Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

kYPyNLgHHok.jpg

Tytuł oryginalny: Апокалипсиса: Наследство Коллекционера
Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004
Data premiery: 05.12.2011 r.
Autorzy: @zaurus (Apokalipsa), Kostia-semen, Marafonec, SKORRION_1970, Duke65 (Spadek Kolekcjonera)
Autor spolszczenia: @kobal
Śr. długość rozgrywki: ok. 17 godzin

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA: 

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: AMK forum.jpg

• Dodatnia 8

Super pomysł z tym szperaniem, ale jak na razie nie objawił mi się żaden schowek. Znalazłem oczywiście schowki w ich standardowych lokacjach ale wszystkie były puste...A gram już trochę, bo ponad 3 godziny - wciąż jestsem na Kordonie, ale mam już 2 arty Kolekcjonera, tylko ze zwykłymi schowkami coś mi nie idzie...Błąd, czy tak ma być?

Znalazłem schowek na Kordonie. Nie było łatwo, ale udało się. Optymistycznie nastawiony poszedłem na Wysypisko. I co, i nic. Nie znalazłem i nigdy, bez poradnika bym go nie znalazł. Nawet z poradnikiem odnalezienie schowka nie było łatwe. Zobaczymy co będzie dalej. Mod praktycznie nie wpływa na wydajność i mam takie same ustawienia jak na podstawce.

Pomocy!!!....szukam pół dnia schowków z artefaktem na terenie Baru zgodnie z poradnikiem i niestety nie mogę ich znależć... :wallbash: :wallbash: :wallbash: nawet cofnąłem się do ostatniego schowka w Dolinie Mroku i nic to nie dało....w ten sposób nie znajdę 19 artefaktów... :sad: :sad: :sad:, a komenda "demo_record1" w konsoli nie działa... :sad: :sad: :sad:

Jerczi, nie demo_record1 a demo_record 1. Pamiętaj o spacji. No i potwierdzasz enterem. Jeśli dalej będziesz miał problem, podeślij mi sejwa.Możesz wstawić gdzieś do ściągnięcia lub na maila kobal@interia.eu Nikt nie mówił, że będzie prosto. :D Ostrzegałem, że to mod dla twardzieli.Odnośnie modyfikacji skoków i innych, zaręczam, że do każdego schowka można się dostać na normalnych parametrach gry, bez żadnych modyfikacji.

Musisz na nowo pobrać Apokalipsę z zintegrowanym Spadkiem Kolekcjonera z pierwszego postu w tym temacie. Dlatego tak jest bo Spadek kolekcjonera jest napisany pod wersję finalną Apokalipsy, która gości na naszym forum od jakichś dwóch tygodni. Oczywiście konieczna jest nowa gra. Próby założenia Spadku Kolekcjonera na starą wersję Apokalipsy, którą to dużo ludzi ma na swoich komputerach, skończyło by się bugami, dlatego zdecydowałem się zintegrować dodatek z modem i uciąć w zarodku wszelkie problemy z niezgodnością wersji.

Nie musisz się tłumaczyć, byle byś tego nie powtarzał :) Na przyszłość jak coś kopiujesz z innego tematu to przy wklejaniu masz dwie opcje."Wklej " i " Wklej jako zwykły tekst " Jeśli dasz samo "wklej" przerzuci ci kopiowany fragment identycznie jak było wcześniej. Jeśli dasz " Wklej jako zwykły tekst " to tekst zostanie zapisany domyślną czcionką.

• 1 miesiąc temu...

Witam. Mam problem z wykonaniem zadania dla Fanata o odnalezieniu dyplomatki w lab x16, gdy jestem na jantarze i chce zapisać grę zapisem poprzednim to wyskakuje komunikat czy nadpisać i wtedy daje tak i powinno przenieść na chwile do gry a potem z powrotem do menu a mnie nie przenosi a gdy wchodzę z menu do gry to nic nie mogę zrobić, ponieważ gra się zawiesza. Wcześniej bywałem na lokacji kilka razy i nie zdarzały się takie problemy a jak nie zapisuje gry i idę do x16 to jak dochodzę do punktu przejścia do lokacji to mnie wyrzuca do pulpitu z logiem

FATAL ERROR

[error]Expression	: fatal error
[error]Function	  : CScriptEngine::lua_error
[error]File		  : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp
[error]Line		  : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments	 : LUA error: ....r. - shadow of chernobylgamedatascripts_g.script:1116: bad argument #3 to 'format' (string expected, got no value)

FATAL ERROR

[error]Expression	: fatal error
[error]Function	  : CPostprocessAnimator::Load
[error]File		  : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamePostprocessAnimator.cpp
[error]Line		  : 76
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments	 : Can't find motion file ' '.

PS.

próbowałem przeinstalować moda ale dalej jest tak samo :sleep:

Edytowane przez lolek90

Co ci przyszło do głowy by nadpisywać zapisy? Wystarczy że quicksave się nadpisuje i dlatego też nie zaleca się go używać. Twardy sejw jest po to byś zawsze mógł się cofnąć. Robisz ich tyle ile się da. Piszesz sobie przykładowo Jantar 1, Jantar 2 itp. A tak coś się pewnie nie nadpisało i sknociło. Masz jakiś zapis z innej lokacji ?

Save z jantaru się wczytuje aż do momentu żeby kliknąć dowolny przycisk i jak pojawiam się na lokacji to gra się zawiesza albo mogę normalnie grać ale nie mogę zapisać bo wtedy też się zawiesza a autosave w x16 po dojściu do synchronizacji zawiesza kompa że muszę zrobić restart. Wiem teraz że warto robić tyle zapisów ile dusza zapragnie :sweat: Dzięki za cenną poradę :thumbsup:

• 4 miesiące temu...

W końcu po długim wędrowaniu po zonie udało mi się odnaleźć wszystkie artefakty niegdyś należące

Dołączona grafika do nieszczęsnego stalkera. W połowie Korzystałem z poradnika, na niektórych lokacjach szukanie tych artów zajęło mi bardzo dużo czasu, szczególnie ostatni plecak na wzgórzu na Radarze, myślałem że dostanę szału z tymi teleportami.

Wszystkie 19 artefaktów razem zebrane robią niezłe wrażenie nocą:

Dołączona grafika

• Dodatnia 2