Yurek Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Serdecznie polecam trzeci już tom doskonałej serii książek autorstwa Władysława Zdanowicza, pod wspólnym tytułem: "Misjonarze z Dywanowa czyli polski Szwejk na misji w Iraku". Autor doskonale ukazuje absurdy codziennego życia naszych wojaków na misji. Wydarzenia i postaci jak zwykle są fikcyjne ;), ale z tego co wiem od osób, które TAM były, to sporo z wydarzeń przedstawionych w książkach miało naprawdę miejsce :D Powiem krótko - uśmiejecie się po pachy, momentami wzruszycie, a chwilami będziecie mieli ochotę kogoś zastrzelić. Za zgodą autora udostępniam fragment trzeciego tomu, byście sami mogli ocenić. Wersję papierową tego i pozostałych dwóch tomów możecie zamówić tu: http://kwidzyn.osdw.pl/ misjonarze_z_dywanowa-cz_3-donkey-demo.pdf 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Uziałem się czytając ten fragment. Dobra kniżka się szykuje. Zamówię sobie całą serię to łyknę przez święta. Dzięki @Yurek za podpowiedź. Ze swojej strony mogę polecić całą serię www Marcina Ciszewskiego www.1939.com.pl "Major" www.1944.waw.pl www.ru2012.pl Jeżeli ktoś chciałby poczytać o historii alternatywnej w polskim wydaniu, z polskim humorem to szczerze polecam, w tej właśnie kolejności(chronologicznie) którą podałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Czytałem tylko pierwszą książkę i również polecam. Ciekawe spojrzenie i alternatywna wersja historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi