej jest emisja, a tamten jeszcze nie doszedł do bazy, ja nogi za pas, ciekawy byłem czy mod pozwoli mu iść przy emisji, o dziwo pozwolił, po emisji patrze przez okno a tam fala mutantów ale to jeszcze małe piwo, bandytów atakuje piątka stalkerów która obozowała na polanie zaraz za bazą, lis, bies, messer, kret i jeszcze jeden jakiś nie pamiętam ksywy, messer ginie pierwszy, pijaczek Borowa również ginie, czy to od zabłąkanej kuli czy mutanty go dojeżdzają, ja oczywiście tam wpadam i robię siekę, no ale oczywiście wszystkiego nie ogarniam, nie ma takiej fizycznej możliwości, jak to zrobiliście? po co stalkerzy atakują bandytów jak do tej pory siedzieli w obozowisku? Zrób to wtedy gdy nie ma emisji .Ekipa przy ognisku podczas emisji kryje sie do budynku obok Bazy Borowa. Występowanie Emisji nie jest przypisane do tego zadania - po prostu pechowo Ci sie trafiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Teraz, boberm napisał: Zrób to wtedy gdy nie ma emisji .Występowanie Emisji nie jest przypisane do tego zadania - po prostu pechowo Ci sie trafiło @boberm a skąd mam wiedzieć kiedy jest emisja?, emisja przecież trafia się co ileś tam dni/godzin, nie jestem w stanie tego śledzić kiedy będzie a kiedy nie, z resztą już pal licho tą emisję bo ona to tu nie robi wielce problemu bo jak już wyżej napisałem mod pozwala mu iść w emisję i on by doszedł bez problemu, natomiast zamieszanie robią stalkerzy atakujący bandytów i do tego mutanty, to jest największy problem a nie emisja, o emisji wspomniałem przy okazji że taki niefart miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 6 minut temu, cez137 napisał: @boberm a skąd mam wiedzieć kiedy jest emisja?, emisja przecież trafia się co ileś tam dni/godzin, nie jestem w stanie tego śledzić kiedy będzie a kiedy nie, z resztą już pal licho tą emisję bo ona to tu nie robi wielce problemu bo jak już wyżej napisałem mod pozwala mu iść w emisję i on by doszedł bez problemu, natomiast zamieszanie robią stalkerzy atakujący bandytów i do tego mutanty, to jest największy problem a nie emisja, o emisji wspomniałem przy okazji że taki niefart miałem Wylicz sobie , kiedy masz emisję - tę emisję- i zacznij zadanie ciut póżniej. Wtedy nie pojawią sie Stalkerzy - i nie będzie z nimi problemu. Jak pisałem wcześniej - zadanie na eskortę nie wywołuje emisji. Czas ich występowania biegnie swoją drogą , która ma się nijak do zadań. Albo ma się szczęście , albo pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 8 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2021 Skoro już wiesz że jest emisja to prześpij się u bandytosów do niej przetrwaj ją a następnie rób zadanie i wszystko będzie git. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) @boberm @Ignachinio dobra cofnąłem się w zapisach do wejścia do DM, na razie zostawie to zadanie, w ogóle to mam problem z kilkoma zadaniami np: z Zimnym i jego zadaniem na zaznaczenie tego pseudogiganta, dawno go zaznaczyłem, przez ten czas kilka razy byłem w bazie CN i gadałem z Zimnym, zadanie jest niezaliczone i wisi w PDA, z Zimnym nie ma dialogu o tym Drugie zadanie to dostarczenie dwóch kartonów piw dla Łowcy, nie wiem ile to jest dwa kartony, dla mnie 2 kartony tj 48 piw, po 24 w zgrzewce, mam ponad 60 piw i ok 60 piw nieznanego pochodzenia ze schowka na kordonie czyli w sumie ~ 120 piw, tez nie ma dialogu aha jeszcze jedno, do czego służą te nieśmiertelniki monolitu? warto je zbierać? pytam bo nie da się ich schować nigdzie, gdy wchodzę w ekwipunek to są widoczne ale nie mogę ich wyrzucić ani nic z nimi zrobić, gdy wchodzę w schowek to nie widać ich w moich gratach, to samo było z wykrywaczem metali ale jego na szczęście się już pozbyłem po rozliczeniu zadania z Żyłą Edytowane 9 Stycznia 2021 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 A wiec aby zaliczyć zadanie z Zimnym musisz mieć jego spluwę w ekwipunku. Inaczej nici z zadania. Co do piwa kojarzę że jakieś było w X18 ale nie wiem czy dla łowcy czy dla Dana. A jak brzmi zadanie? A nieśmiertelniki warto zbierać. Za 10 Łukasz wymieni Ci je na amunicję ,,premium" A na dodatek jest przecież konkurs ogłoszony przez niego kto odstrzeli więcej monolician i za wygranie też fajna nagroda wpada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 @cez137 1. Niesmiertelniki - po rozmowie z Łukaszem , a nastepnie uzbieraniu min 100 sztuk - dostajesz niezłą broń i możliwość wymiany kazdych 10 niesmiertelników na extra ammo. 2. Piwo - namiar na TO piwo daje Żyła podczas questu na broń mysliwego. Schowek na Kordonie . Jeszcze inne piwo będzie potrzebował Dan na Bagnach - znajdziesz je w X18 w lodówce( w kartonie) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 @Ignachinio @boberm W dniu 9.01.2021 o 11:29, Ignachinio napisał: aby zaliczyć zadanie z Zimnym musisz mieć jego spluwę w ekwipunku. Inaczej nici z zadania. Ano widzisz, też mi to przeszło przez myśl W dniu 9.01.2021 o 11:29, Ignachinio napisał: Co do piwa kojarzę że jakieś było w X18 ale nie wiem czy dla łowcy czy dla Dana. A jak brzmi zadanie? Właśnie w tym problem że to nie jest stricte zadanie tylko widnieje w PDA w zakładce "nie zapomnieć" ale z tego co kojarzę to to jest taka nitka zadań na to PDA Krysiuka, i to piwo jest jednym z elementów układanki, Żyła chce kupić od Łowcy jakąś broń a Łowca chce to piwo żebym ja pośredniczył w tym czy coś takiego, zagmatwane to jest strasznie, a po drugie to ja myślałem że to może być zwykłe piwo i tak zbieram te browary, a to ma być jakieś specjalne piwo? z X18?hmm? W dniu 9.01.2021 o 13:32, boberm napisał: 2. Piwo - namiar na TO piwo daje Żyła podczas questu na broń mysliwego. Schowek na Kordonie . no ja mam to piwo, tam jest 60 browarów tego piwa ale myślałem że to obojętnie jakie piwo aby było piwo W dniu 9.01.2021 o 11:29, Ignachinio napisał: A nieśmiertelniki warto zbierać. Za 10 Łukasz wymieni Ci je na amunicję ,,premium" A na dodatek jest przecież konkurs ogłoszony przez niego kto odstrzeli więcej monolician i za wygranie też fajna nagroda wpada. W dniu 9.01.2021 o 13:32, boberm napisał: 1. Niesmiertelniki - po rozmowie z Łukaszem , a nastepnie uzbieraniu min 100 sztuk - dostajesz niezłą broń i możliwość wymiany kazdych 10 niesmiertelników na extra ammo. czyli jednak trzeba to zbierać a raczej warto, tylko szkoda że nie można nigdzie tego schować, 10 sztuk to nic nie waży ale jak uzbieram 100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 7 minut temu, cez137 napisał: Właśnie w tym problem że to nie jest stricte zadanie tylko widnieje w PDA w zakładce "nie zapomnieć" ale z tego co kojarzę to to jest taka nitka zadań na to PDA Krysiuka, i to piwo jest jednym z elementów układanki, Żyła chce kupić od Łowcy jakąś broń a Łowca chce to piwo żebym ja pośredniczył w tym czy coś takiego, zagmatwane to jest strasznie, a po drugie to ja myślałem że to może być zwykłe piwo i tak zbieram te browary, a to ma być jakieś specjalne piwo? z X18?hmm? Też pamiętam że dostałem namiar na schowek na kordonie, chyba z 40 sztuk tego piwa w nim było, ale nie wiem od kogo dostałem ten schowek Tak w ogóle to Dan chyba mówił że on potrzebuje specjalne piwo, a nie jakieś byle jakie 8 minut temu, cez137 napisał: czyli jednak trzeba to zbierać a raczej warto, tylko szkoda że nie można nigdzie tego schować, 10 sztuk to nic nie waży ale jak uzbieram 100? Ja miałem chyba z 1500 sztuk tych nieśmiertelników, nie wymieniałem ich bo miałem ten dar od Junxa, na 30 ammo w każdym trupie, i pamiętam że ile bym tych nieśmiertelników nie uzbierał to zawsze one ważyły 0g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 Tak nieśmiertelniki nic nie warzą więc warto je zbierać. Szczególnie że w OP.2.2 nie będzie już tak łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 @Dr_Sztychowka @Ignachinio 1 godzinę temu, Dr_Sztychowka napisał: Też pamiętam że dostałem namiar na schowek na kordonie, chyba z 40 sztuk tego piwa w nim było, ale nie wiem od kogo dostałem ten schowek No właśnie ja też nie pamiętam, gdzieś może ktoś powiedział miedzy wierszami i zapomniałem o tym, ale na logike to raczej Żyła powinien dać ten namiar albo bardziej Łowca no bo przecież dla niego jest to piwo 1 godzinę temu, Dr_Sztychowka napisał: ile bym tych nieśmiertelników nie uzbierał to zawsze one ważyły 0g 54 minuty temu, Ignachinio napisał: nieśmiertelniki nic nie warzą a no to w takim razie spoko, można sobie je nosić, to mnie trochę uspokoiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 A jak brzmi nazwa zadania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 @cez137 - temat piwa dla Mysliwego to składowa questu na PDA Krysiuka. Za piwo dostajesz "rodzinna pukawkę" którą oddajesz Żyle , a on w zamian poda Ci namiar na schowek z PDA Krysiuka - gdyz herr Krysiuk zszedł Twoimi rękami ( jak mniemam) z tego łez padołu . PDA oddajesz Borowowi - dostajesz nagrodę .... i dalej do następnych przygód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 A tego piwa na Kordonie ktoś nam nie dawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 @Ignachinio TEGO piwa - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 11 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2021 (edytowane) @Ignachinio 23 godziny temu, Ignachinio napisał: A jak brzmi nazwa zadania? Jeszcze mam takie szybkie pytanie, czy jak poszedłem na radar wyłączyć mozgozweglacz a nie chce robić jeszcze cea to już przejść z radaru na mw nie mogę? Bo poszedłem po schowek kostii i ta marchewkę dla kulinara a że byłem blisko to mówię pójdę do X10, potem komunikat że do Prypeci, no to poleciałem na wariata bo też blisko, poszedłem do hotelu i wziąłem te fanty z pokoju i na stadion bo też komunikat no to też poleciałem tam, no i z powrotem chciałem wrócić na mw ale nie ma przejścia, to tak ma być? Edytowane 11 Stycznia 2021 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi