Yurek Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Serdecznie polecam trzeci już tom doskonałej serii książek autorstwa Władysława Zdanowicza, pod wspólnym tytułem: "Misjonarze z Dywanowa czyli polski Szwejk na misji w Iraku". Autor doskonale ukazuje absurdy codziennego życia naszych wojaków na misji. Wydarzenia i postaci jak zwykle są fikcyjne ;), ale z tego co wiem od osób, które TAM były, to sporo z wydarzeń przedstawionych w książkach miało naprawdę miejsce :D Powiem krótko - uśmiejecie się po pachy, momentami wzruszycie, a chwilami będziecie mieli ochotę kogoś zastrzelić. Za zgodą autora udostępniam fragment trzeciego tomu, byście sami mogli ocenić. Wersję papierową tego i pozostałych dwóch tomów możecie zamówić tu: http://kwidzyn.osdw.pl/ misjonarze_z_dywanowa-cz_3-donkey-demo.pdf 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scigacz1975 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 Uziałem się czytając ten fragment. Dobra kniżka się szykuje. Zamówię sobie całą serię to łyknę przez święta. Dzięki @Yurek za podpowiedź. Ze swojej strony mogę polecić całą serię www Marcina Ciszewskiego www.1939.com.pl "Major" www.1944.waw.pl www.ru2012.pl Jeżeli ktoś chciałby poczytać o historii alternatywnej w polskim wydaniu, z polskim humorem to szczerze polecam, w tej właśnie kolejności(chronologicznie) którą podałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted November 4, 2012 Report Share Posted November 4, 2012 Czytałem tylko pierwszą książkę i również polecam. Ciekawe spojrzenie i alternatywna wersja historii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts