kubekpop Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Autor: @kubekpop, @Gizbarus, @Junx Data Premiery: 16.04.2012r Długość moda: Przeciętna (~20 godzin) OPIS: Spoiler Modyfikacja wprowadza parę przydatnych usprawnień, a sama gra została wzbogacona o drobne detale. Warto również mieć na uwadze fakt, że autorami moda są nasi rodacy. Główne Zmiany: Po ukończeniu gry dostępny jest freeplay Możliwość snu Nowy HUD oraz konfiguracje broni Przejrzysty ekwipunek Nowe mutanty ( Bajun, Zombie itp. ) Nowe kombinezony .. I parę drobnych zmian SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: 1. Czyste Niebo 1.5.10 2. W pliku "fsgame.ltx zmień $game_data$ = false| true|" na "$game_data$ = true| true| " 3. Pobrane archiwum należy rozpakować, a jego zawartość umieścić w głównym katalogu gry LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: https://zone.stalkerteam.pl/files/398 - Nasz Serwer https://www.moddb.com/mods/dsote-cs/downloads/dark-side-of-the-earth-v09 - ModDB 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Pytania mam dwa... 1..Czy to mod w produkcji czy ukończony.? 2..Czy mod jest całkowicie w wersji PL, czy w angielskiej.? // Jeżeli mod jest gotowy to polecam regulamin wstawiania modów bo są w temacie braki...opis instalacji, patche itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Kubekpop jakis nowy wątek fabularny, zadania czy głównie zmiany graficzne i techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Graficzne i techniczne. I za chwilę poprawię temat, teraz film oglądam i mam tylko telefon. Zupełnie zapomniałem. I jutro dam miniatury zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Kubekpop, przede wszystkim fabuła. Questy, questy i jeszcze raz questy. Przy dzisiejszym wyborze modów fabularnych kto ci spojrzy na moda który dodaje śpiwór i zmieniony config broni. Zrobisz to lepiej niż było w SGM dla CN czy też w OGSM? No chyba, że się wprawiacie dopiero. To inna sprawa. Dałeś freeplay, czyli rozumiem z Limańska też będzie można się wrócić? Wywalcie te cholerne zadania z wojny frakcji :) te które dostaje się smsem. Niech gracz normalnie dostaje zadania u zleceniodawcy a frakcje niech się tłuką na boku. To będzie coś nowego :D Nic mnie tak nie wkurzało jak w Limańsku dostawałem wiadomość, że bandyci znowu zajęli zapluty hangar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie z Limańska, a z elektrowni. Z limańska to musiałbym różne dziwne rzeczy jeszcze robić. Zobaczę, ale wątpię. I na to wojny frakcji w tle to jest TFW gdy grasz jako samotnik :) Do nowej fabuły to bym musiał skrypty nowe napisać, a na tym się nie znam. Może dodam parę zadań, ale nie będą to oskryptowane, skomplikowane questy. Nie przeceniajcie mnie. Szczególnie teraz, gdy smoq2 (autor TFW, spoko gościu) ma dużo na głowie. Ale trochę się pobawię może w te klocki i może coś mi się uda. Fabuła akurat mi w CS pasi :) Aha, i ten mod będzie pierwszym modem do CS w pełni kompatybilnym z Arsenal Modem, nad którym pracuję (spora kompilacja broni z modów do CS i CoP - przeportowane pod CS). Więc tu chociaż coś dla Was nowego :) Tyle to jestem w stanie zdziałać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie martw się, za trzecim razem będzie lepiej :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie martw się, za trzecim razem będzie lepiej :thumbsup: Co masz na myśli mówiąc "za trzecim razem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgadzam się głównie fabuła i nowe zadania, niech będzie mniej zadań ale konkretne. Wykonanie tych zadań niech łączy się z jakąmś ciekawą linią fabularną. Niech mod pójdzie w tym kierunku, choć wiąże się to z przebudową konstrukcji moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Tak, mamy tylko mały problem. Nie potrafię przerobić fabuły :/ Zawsze miałem wyczucie do tekstur, dźwięków, configów, ale nigdy do alife i skryptów. Fabuła to skrypty, lepsze nowe zadania to skrypty albo infoportion, które nie chcą działać. Choć to może ogarnę. Choć może wezmę jakiegoś większego moda, np. sigerous i jego przerobię na mroczny i dodam i zmienię swoje rzeczy. Dajcie mi miesiąc :) Bo na razie mam swoje problemy niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie ma pośpiechu dopracuj moda, przeglądając rosyjskie portale ludzie liczą na nową fabułe w modach. Ten trend też jest u nas. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Co masz na myśli mówiąc "za trzecim razem"? Nic zdrożnego :D Taki żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubekpop Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Aha. Jakby co zobaczcie też moddb.com/mods/dsote to jest do CoP. I chyba jednak zrobię tą wersję na bazie SGM Albo nie. To nie ma sensu. Dodam parę rzeczy i podam siebie jako autora? Wolę zrobić naprawdę sporego Arsenal Moda. I patche łączące do różnych większych modów. Coś, co lubię, co potrafię, na czym się znam. TFW team robi większego moda przecież, to ja tu nie mam szans. Niby nie o rywalizację chodzi, ale wolę zrobić coś, co się każdemu przyda, a nie coś, w co zagra tylko kilka osób. Na razie mam: -M16A1 -M4A1 -Długi BM16 -Nowy G36 -HK53a3 -M1891 z lunetą (thx to smoq2) -GP 100 -UMP45 -TRG22 -Toz 34 z lunetą -M14 -RPK -PSG1 -Protecta -HK416 a w planach dużo więcej. Więc to chyba lepsze, nie? A DSOTE to taki dodatek do Arsenala :D Co nie znaczy, że projekt DSOTE zostaje porzucony. Gdybym choć miał jakiegoś skryptera w teamie. Ale nic, damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Planuję jeszcze parę zmian, ale na razie można grać, bo większe zmiany, jeśli będą, to trochę to potrwa (prywatne sprawy). Mod w pełni po polsku. Fajno to teraz wiem wszystko...mod musi zmienić dział bo jest w języku polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000mONOLITe000 Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Mam pytanie czy ten mod jest kompatybilny z Sigerous CS mod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GTX Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Nie jest za dużo plików sie gryzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf45 Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 Cześć.kubekpop - dlaczego mechanicy [bagno,bandyci] nie mogą ulepszać kombinezonów?Np.na bagnach wywalało mi bug trap przy próbie ulepszenia kamizelki CS3[ to ta z obrazka z maską ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi