Yurek Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 28.11.2011 r. Autor: Механик Autorzy spolszczenia: @Yurek, @kobal Śr. długość rozgrywki: ok. 20 godzin OPIS: Spoiler Adaptacja dodatku Genonezis Addon do wersji Sigerous Mod 2.0. Autor postanowił naprawić część błędów technicznych oraz wyeliminować kilka niedoróbek w zadaniach - w szczególności te, które występują na Zatonie. Geonezis oferuje również nową historię z SGM 2.0 z unikalnymi postaciami, które mają własną linię zadań. Zmiany: Zmieniono warunki odblokowania głównej fabuły z Zewu Prypeci. Zmiany w spawnie niektórych NPC. Zmiany w wykonywaniu niektórych zadań. Nowe menu wraz z jego muzyką. Zaadaptowano Władcę Zony COP 1.0 autorstwa Shoker - rozbudowany spawner, który aktywujemy za pomocą klawisza F2. Wyższe ceny usług u ochroniarzy. Zwiększono cenę na dostanie się na teren bazy Bandytów. Usunięto miotacz ognia, który znajdował się w schowku. Można go otrzymać jako nagrodę za wykonanie pewnego zadania. Kilka innych, drobnych poprawek. Porady: Spoiler Przed rozpoczęciem gry w opcjach moda należy koniecznie zaznaczyć "Wyłącz kolonizację pustych miejsc" - zalecenie od twórców moda. Instalacja dowolnego dodatku w czasie gry spowoduje, że trzeba ją rozpoczynać od nowa. Nowa wersja Geonezis nie była testowana pod kątem działania ze wszystkimi dodatkami do SGM 1.7 Geonezis Addon. Dlatego nie radzimy instalować innych dodatków niż te, które zostały wymienione w temacie modyfikacji. SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem, dodatkiem Geonezis, fixami oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler SGM 2.0: Yandex - [KLIK] Genoezis Addon: Yandex - [KLIK] MEGA - [KLIK] Fix z 16.01.12 r. Yandex - [KLIK] Fix do odtwarzacza MP3: Yandex - [KLIK] Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] GoogleDrive - [KLIK] Autorzy spolszczenia moda NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie/publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl Dodatki: Spoiler AtmosFear 3: Spoiler Dodatek, który poprawia i rozbudowuje oryginalny system pogodowy, aby stał się bardziej realistyczny, zróżnicowany i atrakcyjny wizualnie. Atmosfear 3 wymaga minimum 2 GB RAM do działania. Tekstury wysokiej rozdzielczości wymagają 500 MB więcej pamięci niż oryginalne. Na 32-bitowych systemach lub na systemach o mniej niż 3 GB RAM ich instalowanie może spowodować poważny brak pamięci. Wymagana jest nowa gra. Rozpakowane archiwum należy umieścić w głównym katalogu gry, ze zgodą na nadpisanie plików. Yandex - [KLIK] Adaptacja AtmosFear 3 do wersji PL: [Atmosfear 3 adaptation (PL).7z] Nanokombinezony autorstwa Wesker: Spoiler Ten dodatek dodaje nowe kombinezony do gry. Można je zakupić u większości handlarzy. Ulepszeń dokonuje tylko Nowikow Wymagane jest rozpoczęcie nowej gry. Rozpakowane archiwum należy umieścić w głównym katalogu gry, ze zgodą na nadpisanie plików. Yandex - [KLIK] Usunięcie akumulatorów do detektorów: Spoiler Dzięki temu dodatkowi detektory działają bez akumulatorów. Rozpakowane archiwum należy umieścić w głównym katalogu gry, ze zgodą na nadpisanie plików. Yandex - [KLIK] NanoCell Inventory - nowy inwentarz: Spoiler Dodatek zmniejszający ikonki w plecaku i na ekranie handlu. Zamiast standardowych 98 komórek siatki mamy teraz 200. Ułatwia przeglądanie zawartości. Rozpakowane archiwum należy umieścić w głównym katalogu gry, ze zgodą na nadpisanie plików. [NanoCell_Inventory_CoP.zip] Źródło: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 No to bravo :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Chyba zagram, świetnie się prezentuje Geo 2.0; poprawiono stabilność gry- kilka osób tu o tym pisało. BTW- ciekawe czy będzie Geonezis 2.2, bo niedawno wyszedł SGM 2.2- wiadomo już coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejhiev Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Pełen podziw :) pobiorę i obejrzę mimo że mam mało czasu :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Z AF3 i Absolute Natures i Structures chodzi gładko i płynnie, jakby czysty Zew bez modów. :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejhiev Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 @sedoro w jakiej kolejności instalowałeś af3 + absolute natures? Dzięki, mam nadzieję, że mój blaszak udźwignie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 3 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Stalker - Zew Prypeci PL + patch 1.6.0.2 PL + Sigerous Mod 2.0(czysty, bez fiksów) + GEONEZIS ADDON dla SGM 2.0 + kumulatywny fiks 16.01.12 + Polonizacja SGM_2.0_Geonezis_PL_(FINAL)_02.03.12 + ewentualne dodatki wymienione wyżej (w tym temacie) + Absolute Nature i Structures + Atmosfear 3.0 + fix do AF3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 No to się cieszę, że się spodobała nasza polonizacja ;) A ja wracam do prac nad poprawkami do LW-TOD i pakietem dodatkowym do TS2 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Mnie wywala jak chce sobie AF3 wgrać :P Loga nie podam bo już wywaliłem gamedate i gram na normalnej bez AF 3 :P Okej wszystko mi już działa :) Potrzebuje jakiegoś boskiego lekarstwa na problem celownika który jest wyświetlany jako wielki krzyżyk . Biały w dodatku . Chciałbym mieć kropke taką jak w NS . Pomorze ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejhiev Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 @Ptachu Zainstaluj AF3 dla geonezis 2.0, a potem na to łatkę dla polskiej wersji (w pliku z rapida, który jest tuż nad linkiem do AF3) Jeśli chcesz to zainstaluj także Absolute Textures tak jak pisał Sedoro. Mnie działało, tyle że nawet na niskich detalach miałem straszne obsówy z pamięcią. Muszę pomyśleć o przesiadce na 64 bity ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 I jeszcze jedno . Bardzo irytuje mnie jak nasz NPC biega z gołą czachą w kamerze TPP . Czy ktoś zna jakiś mod na to albo config ? Dzięki za pomocJejhiev Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejhiev Opublikowano 4 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 I jeszcze jedno . Bardzo irytuje mnie jak nasz NPC biega z gołą czachą w kamerze TPP . Czy ktoś zna jakiś mod na to albo config ? Gołą czachą? Ja mam założony hełm do mojego egzo i w TPP jest widoczny... Muszę sprawdzić na zwykłym pancerzu, ale raczej też powinno być widać hełm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Zwykłej maski pgaz niema na tpp Jak grałem jeszcze na SGM 1.7 to nawet na SEVA nie miał mój koleś . Mam nadzieje że teraz będzie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 A jak to jest z optymalizacją? Poprawiono? Mniejsze zapotrzebowanie modyfikacji na pamięć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ja w SGM 1.7 + Geonezis na najniższych miałem max 20 fps . Teraz FULL Detale i Atmos Fear 3 i mam tyle że głowa boli :teehee: Jest niepowtarzalnie lepiej ! Stary ściągaj i graj . Polecam :thumbsup: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Świetnie, być może wreszcie nie będzie problemu z wylotami ze względu na brak pamięci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Jak chcę zainstalować jakis dodatek np. nano kombinezony to muszę też wrzucić adaptację?? Tak to rozumiem. Niech mi ktoś wytłumaczy albo najlepiej napisze co mam wrzucić. Interesuje mnie mod plus nano kombinezon plus nano cell inventory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejhiev Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 @LordDino 1. instalujesz dodatek (nano kombinezony, nano inv) 2. instalujesz adaptację do wersji PL dodatku :) (adaptacja nano kombinezonów, nano inv) Panowie jaka jest wymagana specyfikacja PC, żeby na Atmosfear 3 na wysokiej rozdzielczości grać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Przy próbie odpalenia gry sypie błędem "xray przestał działac". Ściągnąłem czystą wersję i zainstalowałem w katalogu gry, genoezis zainstalowałem w katalogu gry, fix wrzuciłem do katalogu gry i spolszczenie również zainstalowane do katalogu gry. FATAL ERROR [error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index) [error]Function : CUIXmlInit::InitStatic [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrGameuiUIXmlInit.cpp [error]Line : 156 [error]Description : XML node not found [error]Argument 0 : ga_version [error]Argument 1 : uiui_main_menu_16.xml Błąd pojawia się po instalacji fixa, jest początkowy ekran SGM i wylot. Ktoś wie o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Głupie pytanie ale miałeś jakiś reinstal gry ? I czy ją potem patchowałeś do 1.6.2 ? I czy dodatki takie jak NANO CELL czy coś takiego wpakowywałeś do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Tak, grę odinstalowałem i zainstalowałem na nowo przed wgraniem moda. Patchowałem do 1.6.0.2 i żadnych dodatków nie instalowałem. Jedynie SGM, GEN, FIX i spolszczenie. nie wiem o co chodzi zupełnie, bo dopiero po zainstalowaniu fixa sypie. Może źle instaluję? Poza tym przy ściąganiu GENO avast wykrywał jakieś złe oprogramowanie. Nie wiem, czy może ja źle instaluję. Powiedzcie czy dobrze i co sądzić o logu? 1) SGM 2.0 czysty, instalatorem do folderu gry 2) Genoezis addon 2.0 instalatorem do folderu gry 3) Gamedata fixa do folderu gry, zapisuję i nadpisuję konflikty 4) Spolszczenie instaluję do głównego folderu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Zazwyczaj przy instalowaniu każdego elementu, trzeba nadpisać folder z modem, najlepiej instaluj na pulpit i dopiero przenoś do folderu z grą, wtedy masz 100%-pewność, że prawidłowo zainstalowałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronikarz Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Racja, gdzieś w instalacji był błąd, jednak wyskakuje kolejny zaraz po rozpoczęciu gry FATAL ERROR [error]Expression : data [error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreFS.cpp [error]Line : 545 [error]Description : d:program filesgsc world publishings.t.a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatatexturesuiui_mod_huds.dds [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command. I kolejny: FATAL ERROR [error]Expression : !m_error_code [error]Function : raii_guard::~raii_guard [error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : not enough memory Ehh, chyba sobie nie pogram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 No to zmniejszże ustawienia graficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf71 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 A ja mam pytanie,gram na Geonezis 1.7,(fabularnie za chwlę ewakuacja z Prypeci,robię też kwest na nanoegzoszkielet dla Azota)-rzucić to i grać w Geonezis 2.0 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi