czernobyl10 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 (repack - wersja samodzielna) Data premiery: 17.05.2019 r. (pierwsza wersja) Autorzy: SZM Team Modyfikacja jest w trakcie rozwoju. OPIS: Spoiler Do źródeł wywiadowczych Służby Bezpieczeństwa Ukrainy dotarło, że w centralnych obszarach Czarnobylskiej Strefy Wykluczenia zaginął agent Aleksander Diegtiariow i towarzyszący mu stalker, zwany Strielokiem. Szereg prób nawiązania kontaktu ze wspomnianym agentem spoza Zony zakończyło się niepowodzeniem. Uzyskane dane, a także analiza informacji o działalności niektórych nielegalnych ugrupowań zbrojnych na terytorium CzEJ pozwalają przypuszczać, że obojgu może grozić realne niebezpieczeństwo. Istnieje również szansa na wyciek informacji stanowiących tajemnice państwowe oraz wojskowe. W celu odnalezienia zaginionych na teren Strefy Wykluczenia wysłano doświadczonego agenta. Zapewniamy mu niezbędny sprzęt, a przede wszystkim komunikację i wsparcie. Szerszeń.. Zawsze chciał służyć w siłach specjalnych. Prace rozpoczynał w Wojskach Wewnętrznych, potem pracował w SKAT i wreszcie w SBU. Jest to człowiek od brudnej roboty, o której wie niewiele osób, a jej skutki są odczuwane przez państwo. Oficer z fanatycznym poczuciem patriotyzmu, człowiek bez rodziny, żołnierz zawodowy - najlepszy wybór na kandydata, który może przebywać w najbardziej niebezpiecznych miejscach na świecie. Misja wydaje się skomplikowana, choć prosta w swoich założeniach. Trzeba odnaleźć zaginionych w samym centrum Zony. W teorii wszystko jasne, ale nawet Szerszeń nie zna prawdziwego celu swojej podróży... Choice of Destiny to globalna modyfikacja bazująca na silniku X-Ray Engine 1.6. Projekt stanowi kontynuację moda SZM CoP 0.2, który został wydany w 2012 roku. Podobnie jak w przypadku SZM CoP 0.2 projekt nie posiada fabuły. Całość obiera formę gry swobodnej z zadaniami. Modyfikacja jest również kontynuacją moda Return to the Shadows. GALERIA: Spoiler Prezentacja rozgrywki: INSTALACJA: Spoiler Modyfikacja jest w wersji samodzielnej, a więc nie wymaga posiadania i instalacji podstawowej wersji gry. Wystarczy rozpakować pobrane archiwum (najlepiej poza partycję systemową i katalogi Program Files). Grę należy uruchomić za pomocą pliku Start.exe. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] Źródła: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Mod który ukazał się 29.02.2012..według info autorów wyjdzie patch około 9. 03 i będzie potrzebna nowa gra. .... Oto i nareszcie nastał długo oczekiwany moment którego wielu oczekiwało — wydanie SZM CoP 0.2. Nowa fabuła, nowe kwesty, postacie i inne zmiany czekają Was w tym modzie. Opracowanie modyfikacji zajęło ponad pół roku, przez ten czas postaraliśmy się zrobić wszystko co mogliśmy. Teraz gdy macie możliwość przejść mod, pojawiło się wiele postów o wylotach i błędach. Chociaż niektórzy gracze już prawie doszli do finału, są w pewnych momentach niedopracowania które obecnie poprawiamy. Planujemy wypuścić pierwszy patchuzupełnienie 5-9 marca. Z patchem będzie konieczna nowa gra, tak że jeżeli chcecie stabilniejszej gry warto poczekać. // Dziękujemy za uwagę zespół SZM Team ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Błędy i sposoby naprawy od Rosjan. Log Expression : fatal error Function : CInifile::r_section File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp Line : 502 Description : <no expression> Arguments : Can't open section 'medkit_arm_u'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report FIX:http://narod.ru/disk...12/Fix.rar.html Log FATAL ERROR ------------- [error]Expression : assertion failed[CODE] [error]Function : callback_rotation [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrGamestalker_animation_callbacks.cpp [error]Line : 32 [error]Description : _valid( *parameter->m_rotation ) stack trace:[/CODE] FIX:http://narod.ru/disk...dpzSZM.rar.html WSPÓLNY FIX:http://narod.ru/disk...x%2BPZ.rar.html ŹRÓDŁO:http://szm-team.ru/f...2/page__st__120 Poprawka większości tekstów w dialogach, opisach przedmiotów i zadań:http://narod.ru/disk...Repair.zip.html ŹRÓDŁO:http://szm-team.ru/f...2/page__st__160 UWAGA:Fixy są nieoficjalne autorami są forumowicze rosyjscy. Trzeba czekać na oficjalnego patcha. PATCH NR 1 z 09.03.2012r do SZM CoP 0.2 ZMIANY -usunięto problemy z przejsciem na Bagna z początku rozgrywki; -poprawiono koncówke rozgrywki(filmy,informacje); -poprawiono AI NPC teraz nie blokują wąskich przejść; -poprawiono zadanie u przewodnika; -poprawiono ikony NPC na mapie; -dodano nowych NPC; -zmieniono tekstury NPC. SCREENY -zmieniono kwoty pieniędzy u kupca Suchara; -poprawiono błąd zadania Łodygi na respirator, teraz musimy oddać wszystkie fanty aby zaliczyc zadanie; -naprawiono błąd zadania- przynieś PDA dowódcy posterunku w Agropromie; -porawiono/dodano zadanie u Michy; -poprawiono model fleszki; -dodano mozliwosć rezygnacji z zadań u barmana Grigoriewicza, dialogi nie są powtarzane; -poprawiono tekstury neutralnych stalkerów; -poprawiono wyglad Przedsionka, dodano więcej roślinnosci; -zmieniono dzwięk przeładowania broni; -dodano dowcipy i opowieści przy ogniskach. FATAL ERROR KTÓRE ZOSTAŁY WYELMINOWANE PRZEZ PATCH. [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : e:stalker copgamedatascriptsxr_sound.script:71: attempt to index local 'snd_theme' (a nil value) [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkLayersxrRenderModelPool.cpp [error]Line : 117 [error]Description : [error]Arguments : Can't find model file 'actorsstalker_herohero.ogf'. Expression : fatal error Function : CModelPool::Instance_Load File : D:prog_repositorysourcestrunkLayersxrRenderModelPool.cpp Line : 117 Description : Arguments : Can't find model file 'dynamicsweaponswpn_ammoammo_9x21_fmj.ogf'. Expression : !m_error_code Function : raii_guard::~raii_guard File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp Line : 748 Description : ....a.l.k.e.r. - Зов Припятиgamedatascripts_g.script:481: bad argument #3 to 'format' (string expected, got nil) FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp [error]Line : 502 [error]Description : [error]Arguments : Can't open section 'ammo_vog-25p'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report NOWA GRA WYMAGANA !!!! LINK:http://narod.ru/disk...atch_1.zip.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remek Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Witam,jak na wagę tego moda ponad 2 gb z patchem tylko trzy lokalizacje główne, wimienione jako dodatkowe i nic poza tym.Mod stabilny ale urywa się na dialogu z błotnym Doktorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 Ekipa zapowiada kontynuacje moda, jest zarzut dla ekipy że historię opowiedzianą w modzie można przejść w kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Nie chce mi ten mod odpalić. Napisz @czernobyl10, co po kolei robić, by odpalił, czyli co potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Jaką wersję pobierałeś tą z instalatorem, jeżeli tak to pobieraj tą w wersji gamedata. Linka masz podanego w pierwszym temacie. Nie wrzucaj rosyjskiego bina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Pobrane to mam z tego linka, co piszesz. Gzie to wszystko wypakować, bo pogubiłem się z nerwów, że franca nie chce odpalić. Napisz co po kolei robić. Czy to osobno chodzi, czy tyko gamedatę do podstawki wrzucić, czy z pulpitu odpalać, czy co innego mam zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) Instalacja: CoP Patch 1.6.02 gamedata moda patch moda edycja i przystosowanie do polskiej podstawki. Edytowane 13 Marca 2012 przez czernobyl10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Ekipa zapowiada kontynuacje moda, jest zarzut dla ekipy że historię opowiedzianą w modzie można przejść w kilka godzin. Phi, też mi zarzut. Główną fabułę CoPa można przejść w 3-4h :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Instalacja: CoP Patch 1.6.02 gamedata moda patch moda edycja i przystosowanie do polskiej podstawki. Dzięki @czernobyl10. Piszesz jeszcze "edycja i przystosowanie do polskiej podstawki". A na czym polega ta edycja? Ja wrzuciłem spatchowaną gamedatę do folderu z podstawką i ruszyła gra. Po kiego grzyba była ta reszta? Tylko w błąd wprowadza. Pytam o to wszystko, bo zajmując się tłumaczeniami modów, nie ma tyle czasu na obserwację pytań i odpowiedzi na forum. To co z tą "edycją"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Metek mas moda po rosyjsku? Edytowałes localization.ltx i kopia text rus nazwana pol. O to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Ja to się mam z tymi modami . Pomoże mi ktoś nie jestem w temacie. [error]Expression : I [error]Function : CInifile::Load [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp [error]Line : 256 [error]Description : Can't find include file: [error]Arguments : script_sound_agro.ltx O co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 @waler11, wygląda na to, że nie dałeś fixa, a jak dałeś, to najpierw spróbuj bez niego. Umnie hula jak talala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Czy jest nadzieja,że ten mod będzie spolszczony.Pytam dla tego bo nie znam ruskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Jeśli mod okaże się ciekawy i wielu ludzi zechce jego spolszczenia (inne mody też są w kolejce) oraz tłumacze go zaakceptują, to istnieje nadzieja na spełnienie twoich marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jest patch zbiorczy który naprawia błędy dlatego należy tylko go instalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Ok pobiorę go od nowa może wkradł mi się jakiś błąd i to możę jest tą przyczyną. Nie widzę innego sensownego wytłumaczenia. A co do patcha to dałem i dlatego ten błąd. pobiorę zainstaluję i powiem czy poszło ale dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Najpierw sprawdź archiwum moda zaleca sie do rozpakowywania 7zipa w przeciwnym razie mogą być błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Mod ruszył bez problemów nie dałem fixa bo przez niego pokazuje mi błędy. Zobaczę co mod zrobi jeśli zacznę grać.Jeśli znowu wywali to wrzucę tego fixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Jak pisałem wyżej patch jest kumulatywny i nie trzeba wrzucać żadnego innego fixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Dobra coś na temat moda bo o tym tu mowa. Zacząłem dziś grać w tego moda i mam pytanie. 1 misja szukać typka. Znajduje rozmawiam i się zaczyna. 2 bandytów wyskakuje z za krzaka i strzela, zabijam ich a ten gość dobiega do bazy i wojskowi go rozstrzeliwują. Moje pytanie czy to normalne że tak się dzieje i czy ta postać może na początku gry ginąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Waler jestes jednym z pierwszych którzy grają w tego moda. Musisz czytać dialogi w nich jest wszystko napisane. Kolejny powód dla Ciebje aby przekonać Metka do polonizacji tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 A ty grasz w tego moda może? Czy tylko go wystawiłeś sorki ze tak na ty ale jakoś lepiej mi w taki sposób zadawać pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 Nie gram w mody, ogólnie to już bardzo dawno nie grałem. Lubie wynajdywać jakieś ciekawe mody, tłumaczyć ich opisy i wstawiać na forum. W ten sposób nasze forum jest największą bazom modów rosyjskojęzycznyc w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi