kondotier Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 @Suseł Mam rozumieć, że fiks jest już wklejony do moda? Bo w Twojej paczce go nie ma. I jak długo możesz moda trzymać na swoim hostingu i czy warto odnośnik do niego dawać do #1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 @kondotier 2 minuty temu, kondotier napisał: Mam rozumieć, że fiks jest już wklejony do moda? Bo w Twojej paczce go nie ma. Jest jest Powinno to tak wyglądać. Ten Way in Pripyat.exe to instalator moda. Po nim trzeba wrzucić fixa który znajduję się obok. 4 minuty temu, kondotier napisał: I jak długo możesz moda trzymać na swoim hostingu i czy warto odnośnik do niego dawać do #1 ? Mogę go trzymać nieskończoność czasu więc jeżeli chcecie to możecie go do wstawki dorzucić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 Pobrałem, popróbowałem zainstalować. Ale po kilkukrotnych próbach zrezygnowałem. Instalator ( jak pamiętam z tamtych czasów, wszystkie to robiły ) uparcie pcha moda do program files. Nawet ręczna zmiana ścieżki, wybór nowego katalogu kończyło się tym samym. A ja już jestem zbyt leniwym, aby męczyć się z zainstalowaniem go "po mojemu". Możliwe, że brak mojej obecności w rozmowach o modzie, to efekt takiej jego instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2022 @Suseł Dzięki wielkie. Na pewno się przyda i jest już we wstawce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2022 W końcu udało mi się moda uruchomić. Zainstalowałem go w pustym katalogu poza podstawką, a dopiero później przekopiowałem. Ale wersja którą dostałem, jest z bardzo siermiężnym hudem podczas gry. Na filmikach jest on całkiem przyzwoity. Czy ktoś ma fiksa z bogatszym HUDem, który będzie pasował do tego moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 (edytowane) Po edycji. Jak konwersacja żwawo, to i zwykły stalker w edycji odpowie/dopowie. Spoiler z konfigu moda, nawet nie trzeba db-sów rozpakowywać: <static_cur_ammo x="-25" y="-25" width="-25" height="-25"> <text complex_mode="0" font="graffiti19" color="ui_7" align="c" vert_align="c"></text> </static_cur_ammo> <static_fmj_ammo x="-25" y="-25" width="-25" height="-25"> <text align="c" complex_mode="0" font="letterica16" color="ui_7"></text> </static_fmj_ammo> <static_ap_ammo x="-25" y="-25" width="-25" height="-25"> <text align="c" complex_mode="0" font="letterica16" r="238" g="155" b="23" a="0"></text> </static_ap_ammo> <static_grenade x="-25" y="-25" width="-25" height="-5"> <text align="c" complex_mode="0" font="letterica16" color="ui_7" vert_align="c"></text> </static_grenade> <static_wpn_icon x="-25" y="-25" width="-25" height="-25" align="c" alignment="c" stretch="1"/> <static_fire_mode x="0" y="0" width="0" height="-5"> <text font="letterica16" color="ui_7" align="c" vert_align="c"/> </static_fire_mode> </hud_states Tak jakby dokładnie to - co trzeba? Edytowane 31 Października 2022 przez qlkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2022 @qlkin Próbowałem, ale bez efektu. To są porady jak "odzyskać" to, co ukryto, a w Drodze do Prypeci HUD jest zmieniony całkowicie. To zrzut z filmiku Porównaj z tym z mojej gry. A szczególnie prawy i lewy dolny róg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 @kondotier Dodatek od Chriotmao w #1 poście, powinien zmienić HUD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Faktycznie, ten dodatek daje przyjemniejszy HUD, ale wprowadza też zmiany teksturowe. Dlatego, choć można go postawić na już prowadzoną grę - opis w jego instalacji jest błędny - lepiej od razu i nie mieć przeskoku w wyglądzie, tak niektórych enpeców, jak i np. celowników optycznych. Teraz HUD u mnie wygląda tak: @Pancerniak . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 Z #1 postu usunąłem informację o tym, że trzeba rozpocząć nową grę po wgraniu dodatku. @kondotier Pozostałe zmiany, jakie wprowadza dodatek działają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 @Agrael Mnie interesowała przede wszystkim sprawa HUDu. Ze zmian jakie zauważyłem bez ich szukania, to trochę inny ubiór kilku kwestowych enpeców i wygląd celowników PSO w inwentarzu. Zniknął np. taki oznaczony dwoma czerwonymi paskami i teraz ma tylko jeden szeroki. Myślałem, że mi zjadło ten z wychwytem celu, ale nie. Inne chyba też są widoki ich siatki celowniczej, bardziej klasyczne. Od zmiany HUDu pograłem już na trzech lokacjach i nie sprawia kłopotu. Ktoś, kto będzie grał bez zaglądania w dyskusję o modzie, może nie wiedzieć, że na każdej lokacji poczynając od Kordonu jest sporo nie zaznaczonych schowków, do samodzielnego znalezienia. A warto ich poszukać, bo ustawiają nas w grze. Schowki z podstawki są martwe, więc plecaki po nowych możemy wykorzystać na swoje. Daję filmiki ze schowkami na Kordonie, Jantarze i MW. https://www.youtube.com/watch?v=tsZpUtBVkzI https://www.youtube.com/watch?v=PlSaCsqhxcs https://www.youtube.com/watch?v=c6ANoPaLCCg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 2 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2022 (edytowane) A'propos "samego" hud-a do tej wersji 'podstawowej' - czyli dla @kondotier - poprzednich tekstur - to proponuję do wyboru taką opcję HUD: A dlaczego na środku mini-mapki jest "1"? Bo to my, GG - jesteśmy Numer 1 (jeden), lol. No, tak zrobiłem. W sumie - chyba 'może być' (jak na 5 minut roboty). maingame_16.xmlzone_map.xml Edytowane 2 Listopada 2022 przez qlkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 @qlkin I w porządku, bo ten addon zmieniający HUD, zmienia też inne rzeczy, np. latarkę na gorszą. Ale jak dasz radę, to jeszcze pokombinuj z celownikiem. Trzeba tę mini kropeczkę prawie niewidoczną powiększyć, albo dać inny, będący widoczny nawet na jasnym tle. Szukałem pliku z nim w teksturowych, ale w gamedacie\tekstures\ui go nie ma. A tak ogólnie o niespodziankach w modzie. W koszarach na MW, pokazuje mi tylko jednego "sportowca", akurat tego nie rozmownego, także nie mogę zrobić zadania z nimi. Drugi nie mógł zginąć, bo nawet trupa nie ma. I druga niespodzianka, to brak w tunelach pod Prypecią tego pierwszego enpeca Kiry z PDA na los przyjaciela i artem Oaza. Znalazłem chyba jego M60, ale trupa brak. Zadanie zostanie wisieć. Chyba że przy drugim przejściu do Prypeci nastąpi cud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 (edytowane) @kondotier Wiesz, ja to tak naprawdę nie gram w to, tylko miażdżę 'Potrzask', a ten hud to zrobiłem tak bardziej dla śmiechu. No, ale też i "motywująco" do malutkiego moddinżku - można sobie samemu takie pierdoły zmieniać w relatywnie prosty sposób. Jak ktoś lubi puzzle - to oszaleje ze szczęścia z 'kalibracją'. Celownika to trzeba szukać w system.ltx, a jak 'bardziej' to, niestety, w dll'ce - a konkretnie w xrGame.dll. Potestuj podmiankę (na inny, ale 'kompatybilny'), albo pogrzeb w system z 'krosem' To tak w mega-skrócie. A już najprościej to jest tu, na tę 'czystą' wersję, wrzucić jakiś hud do CoP z netu, jest tego dość sporo, albo sobie zrobić 'pod wkus' i o. Nie ma czego wałować chyba tutaj raczej, zwłaszcza, że ten addon Chriotmao to mi wygłada na zmieniający 'na plus'. Kwestia gustu, wiadomo. PS. sam nie wiem czy z moim poczuciem humoru jest wszystko ok., no zaryzykuję: porada dotycząca gry - zagraj jeszcze raz od początku. Edytowane 3 Listopada 2022 przez qlkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 No i mod ukończony. Przy drugim wypadzie do Prypeci, znalazłem trupa sportowca. Jak się znalazł za ogrodzeniem koszar, tylko twórcy moda mogą odpowiedzieć. A Kiry jak za pierwszym razem, tak i za drugim, w tunelach Prypeci nie było. Ale bez zaliczenia tego zadania moda dało się skończyć bez problemu. Kto jest w stanie grać w oryginale, to zachęcam do spotkania z modem. A może znajdzie się ktoś z tłumaczy, który poświeci mu uwagę. Nareszcie scenariusz nie oklepany, inne zestawienie lokacji i przemieszczania się pomiędzy nimi. Trudność moda na "stalkerze" wypośrodkowana. A tu zrzuty z finalnych działań: To nasza ekipa. I cel naszych działań. Droga do sarkofagu, tym razem bez monolitu. I ostatnia scena w modzie. Oddajemy artefakt i czytamy zakończenie. A w spojlerze kilka z gry. Spoiler Ale strzelamy nie tylko do mutantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi