kondotier Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 W podstawce gdy otwieram plecak trupa lub skrytkę, mam opcję "Weź wszystko" po polsku. Jednak po zainstalowaniu moda na podstawce 1.0004 ShoC, mam wyświetlane " Take All". Tak mam w Powrocie Szramy, Apokalipsie 1 i Apokalipsie 3. W Wariancie Omega na 1.0006 jest po polsku. Dziwne :teehee: , bo skoro mod rosyjski, to przy błędnym ściągnięciu, powinna być cyrylica. Niby niewiele przeszkadzające, ale gdzie i co zmienić, aby też było po polsku. Gram na czystych modach. Tylko fsgame.ltx mam od kobala, ale też mam go w Omedze, a nic nie zmienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Po mojemu to w podstawce na patchu 1.004 jest "take all". Dopiero później to poprawili, zapewne w patchu 1.005. Kiedyś tego szukałem i w plikach tekstowych podstawki 1.004 tego nie ma. Co za tym idzie, nie ma jak poprawić.Dlatego też mody na patcha 1.004 mają "take all" a mody na patcha 1.005, 1.006 mają "weź wszystko." 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted November 8, 2012 Author Report Share Posted November 8, 2012 kobal - sprawdziłem podstawkę. Mam w niej "Weź wszystko". Zamiana następuje dopiero w modzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted November 8, 2012 Report Share Posted November 8, 2012 Faktycznie, jest "weź wszystko". Jeszcze raz przeszukałem całą rozpakowaną gamedatę Cienia Czarnobyla na patchu 1.004 i taki wpis występuje tylko jeden raz. W katalogu gamedata / config / text / pol / ui_st_other.xml. Ale ten plik albo występuje w modzie i wtedy jest tłumaczony, albo nie występuje w modzie i wtedy gra używa tego z podstawki. Na przykład w Apokalipsie jest ten kawałek przetłumaczony a plik jest wpisany do localization.ltx, więc powinno być "weź wszystko." Tak samo w Poszukiwaczach. Skoro więc jest "take all" to traktuj to jako jeszcze jedną tajemnicę Zony. Na dowód odnośny fragment z Apokalipsy i Poszukiwaczy <string id="ui_st_take_all"> <text>Weź wszystko</text> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondotier Posted November 9, 2012 Author Report Share Posted November 9, 2012 (edited) No to trzeba przeboleć tą niesprawność moda i zabierać "po angielsku" . Ale taką przypadłość mam tylko ja, czy u innych też to występuje? dodano o 17:45 No i znalazłem przyczynę. Bardzo prozaiczna. Pogrzebałem we własnej pamięci i zaświtało mi, że takie coś pojawiło mi się w Powrocie Szramy, ale dopiero po zmianie shaderów. Chcąc mieć zapisy z gry w jej katalogu, podmieniłem user.ltx z podstawki, na ten user.ltx, jaki scigacz1975 zrobił dla Szramy. Teraz ten plik usunąłem, wgrałem czysty z podstawki i jest "Weź wszystko". Dopisałem w nim tylko opcję szybkich zapisów ( tą od scigacza1975 ) i wszystko gra. Zapamiętam i błędu nie powtórzę. Temat do zamknięcia. Edited November 9, 2012 by kondotier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts