Agrael Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006 Autor: L.U.R.K. Team Data premiery: 20.06.2010 r. OPIS: Spoiler L.U.R.K. to jedna z najstarszych modyfikacji do Cienia Czarnobyla, która skupia się na poprawie podstawowych funkcji gry. Cechy moda: Poprawiona grafika. 120 nowych rodzajów broni. Nowe kombinezony. Przeprojektowany A-life. Nowy interfejs. Nowa pogoda. Poprawiona optymalizacja. Możliwość snu. SCREENY: Spoiler VIDEO: Spoiler Przegląd moda od AP-PRO INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Cień Czarnobyla 1.0006. Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem należy umieścić w głównym katalogu gry. W pliku fsgame.ltx należy zmienić linijkę $game_data$ = false| true| $fs_root$| na $game_data$ = true| true| $fs_root$| i zapisać zmiany. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Źródło: 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STA1KERpl Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Piersze slysze... powiedz cos wiecej o modzie, moze sie skusze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieldino Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Po polsku ? Czy tylko graf? zmienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted August 20, 2010 Author Report Share Posted August 20, 2010 Nie tylko grafik?.. jest pe?no zmian, nie wiem czy s? nowe zadania ale podobno tak. Spolszczenia podobno nie ma...a sam nie znalaz?em. Jak sami widzieli?cie grafika pi?kna.. ale jest naprawd? du?o realizmu bo to by?o g?ówne za?o?enie, co tu du?o mówi? panowie.. Grajcie nie wahajcie si?, dodam ?e to mod z którym nie ma problemów o bugtrapy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STA1KERpl Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Wracam do polski i od razu pobieram ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
test012 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Pora odkopa? temat. W?a?nie sobie w??czy?em tego moda w wersji 1.1, a tu niemi?a niespodzianka. Mianowicie nie mo?na kuca?. Klawisze przypisywane do kucania niczego nie robi?. Gra w ogóle na to nie reaguje. To jaki? b??d, czy celowe dzia?anie autorów moda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dopyl Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Pora odkopa? temat. W?a?nie sobie w??czy?em tego moda w wersji 1.1, a tu niemi?a niespodzianka. Mianowicie nie mo?na kuca?. Klawisze przypisywane do kucania niczego nie robi?. Gra w ogóle na to nie reaguje. To jaki? b??d, czy celowe dzia?anie autorów moda? Mo?liwe ?e te funkcje trzeba przypisa? r?cznie w pliku user.ltx w:X:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-SHOC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
test012 Posted April 10, 2011 Report Share Posted April 10, 2011 Tam te? próbowa?em. Gra nie reaguje na u?ycie przypisanych klawiszy. Np. mo?na w biegu próbowa? kuca?, to posta? nawet nie zwalnia (jak np. na skutek strza?u z broni). Tak jakby modderzy ca?kiem wy??czyli kucanie. EDIT: Zainstalowa?em samego L.U.R.K.-a jeszcze raz. Przypuszczalnie problem le?a? po stronie edytowanego actor.ltx. Zmienia?em tam sekcj?: ph_box0_center = 0.0, 2.4, 0.0 ph_box0_size = 0.35, 0.9, 0.35 ph_box1_center = 0.0, 2.1, 0.0 ph_box1_size = 0.35, 0.75, 0.35 ph_box2_center = 0.0, 1.9, 0.0 ph_box2_size = 0.35, 0.6, 0.35 na: ph_box0_center = 0.0, 2.4, 0.0 ph_box0_size = 0.20, 0.9, 0.20 ph_box1_center = 0.0, 2.1, 0.0 ph_box1_size = 0.25, 0.75, 0.25 ph_box2_center = 0.0, 1.9, 0.0 ph_box2_size = 0.35, 0.6, 0.35 Zmieniane warto?ci dotycz? szeroko?ci "strefy osobistej" postaci. W po??czeniu z edycj? tego samego u pozosta?ych stalkerów umo?liwia to swobodne mijanie si? z innymi stalkerami w w?skich przej?ciach. Czyli umniejsza jedn? z najbardziej wkurzaj?cych mnie w ca?ej grze rzeczy Przed edycj? posta? kuca?a normalnie oraz nisko. Po zmianie kuca tylko normalnie, a przy próbie kucania niskiego obni?a si? tylko latarka, bez kamery/widoku. Czy kto? wie jak to naprawi?? Dla porównania ta sama sekcja z utAKM mod: ph_box0_center = 0.0, 0.9, 0.0 ph_box0_size = 0.35, 0.9, 0.35 ph_box1_center = 0.0, 0.75, 0.0 ph_box1_size = 0.35, 0.75, 0.35 ph_box2_center = 0.0, 0.6, 0.0 ph_box2_size = 0.35, 0.6, 0.35 W innych modach drugie warto?ci linii: ph_box*_center oraz ph_box*_size s? takie same dla tych samych numerów porz?dkowych. Czy kto? wie gdzie co odpowiada za wysoko?? kamery w kucaniu i w kucaniu niskim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Posted May 5, 2011 Report Share Posted May 5, 2011 Witam mam zainstalowany w?a?nie ten mod i mam par? pyta?. Da si? przywróci? mini mapk? i HUD oraz czy da si? co? zrobi? aby by?o ja?niej bo mam godzin? 12;00 w po?udnie i jakby troch? ciemnawo jest i tak szaro buro i ponuro chyba ?e tak ma by?.Menu i ikonki te? jakie? takie dziwne s? ,i nie mog? przyczepi? artefaktów na pas.... jest tylko opcja wyrzu? a brak dodaj do pasa o co chodzi ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misq675 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 ?wietna modyfikacja lecz szkoda ?e nikt nie podj?? si? spolszczenia jej. Moda polecam ka?demu kto lubi by? jak "Assassin". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted February 22, 2019 Author Report Share Posted February 22, 2019 Cofnąłem się dzisiaj o 10 lat i przypomniałem sobie, w jakie to niegdyś mody się grało. LURK był jednym z pierwszych, w jakie zagrałem i pomimo tego, że aktualnie nie robi już żadnego wrażenia to kiedyś nie było większego wyboru. Dopiero w 2010/11 roku zaczęły pojawiać się mody, które znacząco ingerowały w fabułę lub całkowicie ją zmieniały. Tak czy siak, zainstalowałem sobie LURK'a na steamowej wersji stalkera i pograłem z godzinkę, ale nie będę dłużej katował tego moda, a raczej siebie - w głowie mi się kręci od tej '' ulepszonej " grafiki. Parę screenów: Spoiler Przy okazji edytowałem pierwszy post. A co ! niech mod dziadek też coś ma od życia ; ) 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojownik Posted June 17, 2021 Report Share Posted June 17, 2021 Broń w S.T.A.L.K.E.R. L.U.R.K. 1.1: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted June 20, 2022 Author Report Share Posted June 20, 2022 Taka drobna ciekawostka - dzisiaj mija dokładnie 12 lat od czasu premiery LURK. Gdyby ktoś chciał spojrzeć na stary przegląd moda od AP Spoiler 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts