Jump to content

Chronologia modów

Buber

Recommended Posts

Chronologia modów..trochę nieprecyzyjne pytanie...NS nie jest powiązana z TS2.. W Tajne Ścieżki grać nie warto, podobnie jak w Zew Monolitu...ponieważ TS2 mają obydwa te mody w środku, jest również bardziej stabilny niż jego poprzednicy. Ogólnie kolejność pojawiania się modów serii to..Zew..TT...TS2...

Ok...fakt troche nieprecyzyjnie...chodziło mi oczywiscie o chronologie fabuły..TS2 jak widać to jakby początek..potem SoC z modem..może być Sola...i chyba Priboy? I czy są jakieś jeszcze mody uzupełniające historię? I teraz to się już pogubiłem...chciałbym potem też zagrać w Zew ale czytam ze TS1 zawiera fabułę z zewu..., a znowu że TS2 to rozbudowana wersja TS1, czyli co? TS2 tez ma w sobie fabułę Zew Monolitu? Ok, doczytałem post Malaksa , tylko grając Stielokiem zagram jako " monolitowiec" skoro mod Zew jest w TS2? :) Taki mądry jestem a taki głupi, no, nie rozumiem :rolleyes:

Mody Zew Monolitu, Tajne Ścieżki i Tajne Ścieżki 2 to ten sam mod tylko konsekwentnie rozwijany. Grając w Tajne Ścieżki 2 zaliczysz wszystko co miałbyś w Zewie i TS1. Odnośnie chronologii, trudno naprawdę powiedzieć. Nawet jak jest wspomniane że akcja dzieje się przed wydarzeniami z Cienia jak TS2 lub rok po tych wydarzeniach jak Priboi Story to nie ma to żadnego znaczenia. To są całkiem odrębne historie nie mające między sobą żadnego powiązania. W takiej soljance przechodzisz praktycznie całą fabułę z Cienia Czanobyla, a to tylko ułamek zawartej w niej fabuły. Więc "kiedy" to najmniej ważne pytanie :) Ja bym raczej pytał ILE fabuły jest zmienione.

...tylko grając Stielokiem zagram jako " monolitowiec" skoro mod Zew jest w TS2?

Tak wszystkie trzy mody serii mają jako początek służbę GG w Monolicie, nie koniecznie jednak na stałe.. :).

Jeżeli już szukać koniecznie chronologii całej historii ...nie modów, to...

1...TS 2 można uznać jako początek wydarzeń...jest tam dużo rzeczy wyjaśnionych..początki i przemieszczanie się frakcji, start i lokalizacja handlarzy, zajmowanie późniejszych baz przez Wolność i Powinność. Bandytów

2...NS..duże uzupełnienie do głównej historii opowiedzianej w SoC ..(ona sama + zmienione zakończenie ...tutaj nie ma życzeń kończących grę + wiele nowych lokacji)

3...Priboi Story ..tam Strelok ginie na MW..akcja rok po wydarzeniach z SoC...Monolit leży na Wysypisku

Jako ciekawostkę dodam, że już zapowiadany jest mod, w którym ma być wyjaśnione jak GG trafił do trupiarki i co dokładnie oznacza napis na jego ręce, oraz skąd pochodzi FRYC z Generatorów.