Dr_Sztychowka Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Witam. Wracam sobie nerwy szarpać Więc, robię sobie teraz linię fabularną Fenrira, i muszę znaleźć 4 mostki kobiety zombie. Znalazłem już 2. Ale jakoś teraz te kobiety poginęły w zonie, i nie mogę żadnej znaleźć. Byłem na Jantarze, Bagnach, Agropromie, Kordonie, Wschodniej Prypeci, itd. w poszukiwaniu kobiet zombie. Ma ktoś pomysł, gdzie jeszcze ich szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 A nie było na nią embrionu? W Zapomnianym Lesie koło miejsce gdzie były świnki kiedyś się tego sporo kręciło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 12 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 (edytowane) @Ignachiniotak, jest na nią embrion, tylko żeby go zrobić trzeba wykorzystać m. in. fragment mostka. Więc na jedno by mi wyszło, ba, na minus, bo inne składniki. W Zapomnianym Lesie już byłem, ale nie zaszkodzi mi jeszcze raz sprawdzić . Powiedz mi tylko, na której części mapy te "świnki" są. Dół, góra, lewo, prawo? Edit: Znalazłem 2 z której wyciągnąłem 1 fragment mostku, jeszcze tylko 1 Edytowane 12 Maja 2021 przez Dr_Sztychowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Tam gdzie przy brzegu mapy leży rozbity śmigłowiec. A przy godzinie grozy nie będziesz miał najazdu? Powinny się one pojawić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Witam. Ostatnia prosta, w lini fabularnej Fenrira, tylko potrzebuję kilka artefaktów. Serce poltergeista i 7 złotych kotletów. Serce poltergeista, nie pamiętam, czy kiedyś się to dostawało, trochę przerwy od opka miałem. Muszę wszystkie schowki u siebie przeszukać. Ale chciałem się zapytać, czy ktoś wie, skąd wziąć te 7 złotych kotletów? Przeszukałem wszystkie recepty, nie mam na to żadnej formułki, gdzie można te kotlety znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 @Dr_Sztychowka Pamiętam że złote kotlety pojawiały się na CEA-2 więc tam proponuję ich szukać. A art Serce Poltergeista wpadało ze schowka z artefaktami Strieloka na antenach na Radarze, w bonusowym schowku Tubylca w Prypeci i chyba w jednym ze schowków Resident Evila też. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Są zarówno na CEA-2 jak i na generatorach parę trafiłem. Nie masz tego detektora od Siemienieckiego? Mi go dał i pokazuje wszystkie arty na terenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Zaraz idę na CEA-2, ale przypomniało mi się jeszcze kilka. Kompletnie z innej beczki, ale chcę mieć to za sobą. Poda ktoś mi kod npc Prapora(tego od bramy na wysypisku)? Kiedyś na początku mi zginął podczas godziny grozy, i pomyślałem sobie że nic nie będzie mi w przyszłości znaczył, to nie wczytywałem gry. Chodzi mi o ten kod, co jest w spawnerze. Chcę sobie go pojawić, żeby zrobić misję dla Wasylego na Bagnach. Druga rzecz, to znów na początku mi zginęła osoba, w Dolinie Mroku, ten co go pijawka użądliła naprzeciwko bazy bandytów. Potrzebny on jest kiedyś do czegoś? I jeszcze, czy ktoś miał do czynienia z rozpakowywaniem plików OP 2.1? ja sobie wszystkie rozpakowałem z nadzieją że znajdę plik z relacjami z frakcjami. Chcę w końcu zakończyć ten mój ból z Borovem(zabiłem go na początku gry i cała frakcja bandytów mnie nienawidzi). Otusz chyba nawet ten unpacker mi połowy plików z config nie wyskrobał, wam też tak sie nie rozpakowało? Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 @Dr_Sztychowka 1. Nie wiem jaka jest prawdziwa godność Prapora w plikach gry... Ale otwórz spawner, zakładka NPC i po kolei leć w dół listy. W prawym dolnym rogu okna spawnera będziesz miał nazwy, powinieneś go sobie znaleźć. 2. Messer. On za jego uratowanie dawał jakąś receptę, a w późniejszym czasie dawał cykliczne zadania, ale do żadnych głównych wątków fabularnych nie był potrzebny. 3. Nie bawiłem się w rozpakowywanie tego moda, ale miałem w plikach game_relations, ten plik odpowiada za relacje, pewnie był przy jakimś dodatku, który wrzucałem do gry. Może ktoś Ci podeśle ten plik, o ile ktoś jeszcze w tego moda gra☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 @wariatTylko tu jest ten haczyk, że jak ktoś by mi podesłał plik z relacjami, to bym miał jego relacje, nie moje. Niby nie duża różnica, ale kto wie, co by mogło sie podziać w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Załatwiłeś Borova i masz kosę z bandytami i jedziesz dalej z grą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 @IgnachinioZnaczy się, heh, ja całą soliankę zakończyłem, no można powiedzieć że z 70% całego opka już mam za sobą. Kiedyś musiałem sobie zadanie jakieś tam, z Borovem tylko pominąć w spawnerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 16 minut temu, Dr_Sztychowka napisał: Tylko tu jest ten haczyk, że jak ktoś by mi podesłał plik z relacjami, to bym miał jego relacje, nie moje. Skoro i tak chcesz w tym pliku grzebać, to ustawiłbyś też swoje dotychczasowe relacje, jakbyś zauważył jakieś różnice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 @wariatAno tak, o tym akurat nie pomyślałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Godzinę temu, Dr_Sztychowka napisał: @IgnachinioZnaczy się, heh, ja całą soliankę zakończyłem, no można powiedzieć że z 70% całego opka już mam za sobą. Kiedyś musiałem sobie zadanie jakieś tam, z Borovem tylko pominąć w spawnerze. Czyli zabiłeś go relatywnie niedawno? nie przy pierwszej wizycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 @IgnachinioTo wyglądało tak: Za każdym razem, jak się gra w Cienia Czarnobyla, na misji z X8 jest wręcz napisane aby zabić Borova. Jeszcze nie wiedziałem, jak potężnym modem jest OP 2.1. Myślałem że to zwykła fabuła cienia, z jakimiś dodatkami. Zabiłem go, przy pierwszym spotkaniu i jeszcze byłem z tego zadowolony. W ogóle tam jak jest ten zakładnik tego powinnościowca na wejściu na Doline Mroku, to ja temu bandycie nie pomogłem tylko go zostawiłem. Znalazłem plik "Game_relations" Tylko że.. co tu sie staneło Pomoże ktoś mi z tym? Dla mnie to czarna magia, zaraz pewnie sam sobie coś przestawie i będe miał po opku Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Powrót: Dobra, pobawiłem się w statki, już działa Nieważne, zrespiłem Borova i na nic sensownego nie mogę z nim pogadać 😐 Kiedyś też tak miałem w Anomaly, z Hip, zaczeła łajza chodzić ze mną, w Czerwonym Lesie zgineła bo jej sie zachciało bić z monolitem i później zrespić ją, to zwykły stalker sie respił i nie mogłem z nim/nią gadać... Tak samo tu sie dzieje, zwykły bandyta sie respi. Edytowane 17 Maja 2021 przez Dr_Sztychowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Obawiam się, że to jest koniec twojej gry 😞 Bardzo mi przykro ale Borov w Opku to postać kluczowa (np do Fenira prowadzi) i bez niego nie odpalisz wielu misji. Żyła pewnie też zakończył żywot na tym łez padole i zadania na starą broń też nie odpalisz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 No cóż, trzeba się pogodzić z losem. I tak już wczoraj myślałem żeby nową grę zacząć, bo tak po łebkach na początku gry szedłem, że za głowę się złapać. Ale i tak nie mam co się martwić, może za niedługo wyjdzie OP 2.2. Akurat Żyłę zostawiłem, bo tak płakał żebym go nie zabijał, ani broni nie miał ani nic, raz mi w pysk dał z pięści ale mu darowałem . Wrogi dla mnie od zawsze był ale gadać z nim normalnie można było. Nie wiem, jak to z Borovem było, ale on chyba do mnie zaczął akurat strzelać. No nic, dzięki za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Op 2.2 wyjdzie może za rok także tym się nie sugeruj. Jeszcze nasi cudni tłumacze przecież muszą podziałać to może wakacje przyszłego roku wypalą. Także na spokojnie zacznij sobie od nowa Ja też musiałem zaczynać od nowa i to nie raz także polecam zawsze będziesz mógł szukać nowych smaczków w grze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Tak mówisz? Nie pomyślałem o spolszczeniu, to pewnie troche zajmie. Nie no, niech robią ile tam czasu muszą, niech by to działało dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 No popatrz ostatnia informacja o modzie jest z 1 maja i mówi, że mają sporo pracy bo jeszcze coś testują. Sami podają 2022 jako datę wydania. A przecież tłumacze, to nie roboty trzy cztery miesiące im to zajmie. Dlatego mówię realnie przyszłe wakacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 20 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Zacząłem od nowa grę Tym razem dałem sobie wyzwanie, aby przejść op 2.1 bez tego cheata od Junxa, Ale mniejsza z tym. Już dotarłem do sarkofagu, i zauważyłem akurat w najgorszym momencie, że o! Nawet nie spotkałem się z przewodnikiem na Kordonie. I tak jak na Radarze byłem, to chciałem się wrócić z powrotem na Magazyny Wojskowe, po zapasy na podróż, ale upierdliwość OP 2.1 przerasta, nie mam przejścia z Radaru na Magazyny Wojskowe. Więc co mi teraz pozostaje, iść drogą glitchu(karabinem wyważyć drzwi do sterowni monolitu), zrespić teleport na Kordon, czy w ogóle wrócić się w zapisach? Da się zrobić taki myk, że pójdę dalej, wyważę drzwi karabinem i git? Czy jakieś "farfocle" w skryptach się podzieją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lycoris Radiata Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) @Dr_Sztychowka Obok Monolitu powinna być notatka Striełoka i złota rybka, notatka mówi ci że dzięki niej otworzysz teleport na Magazyny. (Przy okazji na Radarze przy zawalonym tunelu jest informacja z przejściem z Radaru na Jantar) Edytowane 21 Maja 2021 przez Lycoris Radiata 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 21 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2021 @Dr_Sztychowka ale jak bez przewodnika? Rozumiem, że najpierw chcesz przejść zwykłą fabułę a potem dopiero dalej ogień. Ja bym się cofnął i grał powoli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi