Skocz do zawartości

Absolute Nature i Strukture + S.W.O

Buber

Rekomendowane odpowiedzi

Paczka tekstur by Cromm Cruac + Stalker Weather Overhauled 3.1.1

http://www.wupload.com/file/2657152422/gamedata.7z

Rozpakować, sprawdzić czy nie ma podwójnej gamedata

Kolejność:

TT2 RUS

Fix

Spolszczenie + fix ( najlepiej bez autosave)

Paczka tekstur

Konieczna nowa gra

Jakby coś zgrzytało to podawać log błędu, może zapomniałem jakiegoś pliczku wrzucić...starość nie radość

http://www.wupload.com/file/2657133052/user.ltx

plik user.ltx z S.W.O ...podmienić przed rozpoczęciem nowej gry

• Dodatnia 1

Dokonałem podobno niemożliwego, czyli zaimplementowałem w całosci 7 cyklowy S.W.O 3.1.1 do Tajnych Ścieżek 2 :P . ( trzy dni kombinacji a problem okazał sie duperelą ) Niestety musiałem grać od nowa i testy się trochę przeciągną, jakby ktos chciał potestować to wrzuce link, nie chce komentarzy jakby co , ze wyrób niedokończony. Uprzedzam ze do pełnego efektu potrzebny mocny sprzęt ( chyba ) bo w paczce są też Absoluty Cromma , tekstury Argusa , i tekstury nieba z S.W.O wiec nie wiem jak to pociągnie na słabszym sprzęcie. Plus tekstury broni które wrzucił Kpuc. Ale efekt jest niesamowity.

Jestem pewny , ponieważ nie uzywam w ogóle cyklu amk , jeżeli plik environment i weather_default_dynamic z amk ( a tam były te sekcje) zostały usuniete i dwa dni gram bez wypadu ,a pogoda wygląda zupełnie inaczej niż poprzednio w czterocyklowym to znaczy ze odpala S.W.O. Wywaliłem z amk.script linijki które wymuszały odpalanie weather_manager z amk, wychodzi na to że odpala dynamiczną pogodę level_weather_manager z S.W.O. Znam juz kurcze te systemy pogodowe od podszewki, tyle sie na nich wysiedziałem :P ...a okazało sie 10 min roboty :@ @Malakas-- mam zwolnienie lekarskie do konca roku wiec szybko postaram się dojsć na Bagna ;)

• Dodatnia 1

W dniu 7.12.2011 o 00:03, 'Buber napisał(a):

jakby ktos chciał potestować to wrzuce link, nie chce komentarzy jakby co , ze wyrób niedokończony.

Za dwa dni będę już w domu (na 2 tygodnie), a napaliłem się na ten mod (jeszcze w niego nie grałem). Jakbyś dał radę wrzucić do soboty, to byłbym dźwięczny :). I obiecuję nie narzekać - jak będzie mnie wywalać, najwyżej odinstaluję...

W dniu 7.12.2011 o 00:03, 'Buber napisał(a):

Uprzedzam ze do pełnego efektu potrzebny mocny sprzęt

Co uważasz za mocny sprzęt, bo to jest względne określenie? Mam to, co poniżej, czy zagram na normalnych FPS-ach? :rolleyes:

Windows 7 Home Premium PL OEM 64 bit

Phenom II X4 965 3,4 GHz

GeForce 550 Ti 1024 MB

GoodRam 4 GB 1333 MHz CL9

Od bidy obleci :D A powaznie to nie wiem , napisałem tylko tak , bo czasem pytają czy mod zwieksza obciążenie kompa czy nie...jak ktoś gra na niskich ustawieniach to sie w zasadzie nie ma czego obawiać, z drugiej strony po co komu mody graficzne skoro gra na min, detalach. :P Specjalnie dla Ciebie przygotuje gotowca ;) Właściwie to nie wiem na co jeszcze czekasz...Tajne Sciezki 2 to niezbedny mod do poznania historii Striełoka ;)

W dniu 8.12.2011 o 11:32, 'Buber napisał(a):

Specjalnie dla Ciebie przygotuje gotowca ;)

Dzięki wielkie, rzucę się na niego z oskomą :)

W dniu 8.12.2011 o 11:32, 'Buber napisał(a):

Właściwie to nie wiem na co jeszcze czekasz...Tajne Sciezki 2 to niezbedny mod do poznania historii Striełoka ;)

A bo to wszystko przez to, że do pracy trzeba chodzić. I czasu na normalne zajęcia nie ma. Zagrać nie ma kiedy. A w pracy to się jeszcze dokształcać każą co jakiś czas...I wtedy się ciężej forum czyta...No i dopiero niedawno przeczytałem o TS2 i pytam Malakasa, czy jak wrócę do domu, to grać w nowego SGM 2.0 czy TS2. A on, że obowiązkowo w TS2. No to się napaliłem i będę grał...

Słuchaj, a może ja tę Szkocję oleję i do Oslo się przeniosę, jak tam takie fajne chorobowe dają? To znaczy, tu też bym mógł zachorować, ale wtedy dostanę jakąś 1/10 wypłaty (tak przynajmniej mam napisane w kontrakcie :@ ). Nie no, nie ma czasu porządnie grać, albo czytać forum. Chcę być znowu dzieckiem, albo już emerytem. A co... :D

W dniu 8.12.2011 o 11:49, 'malakas napisał(a):

..nie pasują mi te pamięci ale trzeba wspierać naszych producentów..(1600mhz/ cl8 jak płyta pozwala).. :)

No właśnie nie pozwala, bo maks obsługuje 1033. Też było niestety cięcie kosztów przy tym zakupie, stąd 550 Ti a nie 460GTX. No ale jak mówisz, że uciągnie to super :) . Teraz dokupie jeszcze 4GB RAM bo jest bardzo tani...

PS: Czy da się zauważyć w grze różnicę między 1033 CL9 a 1066 CL8?

malaks // różnica znikoma nawet w wymagających programach...w starej grze jak Stalker nie ma o czym mówić

W dniu 7.12.2011 o 20:51, 'Buber napisał(a):

Jestem pewny , ponieważ nie uzywam w ogóle cyklu amk...

Wywaliłem z amk.script linijki które wymuszały odpalanie weather_manager z amk, wychodzi na to że odpala dynamiczną pogodę level_weather_manager z S.W.O.

No to gratuluję. Nie wpadłem na to :)

Dzieki Cromm...z ust takiego speca to podwójna pochwała :D Papaczos...jezeli chodzio chorobę to akurat mojej bym nie polecał, walczyłem z łyżką koparki o rękę ale zwycięzyłem ;) , skończyło sie na operacji , dwóch blachch i 12 wkrętach :D Teraz co jakiś czas pojawiają sie "komplikacje" ;) i można pochorować. Ale swoje przezyłem. A jezeli chodzi o wypłate to akurat jest 100%, mają chyba najlepszy socjal na swiecie...dlatego tyle innoskórokolorców.

W dniu 8.12.2011 o 14:01, 'Buber napisał(a):

Papaczos...jezeli chodzio chorobę to akurat mojej bym nie polecał, walczyłem z łyżką koparki o rękę ale zwycięzyłem ;) , .

Strasznie Cię przepraszam Buber, ja myślałem, że to jakaś przedświąteczna grypka z wydłużonym okresem świąteczno-rekonwalescencyjnym....Naprawdę mi głupio teraz. Ja to jak, cholera, czasami coś palnę.... :rolleyes:

No więc w końcu pojawił się błąd o którym myslałem ,a który ciężko było sprawdzic z powodu rzadkiego występowania blowoutu. Podam rozwiązanie " na łatwiznę " . Edytujemy plik gamedataconfigblowout.ltx w linijce enabled = 1.0 zamieniamy 1 na 0 i zapisujemy. Blowouty wyłączone. Wieczorem wrzucę rozwiazanie dla tych którzy chcą mieć emisje...mnie osobiście irytują.