OldMan Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Wiecie co? Tak sobie oglądam Euro 2024. Meczu Polska-Holandia nie oglądałem bo u mnie padła transmisja... Potem oglądałem mecz Austria-Francja i na miejscu Francji zrzekłbym się wygranej, skoro przez 90 minut nie potrafili strzelić gola i to Austrii, a Francja to przecież to jedna z najlepszych drużyn europejskich. Dzisiaj oglądam mecz Czechy-Portugalia i BARDZO podoba mi się postawa Czechów. Do przerwy 0:0, ale my myślę, że w przerwie drużyna Portugalii dostanie opier... I wygra chociaż jedną bramką... Nie jestem bóg wie jakim znawcą piłki nożnej i to tylko takie moje przemyślenia... A jakie są wasze opinie o Euro 2024 po tych kilku meczach? p.s.: Moje ulubione skecze o piłce w wykonaniu naszych narodowców: Kabaret Młodych Panów - Powrót piłkarzy I kabaret Czesuaf - Wyjazd na Mundial: Polecam p.s. Właśnie Czesi strzelili piękną bramkę czyli w drugiej połowie meczu (27 minut do końca) jest 1:0 dla Czech I ZNOWU to samo samobój Czechów, jest 1:1. Nie wiem z czego cieszy się drużyna Portugalii - niech sami strzela bramkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 18 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca Jestem kibicem od 3ch dekad i sam grałem w kilku drużynach w piłkę więc zabiorę głos. Poziom Euro świetny (przypomina mi trochę turniej w Belgii i Holandii z 2000r) pod względem widowiskowości meczów i dużej ilości bramek. Dzisiejszy mecz Turcji i Gruzji to kwintesencja piękna footballu. Po za tym Faworyci bez większych niespodzianek, jedynie wczoraj Belgia wtopiła ze Słowacją (tą samą co 3 lata temu my dostaliśmy) a i sąsiedzi ze wschodu z Rumunią polegli bez walki. Portugalia rozegrała ten mecz szachowo i wyrafinowanie, kiepsko pod względem wizualnym ale skutecznie. Czesi się bronili dzielnie, jednak im zabrakło trochę szczęścia i popełnili 2 proste błędy, których i my nie uniknęliśmy. To źle że nie oglądałeś meczu bo to była reprezentacja którą chce się znów oglądać i kibicować. Grająca w końcu odważnie, bez żadnego chowania się i grania na alibi przestraszonych, grania autobusu Czesia czy piachu jak za Brzęczka czy Santosa. Wygrać mecz czy zremisować było na prawdę blisko, mieliśmy więcej strzałów celnych niż Holendrzy, graliśmy mądrze w obronie i ciekawie w ataku, ale brakło oczywiście w kluczowych momentach lepszego ustawienia czy umiejętności technicznych. Skomentowałem to nawet u Tomka Ćwiąkały: Jakość i szybkość Holendrów zrobiła swoje, ale i tak wygląda to dużo lepiej niż większość nas czy w Europie się spodziewała. Grupa cholernie trudna, a odpadnięcie z niej to nie będzie żadna hańba jeśli będziemy walczyć tak w każdym meczu. w każdym razie nie jest mi zupelnie wstyd za tą reprezentację i doceniam podjęta walkę z duzo lepszym rywalem bo sytuacje stwarzaliśmy do samego końca Salamon bardzo dobry mecz i szkoda, że po jego rykoszecie padła bramka po błędzie Zalewskiego, który też zagrał kolejne bardzo dobre spotkanie i do przodu i w obronie. Szkoda też tych kilku sytuacji z drugiej połowy...Ale wygrała lepsza drużyna. Taką ekipę aż chce się oglądać i kibicować do samego końca, a nawet przegrana nie jest powodem do wstydu i żenady. Nie jesteśmy drużyna która będzie pokonywać często teamy z top 10 Europy/Świata jednak dzięki takiemu zaangażowaniu i walce z pokazaniem charakteru można od czasu do czasu zremisować czy sprawić jakaś niespodziankę i wygrać....tak jak się nam zdarzało w przeszłości. Tylko tyle i aż tyle mamy prawo oczekiwać od naszej reprezentacji by być z niej zadowolonym a nawet dumnym. Probierz przyszedł do tej ekipy gdy była na dnie pod względem i piłkarskim i wizerunkowym i w krótkim czasie zrobił więcej niż ostatni 4 selekcjonerzy bo w końcu zaczęliśmy grać w piłkę widowiskową i bez bojaźni, stawiając na młodych jak Urbański i robiąc z Zalewskiego pana piłkarza. Jeśli tak będzie wyglądał mecz w Austrią, któea nie pokazała nic ciekawszego prócz brutalności zwłaszcza to jestem spokojny, a I Francja nie zagrała specjalnie dobrze, choć oni jak zawsze rozkręcają się w fazie pucharowej, także remis jest jak najbardziej do ugrania, tym bardziej, że Mbappe aka Mekambe (kto wie ten wie) najprawdopodobniej nie zagra do końca fazy grupowej przez złamana kichawę. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca No to mnie przekonałeś, do oglądnięcia kolejnego meczu naszych milusińskich Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca OldMan - nie jestem zwolennikiem oglądania piłki kopanej, staram się co niedzielę trochę pokopać na boisku, nie oglądać kopiących (od 25 lat w każdą, powtarzam każda niedzielę u nas na osiedlu się gra na boisku szkolnym) ale mam wrażenie a teraz już pewność, ze na tych "mistrzostwach" są podwójne jeśli nie potrójne standardy - mecz Węgry - Niemcy, taka piłkarska eurowizja 2024. Jak to kiedyś stwierdził klasyk: Piłka nożna to taka gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką, a na końcu i tak wygrywają Niemcy - Gary Lineker. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 19 minut temu, vidkunsen napisał(a): Jak to kiedyś stwierdził klasyk: Piłka nożna to taka gra, w której 22 mężczyzn biega za piłką, a na końcu i tak wygrywają Niemcy - Gary Lineker. Święta prawda. Ja akurat nie oglądam jak gają Niemcy. Nie lubię tej nacji ta samo jak kilu innych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Nie lubię i nie oglądam piłki nożnej. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Hokej, Boks, lekka Atletyka - Maraton. To już dziś: p.s. https://demotywatory.pl/5255293/Bojowe-nastroje-wsrod-naszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Dzisiaj za kilka minut mecz Słowacja vs. Ukraina. Oczywiście kibicuję Słowacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca @vidkunsen a z czym się kojarzy Austria? Co nasi mogą łamać? Chyba już wiem, niech łamią pędzelki? Bo był kiedyś taki znany austriacki malarz 😏 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 1/ Vidobona - mała zapyziała wioska/obóz założona/y na terenie Słowian Panońskich. 2/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca @OldMan Wybacz, ze zachęciłem Cię na oglądanie tej męki i piachu bo sam dałem się nabrać Niewiarygodne, że można z meczu na mecz oglądać dwie zupełnie różne ekipy. Fajnie grająca, ofensywnie, inteligentnie i dzisiaj grającą piach jak w eliminacjach. Brak Urbańskiego od 1 minuty mnie martwił bo ten młody chłopak był jasny punktem obok Zalewskiego i kreatorem gry.... powrót "gwiazd" spętała totalnie nogi reszcie jak to bywało. Jestem w szoku jak to źle wygląda i jak to kiepsko wyglądało od początku meczu. Nie ma nawet tej walki i zaangażowania czy poświęcenia jak z Holandia. Wraca uczucie wstydu i Hańby. Teraz można wracać do oglądania druzyn które grają w piłkę i walczą o każdą kępkę trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 21 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 28 minut temu, FeRu napisał(a): @OldMan Wybacz, ze zachęciłem Cię na oglądanie tej męki i piachu bo sam dałem się nabrać Wolałem się mylić, ale niestety wyszło na moje. Dla mnie Euro 2024 skończyło się zanim się zaczęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Szczerze? Nie lubię piłki nożnej. Zresztą dla nas i tak kolejne Euro już się zakończyło. Gdyby było inaczej, to bym był zdziwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Znalazłem winnego porażki polskiej reprezentacji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca I zaś dla kibiców został tylko( Boner sezon 5 (2024) "Bestia Apokalipsy") Kakodemon: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi