Darkus Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Mam mały problem z tym modem gdy go odpalam wywala mnie bez loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Wypakuj z podstawki katalog textpol i pliki z niego przenieś do katalogu textrus moda (nie nadpisuj plików w katalogu rus - dodaj tylko brakujące, jak system zapyta czy przy wklejaniu zamienić pliki daj nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 @scigacz dobrze mówi i jeżeli zrobisz wszystko jak pisze w instalacji, to mod musi działać. Loga błędu znajdziesz w folderze - userdata_rma - w folderze z grą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 (edytowane) @Darkus, tu masz link, gdzie pobierzesz te pliki. Po wypakowaniu, zagarnij wszystkie i jak wspominał @scigacz1975, wklej nie zamieniając do folderu text. Jest drugi sposób, ale żmudniejszy - sprawdzając log, w którym pokaże Ci nazwę brakującego pliku tekstowego, wklejasz po kolei pliki, bo kilka razy będziesz miał jeszcze wyloty, aż dojdziesz do momentu, gdy gra ruszy. http://depositfiles.com/files/85cosbyo5 Zmieniłem link, bo tamten wygasł i sam wrzuciłem to spolszczenie podstawki SoC. Edytowane 19 Października 2012 przez metek58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeei Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Panowie pomóżcie! Zrobiłem wszytko jak w instalacji, odpalam wywala mnie do pulpitu z błędem XR_3DA. Sprawdzam folder userdata_rma/log a tam dupa za przeproszeniem - pusto. Wrzuciłem pliki z podstawki które podał @metek58 (bez zamieniania. Tylko te brakujące) i dalej nic. Odpalałem już wielokrotnie. Edytowane 21 Października 2012 przez SoMeei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 @SoMeei, napisz po kolei, co robiłeś podczas instalacji, nam wtedy łatwiej będzie doszukać się pomyłki i naprowadzić Cię na właściwe tory. Pisz od początku, co robiłeś i jaką masz podstawkę i z jakim patchem. Wszystko jest istotne. Czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Może złą wersję gry masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 A zamieniłeś zawartość katalogu bin zawartego w archiwum moda? - Tam są zmieniane dll-ki, jeżeli ich nie zamieniłeś to będziesz miał lagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Ten mod działa na: Oryginalnej wersji gry: S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl z patchem 1.0006. Myślałem, że nie będzie problemów z instalacją, bo odpada problem z degradacją patcha. Jeżeli zrobisz wszystko tak jak w opisie instalacji, to mod zadziała na pewno. Kila osób zainstalowało, gra i nie zgłasza problemów z instalacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Koksar Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Kiedy przewidziana jest data wydania spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeei Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Możliwe że w moim roztargnieniu pomyliłem patch'e :pinch: Zrobie reinstall podstawy wgram patcha i napisze. Dzieki za chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 @Koksar - trudno podać dokładną datę. W brew pozorom, tłumaczenia jest sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeei Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Niestety problem się ponawia. Podstawkę mam oryginalną, czystą, świeżo zainstalowaną - 1.0006. Pobrałem torrenta, wypakowałem/zainstalowałem i wrzuciłem wszystkie pliki do folderu z grą. Potem wrzuciłem wszystkie pliki patcha. W config/text skopiowałem rus - kopie na pol i w localization tez na pol. Dodałem linijki w skrócie. Pliki z podstawki wrzuciłem do text pomijając te do podmiany. Po którejś próbie odpalenia pojawił się log: Exp[b][/b]ression : false Function : ParseFile File : E:stalkersourcestrunkxrXMLParserxrXMLParser.cpp Line : 48 Description : XML file[$game_config$] parsing failed. Can't find include file:[textrusstring_table_tips_radar.xml] Edit: Moja głupota wrzuciłem pliki z podstawki do rus. Dzięki i przepraszam za zamieszanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) Te brakujące pliki z polskiej podstawki wstaw zarówno do pol jak i rus. Napisz czy działa. Edytowane 21 Października 2012 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeei Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Działa :thumbsup: Tylko lagi straszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Na temat lagów, to pisał Ci o nich @scigacz1975 w poście 33. Musisz tę instalację zrobić z rozmysłem, bez nerwów (wiem coś o tym, jak sam kiedyś nie mogłem odpalić moda, a z mojej winy i nieuwagi był problem), a dojdziesz do sedna. Nic nie wspominasz o fsgame, czy tam masz wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeei Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 @metek58 Fsgame podmieniłem taki jaki był w wypakowanym folderze, nic więcej w nim nie zmieniałem. Gamedata są obie wartości na true, jak sprawdzałem - nie mam pojęcia co jeszcze zmieniać. O dll-kach także nic nie wiem. Musze zgrać te z podstawy czy jak? Przepraszam za głupotę moich pytań ale jestem "świeży". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darkus Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 A jaki masz sprzęt bo mod swoje wymagania ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Z tymi wylotami, to dziwne, zwłaszcza na początku gry. @scigacz1975 odkrył, że nie wolno sprzedawać kombinezonów stalkerom. Mnie czasem wywali, ale mam słaby komputer. Jeżeli Ciebie wywala często, to albo namieszałeś coś w instalacji, albo nasz komputer jeszcze gorszy niż mój (co jest mało prawdopodobne) :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoMeei Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Sprzęt; Lekko zagracony lapek Acer Procek Intel Core i5, GeForce GT 540M, 4GB RAMu. Wywala mnie teraz juz tylko czasem jak zauważyłem głownie przy dialogach, a przy starcie już w ogóle nie mam wylotów. Co mam zrobić z tymi .dll bo lagi strasznie przeszkadzają w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 (edytowane) W archiwum z modem są dwa katalogi - "gamedata" z modem i "bin" ze zmienionymi plikami dll. Oba katalogi trzeba przenieść do katalogu gry, przy czym w przypadku "bin" system zapyta czy na pewno chcesz zamienić pliki - dajesz tak na wszystkie. Co do tych wylotów - często się zdarza błąd z kodem "c stack overflow" - przyczyną prawdopodobnie są graty sprzedane NPC-om, a najprawdopodobniej kombinezony, które zmieniają im rangę i skrypty głupieją. Ale zdarzyły mi się też dwa czy trzy zablokowania kompa, gdzie tylko magiczne klawisze windows pomogły (alt+ctrl+del) - przyznam szczerze że to mnie trochę martwi. Wydaje mi się że przyczyną tego mogą być te zmienione dll z katalogu "bin" ale mogę się mylić. Na pewno mod wymaga mocnego kompa. Może uda mi się coś na to poradzić ale na razie to nic pewnego. Edit: rozpakujcie i scalcie katalog bin z tym w katalogu gry - kiedy system zapyta czy zamienić dajcie tak na oba. Musiałem zacząć nową grę i zacząłem grzebać w dll-ach. Na tych w paczce uzbroiłem i umundurowałem każdego kota w kordonie i nie zaliczyłem jeszcze żadnego laga. Oprócz tego gra chodzi płynniej i nie tnie mi się tak jak na tamtych z moda. https://dl.dropbox.com/s/jjb8esmwgv1m44l/bin.7z Edytowane 22 Października 2012 przez scigacz1975 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Mam taki błąd: FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : LUA error: ... shadow of chernobylgamedatascriptsrx_wmgr.script:96: C stack overflow Czy może ktoś wytłumaczyć co on oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Podmień sobie pliki w katalogu bin na te post wyżej. I nie przejmuj się tym błędem - co jakiś czas będzie Ci wyskakiwał. Chyba taki urok tego moda. Jakieś przepełnienie bufora, ale potrafi wywalać na różnych skryptach. Autorzy moda chyba troszkę przegięli z niektórymi dodatkami i niestety - "c stack overflow" będzie stałym gościem. Pamiętaj często robić zapisy. Do spolszczenia dodamy chyba autosave - to jeszcze muszę obgadać z @Metkiem i @Smoxem. Mod jest naprawdę ciekawy ale bywa zdrowo wkurzający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Dzięki scigacz1975 za wyjaśnienie.Na ruskim forum,jeśli dobrze zrozumiałem,też byli zdziwieni tym błędem i nie wiedzą skąd on się wzioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Moja rada jest bardzo prosta. Sprzedawać tylko u handlarzy i wtedy zobaczyć, czy pojawi się wspomniany wylot. Jeśli się nie będzie pojawiał, to oznaczałoby to, że jest to swoiste, niezamierzone utrudnienie i tak to trzeba traktować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi