Szwagier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Dobrego Dnia. Mam jedno pytanie, czy w Cieniu Czarnobyla można dołączyć do frakcji, jeżeli nie to czy jest może jakiś mod, który to umożliwia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Szwagier W czystym Cieniu Czarnobyla nie da się dołączyć. Jest taki jeden mod, ale freeplay. Ponoć w nim można dołączyć do jakiejś frakcji, ale nie jestem tego pewny - https://www.moddb.com/games/stalker/downloads/dooms-mod-merge-07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Suseł Freeplay czyli wolna rozgrywkla / tryb bez fabuły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Szwagier Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Suseł No cuż, szkoda ale lepszy rydz niż nic. Dzięki za moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Szwagier Za pomaganie, wykonywanie zadań poprawiasz swoje relacje z frakcjami. Jak pomożesz dość wiele razy to jej członkowie zmienią się na "zielono", przyjaciół. Niektórzy uważają to za takie niby "przyłączenie" się do frakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Suseł O dzięki. @LisKot Chodzi o takie misje co w Zewie Prypeci typu: Przynieś Lokiemu lub Szuldze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Szwagier Przynieś kombinezon, wybij mutanty i inne przynieś, wynieś, pozamiataj. Ja jak ostatnio zagrałem to zdobyłem przyjaciół zarówno w powinności jak i wolności, ale trzeba uważać przy wykonywaniu misji z rozlewem krwi neutralnie do ciebie nastawionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @LisKot W jakim sensie trzeba uważać z tym rozlewem krwi? Nie strzelać do Neutralnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Szwagier Niektóre zadania poboczne wymagają zabicia nie nastawionych do ciebie wrogo osób. Co może uczynić, może nie od razu całą frakcję ale jej grupę wrogami. A jeśli chcesz być z każdym kim się da w dobrych relacjach może to stanowić problem. + Nie wszystkie z osób za których głowę jest nagroda zrobiły coś co jest warte ich śmierci. I może ci być niektórych po prostu szkoda, np taka jedna osoba na Agropromie ale do tego to już sam dojdziesz. Jeśli nie jest ono (zadanie) konieczne to możesz go nie wykonać. A jak chcesz lub musisz to najlepiej zrobić to po cichu. A, że stalkery nie są dość dopracowane pod względem skradankowym to czasami warto sobie pomóc. Czasami możesz zabić stalkera (ważne aby natychmiastowo np. nożem w twarz) bez reakcji jego towarzyszy, jak się nie da to można zapisać grę i parę razy próbować, za pewnym razem się uda. A np. na Magazynach Wojskowych czasem starczy się przebiec pół mapy i z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Szwagier Grasz przecież w Cień Czarnobyla, a nie jakiś tam mod. Chcesz go przejść do końca, to nie kombinuj i nie porównuj do innych gier. Trzymaj się tego co daje scenariusz gry. Strzelaj tylko do tych, którzy strzelają do Ciebie pierwsi. W większości przypadków będą to bandyci. Ale ich ugrupowania nie są ze sobą powiązane i eliminacja jednej grupy nie zmienia nastawienia innych. Już na Kordonie masz sprawę Kuzniecowa. Lepiej dawać mu wódkę niż zabijać jego i ochronę mostu. Strzelania będzie sporo w innych sytuacjach. I mała podpowiedź z praktyki. Na Kordonie z prawej strony po wyjściu z wioski, koło zwalonego drzewa urzędują dziki. Koniecznie trzeba je jak najszybciej zlikwidować. Zadanie na to daje chyba Sidor. Wpada trochę kasy i pozyskujesz Meduzę. A zabić je trzeba dlatego, że przy złym układzie spawnu dziki potrafią patrolujących drogę żołnierzy podprowadzić pod wioskę i wywołać wojnę z nowicjuszami. Może zginąć któryś z ważnych enpeców. I takie coś. Jeśli zadajesz pytanie, podaj jak daleko już zaszedłeś w grze ( co aktualnie wykonujesz ), bo to jest istotne dla podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @kondotier Jeśli piszesz o tym zadaniu gdzie nieopodal tego drzewa leży ciało bandyty, to zadanie daje Wilk, następne jest na mięsacze w gospodarstwie za mostem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @LisKot Ale tę podpowiedź należało skierować do @Szwagier . Gra w CCz po raz pierwszy, to takie podpowiedzi są dla niego na wagę złota. Pilnuj tego tematu, bo nie raz jeszcze przyjdzie z pytaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @kondotier Postaram się, ostatnio odświeżyłem sobie Cienia więc mam bardziej aktualne info. Choć wpadłem na 3 dość poważne problemy, które uniemożliwiły mi przypomnienie sobie całego 100%. Ale pierwszy gdzieś w 3/4 rozgrywki, a reszta już pod koniec. A do tego momentu się jeszcze raczej @Szwagier zejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @LisKot Oj prawda że trochę mi się zejdzie bo ostatnio czasu na grę mało Rozgrywkę rozpocząłem dopiero dzisiaj. @kondotier Właśnie dostałem zadanie na te dziki, a meduzę dostałem za wyeliminowanie bandytów od Wilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Moim zdaniem każdy początkujący gracz, który nie przeszedł podstawki, nie powinien brać się za mody fabularne. Jak źle trafi, to tylko się zniechęci do dalszych przygód. Wystarczy wybrać coś, co cieszy oko, ale w żaden sposób nie ingeruje w historię. Na przykład: Autumn Aurora 2.1 Sky Reclamation Project (SRP) ABR Mod Dopiero później eksperymentować i podążać za radami weteranów. Szczerze mówiąc @Szwagier to Ci zazdroszczę. Szkoda, że nie można się cofnąć w czasie i nie przeżyć tego jeszcze raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @SzwagierMeduz nigdy nie za dużo. Zabijesz dziki, rozbij skrzynie. Uważaj, aby za blisko nie było wojaków. Pobiegałeś już po strychach i piwnicach? Na strychu ostatniego domu po lewej przy wejściu znajdziesz kombinezon. Trzeba przeskoczyć z dachu. Jak z ciężarówki przy płocie przeskoczysz na dach, to na strychu też masz ciekawe rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 (edytowane) Jak już zaczął to już może lepiej bez jakichkolwiek modów do końca dojdzie. Na mody przyjdzie jeszcze czas. @Szwagier Jeśli chciałeś wstawić kciuka to mogłeś go dodać tu jako emotikonę. @Agrael jak już jesteś to tylko mi się nie załadował obrazek @Szwagier? Edytowane 29 Stycznia 2023 przez LisKot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 U mnie pokazał się bez problemu. To dialog z Wilkiem o dzikach. @LisKot Popieram Cię w sprawie dodatków. Jak ktoś gra po raz pierwszy to powinien grać na "waniliowej", aby poznać smak gier z tamtych czasów. Na dodatki będzie miał czas przy modach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @kondotier U mnie jest coś takiego: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @LisKot U mnie miniaturka jeszcze jest, ale wygląda jakby załącznik po prostu został usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 Tak w ogóle to szukałem takiej pewnej BARDZO szczegółowej mapy do Cienia i ją znalazłem. Ale nie wiem czy to by nie był zbyt duży spoiler (i plik prawie 6MB). Jak ktoś chce zerknąć to dam link na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 29 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @kondotier Propos tych meduz jedną zostawię do zadania ale drugą sprzedać Sidorowiczowi czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 29 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2023 @Szwagier Zadanie te należy do tych co jakiś czas można powtarzać. + Postać na Jantarze też na nią będzie mieć zadanie. To dość powszechny artefakt więc chomikować chyba nie musisz, ale to zależy od ciebie. Jedną jeszcze meduzę chyba możesz znaleźć w strefie anomalii na północ od wioski. Jak wychodzisz od Sidora to zaraz na lewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwagier Opublikowano 30 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2023 Dzięki wszystkim za pomoc rady zapamiętam, ale postanowiłem że najpierw przejdę czyste niebo. Aby mi się fabuła nie pomieszała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi