oloo Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 W trakcie wędrówki z uratowanym Kostią, po dojściu do tej bazy na palach, wywala mnie z następującym logiem: Exp[b][/b]ression : assertion failed Function : _VertexStream::Lock File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daR_DStreams.cpp Line : 44 Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Count Co z tym zrobić? Edit - znalazłem rozwiązanie, co ślepemu po oczach. FATAL ERROR [error]Expression : assertion failed [error]Function : _VertexStream::Lock [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daR_DStreams.cpp [error]Line : 44 [error]Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Count stack trace: Błąd na oświetleniu dynamicznym, ustawienia zmienić na statyczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scigacz1975 Posted October 14, 2012 Report Share Posted October 14, 2012 Wejdź tu - ściągnij poprawione i nie będziesz musiał zmieniać ustawień - bo po prawdzie to wkurza strasznie jak przed każdym wejściem na bagna albo WL musisz zmieniać ustawienia i resetować grę. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oloo Posted October 15, 2012 Author Report Share Posted October 15, 2012 Wejdź tu http://stalkerteam.p...cz1/#entry50555 - ściągnij poprawione i nie będziesz musiał zmieniać ustawień - bo po prawdzie to wkurza strasznie jak przed każdym wejściem na bagna albo WL musisz zmieniać ustawienia i resetować grę. Podziękował :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 ... to wkurza strasznie jak przed każdym wejściem na bagna albo WL musisz zmieniać ustawienia i resetować grę. Na pewno wkurza to fakt. Ciekaw jestem od czego to zależy bo nigdy nie robiłem czegoś podobnego, podobnie jak nie grałem na statycznym oświetleniu. U mnie w każdym modzie błędy tego typu są sporadyczne i znikają po powtórnym załadowaniu. Jedyne co zawsze redukuję to cienie i gęstość trawy, ale to na początku gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scigacz1975 Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Ciekawe jest to że ten bug wyskakuje tylko na niektórych kartach graficznych. Nie wiem od czego to zależy ale u mnie na GF8800/9800GT był i na TŚ2 i na PS 1 - a jak wrzuciłem te poprawione dll-ki uspokoiło się na obu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oloo Posted October 16, 2012 Author Report Share Posted October 16, 2012 Ciekawe jest to że ten bug wyskakuje tylko na niektórych kartach graficznych. Nie wiem od czego to zależy ale u mnie na GF8800/9800GT był i na TŚ2 i na PS 1 - a jak wrzuciłem te poprawione dll-ki uspokoiło się na obu. A nie mam pojęcia. Mam mobilną HD6570 512 (Mac). Ale wiesz - teraz w Wiosce Kotów strasznie mi się tnie gra, wszędzie indziej jest miodzio :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scigacz1975 Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Zmniejsz suwak trawy w ustawieniach grafiki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andwis Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Podziękowania za paczkę dll, dla Scigacz1975 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pfirst Posted April 9, 2019 Report Share Posted April 9, 2019 (edited) Witam Mam problem z wylotem na Bagnach jak dolatuję do cerkwi z Gastello XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "D:\Powrót Szramy\bin\xrCore.dll" at 0023:0072CC85, xrDebug::backend()+165 byte(s) xray_paweł.log Szukałem trochę ale nic nie znalazłem, jak to usunąć, ewentualnie może ktoś podrzuci save. dzięki Kurde, zrobiłem jak w tym poście ale po powrocie do ustawien oryginalnych znów wylot Edited April 9, 2019 by pfirst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pfirst Posted April 9, 2019 Report Share Posted April 9, 2019 Okolice cerkwi powodują wylot więc przeszedłem na Kordon omijając z daleka cerkiew i przeszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts