Jump to content

Celownik PSO-3 i antyrad

Recommended Posts

W schowku Lebiediewa był celownik PSO-3. Do jakiej broni on może być przyczepiony, bo moje usiłowania zamontowania go na róznych typach AK ( i innych też ) się nie powiodły.

I czym różni się "antyrad" od " Preparatu antyradiacyjnego". Zajmują dwa oddzielne sloty w plecaku, mimo że ich opis jest identyczny. Miałem je w Wiosce Rybackiej przed wejściem do bazy Czystego Nieba.

Szybkostrzelny AK74, który znajdujemy w kryjówce Striełoka w podziemiach Agropromu, oraz któraś wersja AKMS 47 (chyba) "Zwiadowca" - można zdobyć na wrogach. Drugi PSO-3 znajdziemy (między innymi) w schowku Siemieckiego. A te dwa antyrady o ile pamiętam niczym się nie różnią.

Edited by apg2312

Te antyrady się niczym nie różnią, ale w grze figurują jako dwa osobne przedmioty. Wolałem tego nie zmieać na wypadek, gdyby jeden z nich miał się potem okazać do czegoś potrzebny (na przykład w kolejnej częśći Powrotu Szramy) i wówczas jego brak mógłby spowodować FATAL ERROR ;)

W tym akurat modzie jest sporo broni, czy szczególnie dodatków do niej, których nie idzie kupić czy zdobyć, a przynajmniej mi się to nie udało. Przykład ? Przez całą grę nie udało mi się zdobyć ani jednego tłumika kalibru 5,56, celownika do AUG, podwieszanej śrutówki do AUG, karabinu FN FAL, G3, celowników do nich, granatnika i celownika do Saigi...ba, nawet podwieszanego granatnika M203. Sporo jest takiej broni i wyposażenia. O smaczkach typu VAL Woronina już nawet nie wspominam. Nawet nanokombinezon, który w podstawowej wersji można znaleźć w schowku Siemieckiego, występuje w dwóch dodatkowych wersjach - grawi i leczącej. Obie nie do zdobycia. Rany, a gdybyście wiedzieli, ile w tym modzie jest nowych artefaktów... Ja w każdym razie byłem ciekawy, co (teoretycznie) można zdobyć/znaleźć/kupić, i zacząłem bawić się plikami gry :) Ale dopiero po skończeniu freeplaya :)

Edited by apg2312

Pytając czy nie da się "przyśpieszyć", pytałem o możliwość montowania go na wszystkich AK przystosowanych już do mocowania celownika ( bo nie wszystkie na to pozwalają ), a nie tylko do szykostrzelnego. I nic więcej. Żadnych sztuczek. Nawet Mnicha wolałem szukać w nowej grze, niż kombinować. I gra mi podziękowała atrakyjniejszym scenariuszem.