malakas Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Mały opis moda do tłumaczenia Panowie/Panie Tłumacze.. Новый сюжет S.T.A.L.K.E.R. Тень Чернобыля Глухарь 2 это 3 самостоятельных миссии. 1) Занимаемся поиском убийц Клыка. 2) Занимаемся поиском Призрака. 3) Ищем пропавшую группу ученных. Есть возможность получить нейтралитет с бандитами в ТД (остальные бандиты остаются врагами), и, Выполнив два задания от Борова, можно получить рецепты модификации артефактов из обычных вещей. (добавляется еще 3 квеста) Особенности игры: АМК-НЛЦ -5.08,Новый Сюжет- 3,Арсенал мод NLC 5.08 1. New_Level_Changer (NLC) добавляет в игру 12 новых переходов между локациями - это: I) Кордон-Агропром II) Агропром -Кордон III) Агропром-Янтарь IV) Янтарь-Агропром V) Янтарь-Радар VI) Радар-Янтарь VII) Радар-Темная Долина VIII)Темная долина-Радар IX) Темная долина-Склады X) Склады-Темная долина XI) Склады-Росток XII) Росток-Склады - Указанные выше переходы не доступны сразу, чтобы их найти (получить) необходимо выполнить несколько квестов или найти некоторые документы (предположительно в которых описываются неизвестные дороги) (добавляется 6 квестов) - Существующие ранее переходы: (I)Бар-Дикая территория, (II)Бар-Армейские склады и (III)Радар-Армейские Склады в данной версии не работают до выполнения некоторых сюжетных заданий, а именно: - Необходимо принести документы из лаборатории Х-18 Бармену; - Необходимо принести флешку Круглова Бармену или купить переход за деньги у Осведомителя. - Необходимо купить информацию у Осведомителя после отключения выжигателя на Радаре. -Существует система МЕЖЛОКАЦИОННЫХ ТЕЛЕПОРТОВ, телепорты могут открыть за определенные артефакты и деньги такие персонажи как - Фанат, Сахаров, Скряга, Макс, Повар, Болотный Доктор. Чтобы получить возможность пользования телепортами необходимо выполнить новые квестовые задания от указанных персонажей. (т.е. добавляются еще 12 квестов) -Существует возможнось получения (модификации) артефактов - из низших получить более высокого ранга. Рецепты артмодификаций дают в награду за выполненные задания практически все встречающиеся вам квестовые персонажи. (т.е. добавляется еще 40 квестов) wycinek pochodzi z...http://arena-24.ru/i...creativeru.html...ale tyle wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 To moja wersja, powinna być dobra: Nowa fabuła S.T.A.L.K.E.R. Cień Czernobyla Głuszec 2, to 3 samodzielne misje. 1) Zajmujemy się poszukiwaniem morderców Kła. 2) Zajmujemy się poszukiwaniem Ducha. 3) Szukamy zaginioną grupę uczonych. Jest możliwość utrzymania neutralności z bandytami w Dolinie Mroku (pozostali bandyci pozostają wrogami), i jak spełnimy dwa zadania od Dzika, można otrzymać recepty modyfikacji artefaktów, ze zwyczajnych rzeczy. (to dodaje to jeszcze 3 questy) Opis gry: AMK-NLC -5.08,Nowa Fabuła -- 3, Arsenal mod NLC 5.08 1. New_Level_Shanger (NLC) dodaje do gry 12 nowych przejść między lokacjami - a mianowicie: I) Kordon - Agroprom II) Agroprom - Kordon III) Agroprom - Jantar IV) Jantar - Agroprom V) Jantar - Radar VI) Radar - Jantar VII) Radar - Dolina Mroku VIII)Dolina Mroku - Radar IX) Dolina Mroku - Magazyny Wojskowe X) Magazyny Wojskowe - Dolina Mroku XI) Magazyny Wojskowe - Rostok XII) Rostok - Magazyny Wojskowe - Wskazane wyżej przejścia nie są dostępne od razu, by ich znaleźć (otrzymać) trzeba wypełnić kilka questów lub znaleźć pewne akta (niewątpliwie w których, opisana jest nieznana droga)(dodaje to 6 questów) - Istniejące wcześniej przejścia: (I)Bar - Dzikie terytorium, (II)Bar - Magazyny Wojskowe i (III)Radar - Magazyny Wojskowe, w tej wersji nie działają, przy realizacji niektórych fabularnych zadań, a mianowicie: - Trzeba przynieść akta z laboratorium X-18 Barmanowi; - Trzeba przynieść pendrive Krugłowa Barmanowi lub kupić przejście za pieniądze u Informatora. - Trzeba kupić informację u Informatora, po wyłączeniu Mózgozwęglacza na Radarze. -Istnieje system MIĘDZYLOKACYLNYCH TELEPORTÓW, teleporty można otworzyć za pomocą określonych artefaktów plus pieniądze, od takich postaci jak - Fanat, Sacharow, Kutwa, Maks, Kucharz, Bagienny Doktor. By otrzymać możliwość korzystania teleportów, trzeba spełnić nowe questowe zadania, od wskazanych postaci. (i to dodaje jeszcze 12 questów) -Istnieje możliwość tworzenia (modyfikacji) artefaktów - z tych słabych, uzyskiwać lepsze, wysokiej jakości . Recepty artymodyfikacji dostajesz w nagrodę za spełnione zadania, praktycznie od każdej spotykanej questowej postaci. (i to dodaje jeszcze 40 questów) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 10 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 @ metek58 dzięki...O co tutaj chodzi, czytając opis to jest mini Soljanka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 @malakas, nie potwierdzę i nie zaprzeczę, takiej pamięci nie mam jak mój komp :thumbsup: , może się wypowie jeszcze ktoś, komu kojarzy się ten opis z Solianką, czy z czymś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 ja na jakimś ruskim forum czytałem że to jest cos jak solianka albo coś co ją bardzo przypomina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Podobny opis na AMK temat soljanka od Wawka czy jakoś tam, niepamiętam obecnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Tylko dlaczego nic nie ma o nowych lokacjach...a jeżeli ich nie ma to gdzie szukają zabójców Kła.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 To jest ten mod...http://ap-pro.ru/forum/35-1430-1.... link do moda...:http://www.playground.ru/files/14690/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Witam szanownych kolegów. Mam pytanie odnośnie tego moda ,czy może w bliskim czasie będzie do moda spolszczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 14 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 Ciężko powiedzieć czy miało by sens tłumaczenie tego moda...jest to okrojona wersja Narodnoj Soljanki , która jest już spolszczona, ale kto wie co zrobią Panowie Tłumacze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2012 A ja mam jeszcze jedno ptyanie do pana malakasa . Moje pytanie jaes takie grałem w Soliankę mod naprawdę super ale miał kilka błędów przy zmianach lokacji itp.i I często powodował wyloty do pulpitu. No i moje pytanie czy ten mod jest już na tyle kompatybilny aby można było w niego znowu zagrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Nie musisz pisać per Pan na forum...jednak dzięki za uprzejmość..ceni się. Nie napisałeś w którą wersję Soljanki grałeś...jeżeli w starszą 19.04..to rzeczywiście była tam masa błędów... Trochę lepiej wygląda sytuacja w Soljance z Dopełnieniem...tam błędów było już znacznie mniej i mod jest całkowicie grywalny...jednak zawsze trzeba kierować się zasadą ustawienia odpowiednie do wydajności sprzętu na którym gramy. Zbyt wysokie ustawienia przełożą się na stresowość moda ... i grającego. Powstał potem DMX 1.34 ... jest to mod bardzo wymagający graficznie i część graczy ma z nim problemy, kuleją w nim lokacje Dolina Mroku, Magazyny Wojskowe i Labirynt..problemy z zapisami gry w pierwszych dwóch oraz bardzo duże nagromadzenie ruchomych elementów typu anomalie = częste wypady z brakiem zasobów w trzeciej. Nie jest to powód by w moda nie zagrać...miałem przyjemność skończyć DMX i nie było tak źle, jednak z czystym sumieniem trzeba powiedzieć, że Soljanka z Dopełnieniem jest stabilniejsza i chyba ten mod poleciłbym tym którzy nie lubią częstszych wylotów. Teraz przyszłość...ekipa która robiła Soljankę, przebudowuje cały mod i zapowiada bardzo dużą redukcję błędów na wymienionych poprzednio lokacjach jednak termin ukończenia tych prac jest nieokreślony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waler11 Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 Tak w wersję 19.04 . Solianka to mój 2 ulubiony mod w jakie4 miałem przyjemność grać. Żal było mi przerwać grę z powodów licznych wylotów do pulpitu. Dziękuje za poradę i chyba poczekam na stabilną wersję tego genialnego moda. Jeszcze raz dzięki wielkie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi