Jump to content

Problemy z pamięcią

kronikarz
 Share

Recommended Posts

Witam, mam nadzieję że właściwy dział. Otóż chodzi o to, że mój komputer przy konfiguracji SGM 1.7 + Genoezis sypie bugami przy przechodzeniu na inne lokacje. Typ oczywiście "out of memory". Dziwi mnie to trochę, gdyż gra chodzi płynnie jak mam ustawione wszystko na niemal najwyższe. Przejście na lokację możliwe jest dopiero gdy ustawię oświetlenie statyczne i suwaki w lewo, lecz nie chce mi się ciągle tym bawić przy próbie zmiany terenu. Mój PC... Proc: Intel dual core e 8600 Grafika: GF 9800GTX+ RAM: 6GB A-data DDR2 CL5 1033 Mhz System operacyjny win 7 32 bit Wiem, że ramu wykryje jedynie 4GB ( chodź pokazuje że mam zainstalowane 6 a dostępnych jedynie 3? dlaczego tak mało? ), ale jednak czy przy takiej konfiguracji nie powinno wszystko sprawnie działać? Jest jakiś sposób na zwiększenie wydajności? Pamięć wirtualną mam ustawioną w przedziale 4 z hakiem do 9 z hakiem.

Wyłączenie niepotrzebnych usług systemu i programów przerażających pamięć. <Game Booster> Po co kupiłeś 6GB ram skoro masz system 32 bitowy ? Przesiąść się na 64-bitowca i problemy znikną. Ja mając 6GB ram, nie miałem ani razu ''out of memory'' grając na maksymalnych detalach, tak więc spokojnie starcza :)

System 32-bit teoretycznie ma całą pamięć i adresuje 4 gb max, ale problem jest gdzie indziej. Daje nam tylko 3,25 bo...pozostała część ucieka na urządzenia, grafikę, karty zintegrowane itd.

Jak macie ochotę to można trochę poczytać tak dla ciekawostki...http://www.trochetec...wym,t,3850.html..w praktyce tylko system 64 bit jest optymalnym rozwiązaniem.