Jump to content

L.U.R.K.

Agrael
 Share

Recommended Posts

126785654121faf.jpg
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0006
Autor: L.U.R.K. Team
Data premiery: 20.06.2010 r.

OPIS:

Spoiler

L.U.R.K. to jedna z najstarszych modyfikacji do Cienia Czarnobyla, która skupia się na poprawie podstawowych funkcji gry. 

Cechy moda: 

• Poprawiona grafika.
  • 120 nowych rodzajów broni. 
  • Nowe kombinezony. 
  • Przeprojektowany A-life. 
  • Nowy interfejs.
  • Nowa pogoda. 
  • Poprawiona optymalizacja. 
  • Możliwość snu. 

SCREENY:

Spoiler

L.U.R.K_1.1_Panorama_5.jpg

L.U.R.K_1.1_Panorama_6.jpg

L.U.R.K_1.1_Panorama_7.jpg

L.U.R.K_1.1_Panorama_16.jpg

VIDEO: 

Spoiler

Przegląd moda od AP-PRO

INSTALACJA:

Spoiler

Poprawna kolejność instalacji: 

• Cień Czarnobyla 1.0006. 
  • Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem należy umieścić w głównym katalogu gry.
  • W pliku fsgame.ltx należy zmienić linijkę $game_data$ = false| true| $fs_root$| na $game_data$ = true| true| $fs_root$| i zapisać zmiany. 

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Mod:

Źródło: appro.jpg

• Positive 2

Nie tylko grafik?.. jest pe?no zmian, nie wiem czy s? nowe zadania ale podobno tak. Spolszczenia podobno nie ma...a sam nie znalaz?em. Jak sami widzieli?cie grafika pi?kna.. ale jest naprawd? du?o realizmu bo to by?o g?ówne za?o?enie, co tu du?o mówi? panowie.. Grajcie nie wahajcie si?, dodam ?e to mod z którym nie ma problemów o bugtrapy.

• 7 months later...

Pora odkopa? temat. W?a?nie sobie w??czy?em tego moda w wersji 1.1, a tu niemi?a niespodzianka. Mianowicie nie mo?na kuca?. Klawisze przypisywane do kucania niczego nie robi?. Gra w ogóle na to nie reaguje. To jaki? b??d, czy celowe dzia?anie autorów moda?

Pora odkopa? temat. W?a?nie sobie w??czy?em tego moda w wersji 1.1, a tu niemi?a niespodzianka. Mianowicie nie mo?na kuca?. Klawisze przypisywane do kucania niczego nie robi?. Gra w ogóle na to nie reaguje. To jaki? b??d, czy celowe dzia?anie autorów moda?

Mo?liwe ?e te funkcje trzeba przypisa? r?cznie w pliku user.ltx w:X:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-SHOC

Tam te? próbowa?em. Gra nie reaguje na u?ycie przypisanych klawiszy. Np. mo?na w biegu próbowa? kuca?, to posta? nawet nie zwalnia (jak np. na skutek strza?u z broni). Tak jakby modderzy ca?kiem wy??czyli kucanie.

EDIT:

Zainstalowa?em samego L.U.R.K.-a jeszcze raz. Przypuszczalnie problem le?a? po stronie edytowanego actor.ltx. Zmienia?em tam sekcj?:

ph_box0_center                       = 0.0,  2.4,  0.0

ph_box0_size                         = 0.35, 0.9,  0.35

ph_box1_center                       = 0.0,  2.1,  0.0

ph_box1_size                         = 0.35, 0.75,  0.35

ph_box2_center                       = 0.0,  1.9,  0.0

ph_box2_size                         = 0.35, 0.6,  0.35
na:
ph_box0_center       = 0.0,  2.4,  0.0

ph_box0_size         = 0.20, 0.9,  0.20

ph_box1_center       = 0.0,  2.1,  0.0

ph_box1_size         = 0.25, 0.75,  0.25

ph_box2_center       = 0.0,  1.9,  0.0

ph_box2_size         = 0.35, 0.6,  0.35
Zmieniane warto?ci dotycz? szeroko?ci "strefy osobistej" postaci. W po??czeniu z edycj? tego samego u pozosta?ych stalkerów umo?liwia to swobodne mijanie si? z innymi stalkerami w w?skich przej?ciach. Czyli umniejsza jedn? z najbardziej wkurzaj?cych mnie w ca?ej grze rzeczy cool.gif Przed edycj? posta? kuca?a normalnie oraz nisko. Po zmianie kuca tylko normalnie, a przy próbie kucania niskiego obni?a si? tylko latarka, bez kamery/widoku. Czy kto? wie jak to naprawi?? Dla porównania ta sama sekcja z utAKM mod:
ph_box0_center                       = 0.0,  0.9,  0.0

ph_box0_size                         = 0.35, 0.9,  0.35

ph_box1_center                       = 0.0,  0.75,  0.0

ph_box1_size                         = 0.35, 0.75,  0.35

ph_box2_center                       = 0.0,  0.6,  0.0

ph_box2_size                         = 0.35, 0.6,  0.35

W innych modach drugie warto?ci linii:

ph_box*_center

oraz

ph_box*_size

s? takie same dla tych samych numerów porz?dkowych.

Czy kto? wie gdzie co odpowiada za wysoko?? kamery w kucaniu i w kucaniu niskim?

• 4 weeks later...

Witam mam zainstalowany w?a?nie ten mod i mam par? pyta?. Da si? przywróci? mini mapk? i HUD oraz czy da si? co? zrobi? aby by?o ja?niej bo mam godzin? 12;00 w po?udnie i jakby troch? ciemnawo jest i tak szaro buro i ponuro chyba ?e tak ma by?.Menu i ikonki te? jakie? takie dziwne s? ,i nie mog? przyczepi? artefaktów na pas.... jest tylko opcja wyrzu? a brak dodaj do pasa o co chodzi ??

post-183-0-23341700-1304608550_thumb.jpg

• 1 month later...

Cofnąłem się dzisiaj o 10 lat i przypomniałem sobie, w jakie to niegdyś mody się grało.
LURK był jednym z pierwszych, w jakie zagrałem i pomimo tego, że aktualnie nie robi już żadnego wrażenia to kiedyś nie było większego wyboru. Dopiero w 2010/11 roku zaczęły pojawiać się mody, które znacząco ingerowały w fabułę lub całkowicie ją zmieniały. 

Tak czy siak, zainstalowałem sobie LURK'a na steamowej wersji stalkera i pograłem z godzinkę, ale nie będę dłużej katował tego moda, a raczej siebie - w głowie mi się kręci od tej '' ulepszonej " grafiki. 
Parę screenów:

Spoiler

20190222152343_1.jpg20190222152420_1.jpg20190222152457_1.jpg20190222153519_1.jpg20190222153800_1.jpg20190222154438_1.jpg

Przy okazji edytowałem pierwszy post. A co ! niech mod dziadek też coś ma od życia ; ) 

• Positive 4

• 2 years later...