Jump to content

Recommended Posts

BITWA O ZONE.png
Tytuł Oryginalny: Битва за Зону 
Platforma: Czyste Niebo 1.5.10
Autor: FaIL^
Data premiery: 10.07.2012r
Autor Spolszczenia: @metek58

OPIS:

Spoiler

W Bitwie o Zonę gruntownie przeprojektowano wojnę frakcji. Oto kilka zmian:

• Wszystkie ugrupowania mogą przejmować bazy przeciwników
  • Powinność atakuje bazę Stalkerów na Agropromie i zdobywa bunkier naukowców na Jantarze. Po klęsce Wolności kontynuuje wojnę z Neutralnymi Stalkerami oraz Bandytami
  • Stalkerzy atakują wojskową placówkę w Kordonie i zamierzają odbić Jantar. Rozpoczynają wojnę z Bandytami oraz kierują swoje odziały w kierunku Agropromu
  • Wolność po pokonaniu Najemników w Dolinie Mroku zamierza całkowicie wyeliminować Powinność na Agropromie
  • Wojsko stara się kontrolować cały Kordon 

Uwaga: Wszystkie ugrupowania są wrogo do siebie nastawione, dlatego najlepiej dołączyć do któregoś z nich dopiero po zadaniu zalania podziemi.

Zmiany w Rozgrywce:
  • Zmieniono respawn ugrupowań
  • Do Renegatów przystępują Neutralni Stalkerzy 
  • Nowe kombinezony 
  • NPC przeszukują zwłoki i zabierają wyposażenie 
  • Efekt " God Ray " - Ulepszona pogoda
  • Nowy respawn artefaktów 
  • Nowe tekstury 
  • ... I wiele więcej 

SCREENY:

Spoiler

ss_maksim_06-27-12_16-38-53-marsh.jpgss_maksim_06-27-12_16-48-05-marsh.jpgss_maksim_06-27-12_22-52-27-escape.jpgss_maksim_06-27-12_16-41-11-marsh.jpgss_maksim_06-27-12_16-38-32-marsh.jpg

INSTALACJA:

Spoiler

Poprawna kolejność instalacji:
1. Czyste Niebo 1.5.10
2. Po pobraniu i rozpakowaniu przenosimy zawartość archiwum ( gamedata ) do głównego katalogu gry

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

1. Mod
https://zone.stalkerteam.pl/files/70

2. Spolszczenia:
https://zone.stalkerteam.pl/files/71

Autor polonizacji moda @metek58 NIE WYRAŻA ZGODY na uploadowanie spolszczenia na inne serwery i udostępnianie linku do pobierania na innym forum niż StalkerTeam.pl

Źródło: battleforzone

• Positive 4

Z opisu wynika, że może w końcu wojny frakcji będą miały sens - zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Fajnie prezentuje się ten mod na screenach, bardzo dobra grafika i oświetlenie. Premierę miał 10.07. , więc trzeba trochę poczekać, jakie będzie miał opinie wśród graczy. Ale jeśli twórcy zrealizują to co jest w opisie, myślę że 'Bitwa o Zonę, może być najlepszym modem do CS i kandydatem do spolszczenia.

Wróciłem z pracy i właśnie rozpoczynam 9-ci dniowy urlop. Myślisz, że mając tyle czasu mógłbym się powstrzymać ? Upierdliwość nie pozwoli. (właśnie się ściąga)

Ja korzystam z tego żródła: http://depositfiles....files/rukytpl03 , jeżeli ktoś używa rapidox.pl to wali 760 KB/s.

Instalacja klasyczna. Edycja localization.ltx (rus zmieniamy na pol) i w katalogu text (rus kopiujemy i przemianowanie na pol). Śmiga.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

W menu gry leci muzyka z filmu Resident Evil. Podoba mi się.

Wgląda to ładnie, ale brak na razie czegoś nowego (więcej broni i sprzętu niż czystym CS), ale nie wyszedłem jeszcze z Bagien. Stabilnie.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

W menu pojawia się również muzyka z 28 dni później - prawdziwa post-apokalipsa. Wyrwę się z Bagien - wtedy powinno się zacząć dziać.

Czernobyl jakim cudem na Gtx 560 sie może to zwalniać ??? 6 gb ramu intel core i 5 2300.

Spytaj Kolegów z forum jak to skonfigurowć by miało sens. 3,5 roku temu sam bym Ci powiedział ale wypadłem z obiegu przez pracę. Edited by cichy

• 4 weeks later...

Mam pytanie do obeznanych w problemach modów. Otóż nie wiem z jakich przyczyn pojawia się niezrozumiały tekst name_stalker... itd. i nie wiem jak temu zaradzić, bo bierze z podstawki zapewne, bo widać polskie pozycje, ale nie pobiera nazwy stalkera prawidłowo. Proszę o naświetlenie sprawy. Tu linki do screenów, tj. strona startowa z wersją podstawki i fotka pokazująca problem: http://www.imagebam.com/image/f778d7205320804 http://www.imagebam.com/image/11905c205320853

No i super @czernobyl10, dzięki. Trzeba może dopisać o fsgame, zmiana false na true, w miejscu gdzie trzeba. U mie mod śmiga jak się patrzy, dobrze zrobiony, nie miałem wylotów jak w LTL. Powinien dobrze chodzić. Przyjemnej gry. P.s. Miałem sam już nie brać się za mody, ale @Yurek mnie uspokoił, że LTL był skaszaniony przez twórcę i z tego powodu miał tyle poprawek technicznych, by chodził w miarę dobrze. Ten mod, Bitwa o Zonę - wydaje mi się bez wad. Zobaczymy.

• Positive 1