Jump to content

Pytanie

Recommended Posts

FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\\\\stalker\\\\patch_1_0004\\\\xr_3da\\\\xrRender\\\\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : [error]Arguments : Can\\\'t find texture \\\'aaz\\\\m4a1 sopmod\\\\tacstońk\\\'

FATAL ERROR Zmieniłem w pliku textures.ltx znajdującym się w katalogu gamedata/textures tacstońk na tacstock i oto kolejny komunikat : [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\\\\stalker\\\\patch_1_0004\\\\xr_3da\\\\xrRender\\\\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : [error]Arguments : Can\\\'t find texture \\\'aaz\\\\m4a1 sopmod\\\\tacstońk\\\' pomocy co dalej robić?

Guest widower

Literówka Sapsana jest ale w modelu nie w pliku .ltx. Znajdź teksturę 'tacstock'(tak jest zapisana w folderze), znajdziesz ją w textuers\aaz\m4a1 sopmod. Zmień jej nazwę na tę z loga błędu. Na wszelki wypadek masz nazwę "tacstońk"

Guest widower

Jeżeli chodzi o tę broń http://img96.imageshack.us/img96/8899/s ... 56l01e.jpg to na bank literówka jest w modelu ...\meshes\weapons\M4\wpn_m4.ogf], oto wpisy aaz\m4a1 sopmod\tacstońk linia15637 aaz\m4a1 sopmod\tacstońk linia 18003 Specjalnie ją sobie zespamowałem co widać na obrazku P.S. Tylko mnie zniknęły nasze znaki na forum?

Jeżeli chodzi o tę broń

http://img96.imageshack.us/img96/8899/s ... 56l01e.jpg

to na bank literówka jest w modelu ...\meshes\weapons\M4\wpn_m4.ogf], oto wpisy

aaz\m4a1 sopmod\tacstońk linia15637

aaz\m4a1 sopmod\tacstońk linia 18003

Specjalnie ją sobie zespamowałem co widać na obrazku

Mógłbyś uściślić, o co właściwie chodzi? Nie bardzo łapię...

Guest widower

Chodzi o to, że Sapsan w modelu .ogf zapisał taką nazwę tekstury. Do szybkiego podglądania modeli(nazwy tekstur, ścieżka dostępu do nich) używam notepada++. Dokładny turial jak to robić można znaleźć w tym temacie: http://forum.clearsky.pl/viewtopic.php?f=17&t=368 I właśnie w modelu nazwa jest z 'ń'. Dlatego łatwiej i bezpieczniej zmienić nazwę tekstur.

• 2 weeks later...
Guest widower

To nie do końca jest "out of memory". Co to za broń była? Log pokazuje problem z wgraniem tekstury na broń. Jakaś nowa instalacja, szczególnie xdirect? Podmnienione pliki .dll?

Chodzi o to, że Sapsan w modelu .ogf zapisał taką nazwę tekstury. Do szybkiego podglądania modeli(nazwy tekstur, ścieżka dostępu do nich) używam notepada++. Dokładny turial jak to robić można znaleźć w tym temacie:

http://forum.clearsky.pl/viewtopic.php?f=17&t=368

I właśnie w modelu nazwa jest z 'ń'. Dlatego łatwiej i bezpieczniej zmienić nazwę tekstur.

Ponieważ robisz wrażenie osoby, która wie o czym mowa :) Zwracam się z pytaniem, w jaki sposób można zmienić nieszczęsną literówkę w samym pliku .ogf. wiadomo żę literówka jest. W polonizacji wszelkie nazwy plików zostały skorygowane na stactock, więc należałoby zrobić ten jeden krok dalej i skorygować do końca. Chciałbym to zrobić i pozbyć się kłopotu raz na zawsze, ale wolę poradzić się kogoś znającego sprawę.

Guest widower

Sprawdziłem, zamieniając "ń" na "c" w .ogf, trochę mnie zdziwił CTD ze względu na brak tekstury tacstock. Ręczna zmiana nazwy pomogła i wtedy zwróciłem uwagę na górną belkę Irfanview u mnie nazwa tekstury wygląda na niej tak "tacsto?k.dds". Podejrzewam, że

U mnie w taki wlaśnie sposób zniknął błąd i weszłem na bagna . edit/ Ale rozumiem, że edytowałeś TYLKO .ogf a pozostałe nazwy zostały bez zmian? sorry z rozpędu wskoczyłem z edycją w twój post // nie ruszałem wogóle plików . ogf ... dlatego rząda tego ..ń w logu błędu . zmienilem tylko pliki ..DDS

Guest widower

W nazwie tekstury nam windows wyświetla "c" w rzeczywistości jest tam inny znak. Łatwiej i bezpieczniej jest pozmieniać nazwy tekstur, dostosowując ją do modelu.

Jednym słowem jestem ugotowany - teraz już nie wiem nic. W polonizacji są pozmieniane ń na c w EmEdytorze, który pisze w rzeczywistej stronie kodowej którą ma ustawioną. Tam nie ma, że widać co innego a w rzeczywistości jest co innego. Jak ustawiłem cp1250, to jest na pewno alfabet środkowoeuropejski.