kondotier Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 W schowku Lebiediewa był celownik PSO-3. Do jakiej broni on może być przyczepiony, bo moje usiłowania zamontowania go na róznych typach AK ( i innych też ) się nie powiodły. I czym różni się "antyrad" od " Preparatu antyradiacyjnego". Zajmują dwa oddzielne sloty w plecaku, mimo że ich opis jest identyczny. Miałem je w Wiosce Rybackiej przed wejściem do bazy Czystego Nieba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted September 7, 2012 Report Share Posted September 7, 2012 (edited) Szybkostrzelny AK74, który znajdujemy w kryjówce Striełoka w podziemiach Agropromu, oraz któraś wersja AKMS 47 (chyba) "Zwiadowca" - można zdobyć na wrogach. Drugi PSO-3 znajdziemy (między innymi) w schowku Siemieckiego. A te dwa antyrady o ile pamiętam niczym się nie różnią. Edited September 7, 2012 by apg2312 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Te antyrady się niczym nie różnią, ale w grze figurują jako dwa osobne przedmioty. Wolałem tego nie zmieać na wypadek, gdyby jeden z nich miał się potem okazać do czegoś potrzebny (na przykład w kolejnej częśći Powrotu Szramy) i wówczas jego brak mógłby spowodować FATAL ERROR ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted September 8, 2012 Author Report Share Posted September 8, 2012 apg2312 i Yurek - sprawa wyjaśniona i dziękuję. Szkoda, że ten celownik tak długo jest nie do wykorzystania. Da się go jakoś przyśpieszyć, aby nie był tylko gadżetem przez prawie pół gry? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Da. Możesz sobie dopisać potrzebny sprzęt np. za wykonanie jakiegoś zadania u Barmana. Miałem tak zrobione, niestety Szramę już usunąłem, bo podesłałbym Ci zmodyfikowany plik - teraz już walczę z "Wariant OMEGA" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacjent1972 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 @apg2312 Da. Możesz sobie dopisać potrzebny sprzęt np. za wykonanie jakiegoś zadania u Barmana. Po co więc trud gry,przyjemność zdobywania skoro można wszystko "dopisać"? :pirate: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 (edited) W tym akurat modzie jest sporo broni, czy szczególnie dodatków do niej, których nie idzie kupić czy zdobyć, a przynajmniej mi się to nie udało. Przykład ? Przez całą grę nie udało mi się zdobyć ani jednego tłumika kalibru 5,56, celownika do AUG, podwieszanej śrutówki do AUG, karabinu FN FAL, G3, celowników do nich, granatnika i celownika do Saigi...ba, nawet podwieszanego granatnika M203. Sporo jest takiej broni i wyposażenia. O smaczkach typu VAL Woronina już nawet nie wspominam. Nawet nanokombinezon, który w podstawowej wersji można znaleźć w schowku Siemieckiego, występuje w dwóch dodatkowych wersjach - grawi i leczącej. Obie nie do zdobycia. Rany, a gdybyście wiedzieli, ile w tym modzie jest nowych artefaktów... Ja w każdym razie byłem ciekawy, co (teoretycznie) można zdobyć/znaleźć/kupić, i zacząłem bawić się plikami gry :) Ale dopiero po skończeniu freeplaya :) Edited September 8, 2012 by apg2312 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted September 8, 2012 Author Report Share Posted September 8, 2012 Pytając czy nie da się "przyśpieszyć", pytałem o możliwość montowania go na wszystkich AK przystosowanych już do mocowania celownika ( bo nie wszystkie na to pozwalają ), a nie tylko do szykostrzelnego. I nic więcej. Żadnych sztuczek. Nawet Mnicha wolałem szukać w nowej grze, niż kombinować. I gra mi podziękowała atrakyjniejszym scenariuszem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted September 8, 2012 Report Share Posted September 8, 2012 Na wszystkich pozostałych AK i pochodnych montujesz celownik PSO-1, PK-A lub ACOG. PSO-3 pasuje tylko do podanych wcześniej przeze mnie broni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts