czernobyl10 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Nie można zapiąć płaszcza i zakładać przez głowę, odzież L-2 jest odzieżą dla oddziałów chemicznych, nie jest na wyposażeniu innych pododdziałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Po oglądnięciu filmu dochodzę do wniosku że taki kombinezon to zanim by ubrał to już by nie żył. Wszystkie ochrony są takie beznadziejne w ubieraniu ? Niby nowe technologie, wynalazki a dalej się trzeba gumą owijać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Oprócz działających filtrów z węglem aktywowanym, liczy się też oddziaływanie psychologiczne na przeciwnika oraz mocny "argument" w garści (akurat wszystkim nam, stalkerom, doskonale znany) :thumbsup: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 czarnobyl10 - może to różnica czasu w którym ja nosiłem, a teraz Ty nosisz kamasze, ale i w moich czasach był OP-1 i była L-1 - dwuczęściowa, więc górę ubierało się przez głowę. A OP-1 też tak można, jeśli zrobi się to co wyżej napisałem. Wypraktykowane :thumbsup: . Też kombinowaliśmy. Jeśli gdzieś dorwiesz tego starocia, to spróbuj. Nie zapomnij tylko po zapięciu guzików, wywinąć dolną część, bo faktycznie można się zaplątać. A zrób to jeszcze z maską mającą pochłaniacz na rurze . A tak mimochodem. OP-1 jeszcze jest na wyposażeniu? Bo słyszałem już o jakimś OP-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Kiedy ty byłeś w wojsku, ja w 96 miałem OP-1, potem w poddoddziałach chemicznych jednoczęściową L-2 a jeżeli chodzi o L-1 to masz racje jest dwuczęściowa ale ma różnice z OP-1. O żadnym OP-2 nie słyszałem, jest FOO-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Kiedy byłem w wojsku? A no byłem prawie 50 lat temu . Wtedy jeszcze AK-47, oficjalnie nazywało się pmK, torba na magazynki miała 6 przegródek ustawionych nie płasko, a prostopadle i miała dodatkowo szelkę przez ramię, dla zmniejszenia obciążenia pasa taką wagą amunicji. Zetknąłem się wtedy też z L2, zapinanym na zamek błyskawiczny. A OP-2, ponoć miało mieć zamiast guzików rzepy. Inne czasy, inna armia, inny sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Rzeczywiście to odległe czasy, nawet bardzo odległe. Różny sprzęt te same nazwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shay Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Chciałbym mieć taką kolekcję zazdroszczę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 @GenerałTaczenko Niezmiernie nas to cieszy. Niestety jednocześnie mnie irytuje fakt, iż nie zapoznałeś się z Regulaminem który cię obowiązuje na forum. Publicznie to piszę, ponieważ chciałbym każdemu nowo przybyłemu użytkownikowi przypomnieć o tym, że panują tu pewne zasady. Czarno na białym pisze, że zabrania się tworzenia Spamu. Niestety popełniasz ten błąd nagminnie. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że za ostrzeżenia, które otrzymujesz można '' złapać " bana. Tyle. Jeżeli chcesz mi coś napisać - od tego jest PM. Ten post miał jedynie ( jak wspomniałem wcześniej ) na celu Przypomnienia Tobie oraz nowo przybyłym o przestrzeganiu tego Regulaminu. Ps. Temat jest z 2012 Roku..nieźle '' przekopałeś " forum. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 @Generał Taczenko To dla Ciebie, łatwiej pójdzie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi