portals Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 1.Na początku musimy sprawdzić jaką wersję stalkera mamy,jest ona widoczna w menu głównym. Jeśli jest to wersja 1.0004 przechodzimy do następnego kroku, gdy inna musimy ją zmienić... Instrukcja dla wersja 1.0005 i 1.0006 Są na to trzy sposoby...wszystkie szczegóły w temacie... Degradacja patcha 1.006 -> 1.004 Instrukcja dla wersji 1.0003 i niższych Musimy pobrać patcha odpowiedniego dla naszej wersji gry. Dla wersji Polskiej: http://www.gram.pl/pliki_szczegoly.asp?id=1603 Dla większości pozostałych: http://www.filefront.com/8379721/STALKER-Shadow-of-Chernobyl-Patch-1.0004-WW/ Uruchamiany i postępujemy według instrukcji instalatora. Gdy otrzymany informacje o ty ze nie mamy zainstalowanej gry najprościej jest grę przeinstalować. Uruchamiamy grę i sprawdzamy czy mamy teraz wersję 1.0004 2.Gdy mamy już odpowiednią wersję gry przechodzimy do instalacji Soljanki. Ze względu na częste problemy zalecana jest: NOWA INSTALACJA GRY I BEZPOŚREDNIA WERSJA PODSTAWKI 1.004 3.Pobieramy Soljankę z działu ..Pobieralnia/ Narodnaja Soljanka/ Pliki gry Do pobrania zalecam użyć jdownloadera 4.Instalacja Soljanki - Gdy mamy już pobranego moda instalujemy wszystko według kolejności opisanej w tym temacie : SZCZEGÓŁOWY OPIS INSTALACJI MODA NARODNAJA SOLJANKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasyl Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Czy najnowszy patch od Sapsana z 27.06 zawiera w sobie jakieś dodatki ( ilość slotów , wypadanie zawartości plecaka itp.)? Jakie dodatki mogę na ten patch jeszcze instalować? Pytam , bo patch wyszedł po dodatkach i zmienia też te pliki , które są w dodatkach i nie chciałbym zrobić kaszanki z Soljanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam. Wszystkie instrukcje, dotyczące instalacji NS sa podobne. A żadna nie jest kompletna...a szkoda. Dla zieleniny potrzeba pokazać palcem. I fsgame.ltx, i foldery rus/pol i cała resztę. Ja na szczęście nie mam kłopotów z czytaniem, ale wiele osób szuka kompletnego poradnika p/t: Jak uruchomić". Och, wiem że wszystko można znaleźć..tyle że to wymaga czasem przekopywania się przez setki wpisów, z których część się zdeaktualizowała. Teraz np. mam kłopot ze znalezieniem spolszczenia do patcha..ale - zaznaczam - nie proszę o linki etc. Se sam znajdę Może by tak więc dopisać wszystkie szczegóły w tym temacie? malakas // proszę bardzo ..instrukcja instalacji moda http://www.stalkerteam.pl/Thread-INSTALACJA-MODA-NARODNAJA-SOLJANKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Spolszczenia nie znajdziesz nie łudź się heheeh a jeżeli ktoś jest zielony to płaci za to cenę nim ja się wszystkiego nauczyłem nie raz zostałem zjechany i wyszukiwarka aż się do czerwoności rozgrzewała, a poświęcić czasem 2 godziny na zapoznanie się z opisem i problemami moda to nawet teraz poświęcam kto z młodzieży tak robi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Chodziło mi o "polonizację kumulatywnego patcha" z tekstu powyżej. Że na spolszczenie się czeka, to wiem i nie jęczę. A że ruski u mnie to język wrogi, od czasu szkoły podstawowej, to ni kuta nie rozumiem, o czym tam gadają. No nic, poczekam sobie. Bo granie teraz mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Tłumaczenie obejmuje podstawkę czyli NS i kumulatywny patch. a jest beta spolszczenie wydane z kumulatywnym patchem jest to połączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Może ktoś pomoże zaadaptować HUD-a ? Siedziałem już przy nim ponad 2 godziny i krew mnie zalewa. Gdzieś wyczytałem, że ustawienia tego HUD-a zależą od rozdzielczości jaką mamy (ja mam 1920x1080), skopiowałem już kilka, a może i kilkanaście różnych HUD-ów i nic z tego. Gra mi się włącza, wczytuje, a w chwili gdy powinien pojawić się filmik z trupiarką to gra wywala. Wie ktoś jaki HUD mam skopiować ? Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Może po prostu spróbuj uruchomić grę z parametrem "no intro" czyli ominąć filmik. Jak to zrobić znajdziesz tutaj http://www.stalkerteam.pl/Thread-Zelazny-temat-wydajno%C5%9Bci-sprz%C4%99tu-przy-grze-w-STALKER-a?highlight=no+intro A ogólnie ta rozdzielczość to trochę za wysoka myślę.Najlepiej daj najniższą panoramiczną i oświetlenie statyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi