gregoryxxx99 Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Witam Stalkerowcy Bardzo zainteresował mnie ten mod i z niecierpliwością czekam na ukończenie polonizacji,a chcąc wstępnie zobaczyć na rozgrywkę to poinstalowałem soc pl 1.004+mod+patch2+fix+zamiana bin ale niestety problem przy uruchomieniu; FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CStringTable::Load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamestring_table.cpp [error]Line : 53 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : string table xml file not found ui_st_mm_mp.xml, for language rus proszę o poradę fachowców , nie wiem ale czy to nie jest związane z tym że mam wersje podstawy pl Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Właśnie z tym to jest związane. Jeśli koniecznie chcesz odpalać tego moda to musisz uzupełnić katalog text / rus brakującymi plikami z polskiej wersji. Katalog tekst / pol możesz pobrać stąd http://www.wrzuc.to/A2hptDTUfP.wt Pamiętaj, że nie podmieniasz plików a tylko uzupełniasz o brakujące. Poza tym nie widzę sensu w całej operacji skoro chłopaki piszą, że niedługo będzie polonizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoryxxx99 Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Dzięki za odpowiedż,tylko jakoś nie mogą pobrać tego uzupełnia.Ale spoko poczekam na koniec waszych prac,a troche sensu chyba jest choćby żeby sprawdzić czy pogram na tym co mam. Pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam prosze o pomoc,wywala przy starcie: FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : Can't find texture 'amk_blank_01_b' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Brak tekstury "amk_blank_01_b". zapewne coś ci się źle ściągnęło lub rozpakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam pobrałem moda i rozpakowałem 7zip jeszcze raz i nic to nie dało ten sam błąd Gdzie powinien być ten plik w modzie , patchu czy polonizacji ? Nowy bład coś z teksturami: FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrRenderTexture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : Can't find texture 'ui_subtitles_01 ' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Taka tekstura "amk_blank_01_b" nie występuje w polonizacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jusz troszke poszło a to co za błąd : FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : LUA error: ....r. - shadow of chernobylgamedatascripts_g.script:2010: attempt to index global 'amk' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Błąd syntaxu skryptu w pliku AMK.script - wrzuć mi tu na jakimś hostingu plik amk.script to spróbuję coś podziałać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 @ vojtas040 Coś za dużo masz dziwnych błędów, których nikt wcześniej nie miał... Prawdopodobnie coś Ci się źle pobrało i (lub) rozpakowało. Rozważ pobranie i zainstalowanie całości od nowa. Na czas pobierania i rozpakowywania moda dobrze jest wyłączyć antywirusa (potrafi uszkadzać pliki). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregoryxxx99 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam stalkerowską brać :nuke: Powiem krótko pobrałem, zainstalowałem z 2-go sposobu+AK Striełoka na cd 2.6/4gb/450gt ustawione max chodzi jak złoto. Po raz kolejny wielki wielki szacunek dla całej ekipy moderatorskiej i polonizującej :thumbsup: przy takich zapaleńcach to przygoda ze S.T.A.L.K.E.R-em ciągle żyje(tylko czasu brak). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Witam prosze o pomoc wkleiłem PS cz. 1 cheat patch (udźwig 300kg i wypadanie rzeczy z plecaka) i wylot do pulpitu taki błąd : FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : LUA error: ...hadow of chernobylgamedatascriptsxr_danger.script:118: attempt to index field 'ignore_types' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysu Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : I [error]Function : CInifile::Load [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrCoreXr_ini.cpp [error]Line : 166 [error]Description : Can't find include file: [error]Arguments : weap_addon.ltx Ma może ktoś ten pliczek? I wie gdzie go wstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 @ Krzysu Źle Ci się rozpakował mod i brakuje tego pliku. Wyłącz antywirusa podczas instalacji moda. Plik możesz sobie zrobić sam - robisz sobie nowy dokument tekstoey w notatniku, wklejasz do niego zawartość podaną poniżej, a potem nadajesz mu nazwę "weap_addon" i zmieniasz rozszerzenie pliku z txt na ltx. Tak zrobiony plik wklejasz do: X:Program FilesTHQS.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobylgamedataconfigweapons tekst do wklejenia: ;----- Ďŕňđîíű ------- #include "weap_addonammo762x51.ltx" #include "weap_addonammo792x33.ltx" ;----- Ďđčöĺëű č ăëóřčňĺëč------- #include "weap_addonaddonsacog.ltx" #include "weap_addonaddonsscope1.ltx" #include "weap_addonaddonsscope_m2.ltx" #include "weap_addonaddonszf4.ltx" #include "weap_addonaddonsg36_scope.ltx" #include "weap_addonaddonssil_545_ar.ltx" #include "weap_addonaddonssil_556_ar.ltx" #include "weap_addonaddonssil_762_ar.ltx" ;----- Ďčńňîëĺňű č đĺâîëüâĺđű ------- #include "weap_addonw_tt33.ltx" #include "weap_addonw_oc33_sk1.ltx" #include "weap_addonw_pmm.ltx" #include "weap_addonw_mauser.ltx" #include "weap_addonw_apb.ltx" #include "weap_addonw_gsh18.ltx" #include "weap_addonw_mp444.ltx" ;----- Ďčńňîëĺňű-ďóëĺěĺňű ------- #include "weap_addonw_ump45.ltx" ;----- Řňóđěîâűĺ âčíňîâęč ------- #include "weap_addonw_m4_a1.ltx" #include "weap_addonw_ak47_sh.ltx" #include "weap_addonw_aks47.ltx" #include "weap_addonw_ak105.ltx" #include "weap_addonw_ak108.ltx" #include "weap_addonw_aug_bmk.ltx" #include "weap_addonw_fn_fal.ltx" #include "weap_addonw_g3.ltx" #include "weap_addonw_g41.ltx" #include "weap_addonw_fn2000_paratrooper.ltx" #include "weap_addonw_akms.ltx" #include "weap_addonw_stg44.ltx" #include "weap_addonw_famas.ltx" #include "weap_addonw_g36c.ltx" #include "weap_addonw_akm.ltx" #include "weap_addonw_hostel.ltx" ;----- Ńíŕéďĺđńęčĺ âčíňîâęč ------- #include "weap_addonw_hk417.ltx" #include "weap_addonw_m14.ltx" #include "weap_addonw_sv98.ltx" #include "weap_addonw_val_voron.ltx" ;----- Ęŕđŕáčíű č âčíňîâęč ------- #include "weap_addonw_sks_s.ltx" #include "weap_addonw_k98.ltx" #include "weap_addonw_obrez.ltx" ;----- Äđîáîâčęč ------- #include "weap_addonw_sayga12_sk1.ltx" #include "weap_addonw_saiga12c.ltx" #include "weap_addonw_rem870_short.ltx" #include "weap_addonw_aa12_m1.ltx" #include "weap_addonw_usas12.ltx" ;----- Óíčęč ------- #include "weap_addonw_ak74_m1.ltx" #include "weap_addonw_ak74u_m1.ltx" #include "weap_addonw_mp5_m1.ltx" #include "weap_addonw_abakan_m1.ltx" #include "weap_addonw_abakan_m2.ltx" #include "weap_addonw_beretta_m1.ltx" #include "weap_addonw_desert_eagle_m1.ltx" #include "weap_addonw_colt1911_m1.ltx" #include "weap_addonw_sig550_m1.ltx" #include "weap_addonw_sig550_m2.ltx" #include "weap_addonw_l85_m1_m2.ltx" #include "weap_addonw_akms_m1.ltx" #include "weap_addonw_svd_m1.ltx" ;----- Ăđŕíŕňű ------- #include "weap_addonw_m61.ltx" ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; A tak w ogóle to radzę przeinstalowac moda, bo skoro jest jeden taki błąd, to mogą i być następne... @ vojtas040 Ten plik nie był ruszany ani w polonizacji, ani w żadnym patchu. Wina pliku (uszkodzenie), albo moda. Jeżeli pomaga na to powtórne załadowanie sejwa i wylot nie jest tzw "stały" (czyli za każdym razem), to tak właśnie robimy i nawet tego nie raportujemy. Błedy, które "leczy" się poprzez załadowanie ostatniego sejwa są normalne w stalkerze i jest ich całkiem sporo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam dzięki Yurek za odpowieć,ten mod jak dla mnie to wielka poraszka , zadanie:odnależć kusze na bagnach a tu prosze tekstury latają zatszymało kompa i FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : assertion failed [error]Function : _VertexStream::Lock [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daR_DStreams.cpp [error]Line : 44 [error]Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Count Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Przejdź na statykę. Ten błąd jest znany Autorowi i to włąśnie doradza. http://stalkerteam.pl/topic/4502-powrot-szramy-cz1-opis-moda-linki-do-pobierania-i-polonizacja/ Zajrzyj pod spoiler nr. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Dzięki cichy pomogło jedziemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Witam! Ma pytanie czy może mi ktoś udostępnić ten plik: SCREAM + patch (adaptacja do wersji PL) Link podany na forum odwołuję się do strony która nie istnieje i mam problem bo nie mogę skończyć instalacji. Z góry serdeczne dzięki za pomoc;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Nie ma problemu. Proszę: http://uploading.com...-polonizacji-7z . Link dodany do postu z pobieraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlopag Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Dzięki bardzo, teraz mam już wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi