jerczi Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Mam za zadanie pozbierać z dachów wagonów dodatki do SKATA 15...i niestety w tym miejscu gdzie muszę się dostać na dach wagonu wyrzuca mnie na pulpit (bugtrap) : FATAL ERROR [error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object) [error]Function : CPatrolPathManager::select_point [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamepatrol_path_manager.cpp [error]Line : 155 [error]Description : any vertex in patrol path [ros_sniper2_walk] in inaccessible for object [ros_sniper2] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scigacz1975 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 (edited) Jakaś grupa NPC spawnuje się tam gdzie nie powinna. Spróbuj się cofnąć do autosave-a z wejścia na mapę i zrobić wszystko jeszcze raz. Edited December 27, 2011 by LordDino Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Spróbuj od sejwa sprzed wejścia na Dzicz, wywołaj emisję, to chyba jakiś błąd ze spawnem wrogów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Błąd powstaje również gdy.. Końcowy punkt drogi jakiegoś NPC-a, albo potwora pokrywa się z punktem powstania anomalii (jedna logika nakłada się na drugą i z tego powodu następuje wypad). Takie błędy będą pojawiać się coraz częściej wraz z wprowadzeniem dynamicznych anomalii. Lekarstwo..tak jak pisał ścigacz1975..lub jeżeli nie pomoże usunąć z gry obiekt powodujący błąd [ros_sniper2]. Miałem taki w DMX i za nic nie chciał popuścić..musiałem z gry wywalić to coś i ruszyło dalej.. . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerczi Posted December 27, 2011 Author Report Share Posted December 27, 2011 Niestety nic ne pomogły Twoje porady korn06...ten sam bugtrap występuje...powoli już mam dosyć Solianki z DMX...śmiem twierdzić, że sama Solianka mimo wszytko mniej sprawiała kłopotów...człowiek walczy z modem, a nie z fabułą... :sad: P.s. A gdzie szukać ten błąd malakas...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 jerczi poczytaj ten temat http://www.stalkerteam.pl/topic/559-rostok/ a szczególnie ten post http://www.stalkerteam.pl/topic/559-rostok/page__view__findpost__p__4046 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerczi Posted December 27, 2011 Author Report Share Posted December 27, 2011 Bardzo dziękuję za radę i skorzystałe z tego...teraz jest dobrze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts