ralf237612 Opublikowano 28 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Panowie używacie zwrotu mod organizer 2 i chciałem zapytać-czemu-2 ? 2 razy już ściągnąłem Anomaly custom z torrent i tam w głównym katalogu jest po prostu mod organizer..-skąd ta dwójka? i po próbie uruchomienia gdy już w tym (mo) tam na górze z-edytuję i podam te ścieżki dostępu do np.: dx10 czy dx11 wywala mi że katalog tyczasowy jest niedostępny..prosze o jakieś info.. generalnie nie uruchamia mi się ten mod..;(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia No z tego co widzę to organizer ma nazwę MO2 dlatego piszą Mod Organizer 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 29 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia @ralf237612 Generalnie cały pic z Customem polega na tym, że Mod Organizer dołączony do Customa ma zapisaną domyślną ścieżkę do plików z komputera autora (np. do Anomaly Launcher.exe" - czyli w przypadku ścieżki do launchera to było z tego co pamiętam D :\AnomalyCustom\Anomaly Launcher.exe.), więc jak masz na innym dysku i zupełnie inną ścieżkę. Czemu autor tego nie poprawił i zostawił swoją? Ot i zagadka... W każdym razie, żeby uruchomić to ustrojstwo to musisz kliknąć w MO2 tam gdzie masz Anomaly Launcher.exe do wyboru z listy (po prawej stronie okna) rozwinąć listę i kliknąć w pierwszą opcję na samej górze czyli <Edytuj...> (MO2 ma do wyboru język angielski lub polski, więc można sobie zmienić, ale po angielsku to będzie oczywiście <Edit...>😛) i tam w okienku, które Ci się otworzy trzeba dopisać po kolei wszystkim plikom .exe (które się wyświetlą w okienku "Pliki wykonywalne") ścieżki do tych samych plików .exe, ale z Twojego PC z folderu gdzie masz zainstalowanego Customa i gdzie są pliki .exe od renderów (folder bin) i od launchera (główny folder z modem) - dopiero wtedy wszystko ruszy tylko, że jeszcze będziesz musiał znaleźć w folderze gamedata/textures wszystkie pliki z dopiskiem копия i zmienić tą ruskie копия na kopia bo inaczej będzie Ci wywalać błąd przy starcie i mod się nie uruchomi. No i oczywiście na liście modów musisz aktywować spolszczenie to wtedy ze startu Custom odpali się po polsku, jak o tym zapomnisz to odpali się po angielsku, a w menu opcji zmiany języka na polski nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralf237612 Opublikowano 29 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia u mnie naprawdę! mod oranizer to mod organizer..bez 2 ..dlatego się zastanawiałem czy nie ma jakiegoś drugiego czy cuś....trochę to dziwne..on ma taką niebieską ikonkę i w sumie to odpala się i działa ale i tak gra nie rusza. i jeszcze tylko jedno pytanie..yu najpierw cytat z góry :i tam w okienku, które Ci się otworzy trzeba dopisać po kolei wszystkim plikom .exe te słowo "dopisać."..? -ja to tak intuicyjnie po prostu wskazywałem po kolei te ścieżki dostępu do lokalizacji na moim kompie..dobrze zrozumiałem?? tam się nigdzie tak naprawdę nic nie dopisuje tak?? język oczywiście już też ustawiłem w tym menu na Polski nic to...- będę walczył dalej o ten Mod... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi