PaffciU Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Z kopią od de Vriesa też nie idzie sie połączyć z serwerem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Faktycznie wersja z torrentu Groma nie łączy się z serwerem. Niby wszystko jest ok, numer wersji prawidłowy ale połączyć się nie chce. Prawdopodobnie potrzebny jest jakiś patch ściągany Launcher-em ale który obecnie nie jest możliwy do pobrania [EDIT] BINGO !Przypomniało mi się że coś już raz było z tym Launcher-em i znalazłem stare rozwiązanie które i tym razem zadziałało. 1. Usunąć wszystkie pliki z folderu "temp" w katalogu gry2. Usunąć pliki Local.so i Script.so z katalogu "Packs" gry.3. Uruchomić Launcher4. Grać :D Sprawdzone na torrencie Groma. Wszystko działa.Yay... faktycznie... sam zapomniałem o tym tricku... teraz tylko przypomnieć sobie hasło... poszło... o kurczę, ale pusto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaffciU Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Faktycznie wersja z torrentu Groma nie łączy się z serwerem. Niby wszystko jest ok, numer wersji prawidłowy ale połączyć się nie chce. Prawdopodobnie potrzebny jest jakiś patch ściągany Launcher-em ale który obecnie nie jest możliwy do pobrania [EDIT] BINGO !Przypomniało mi się że coś już raz było z tym Launcher-em i znalazłem stare rozwiązanie które i tym razem zadziałało. 1. Usunąć wszystkie pliki z folderu "temp" w katalogu gry2. Usunąć pliki Local.so i Script.so z katalogu "Packs" gry.3. Uruchomić Launcher4. Grać :D Sprawdzone na torrencie Groma. Wszystko działa.A na kliencie od de Vriesa myślisz podziała ? Śmiga aż miło :D Miedzian jesteś wielki :D Edytowane 18 Listopada 2013 przez PaffciU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Ale pusto... ale smutno... chyba jednak wolę SO, przynajmniej coś się dzieje... może w końcu zrobią ten Wipe i ludzie wrócą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaffciU Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 SO tylko po rusyszu mam rozumieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Tak, jedynie sZOne EU było po angielsku, ale developerzy jakoś o tym serwerze zapomnieli. Pewnie po podziale odeszli ci, którzy się nim zajmowali... ciągle obiecują wipe i odnowienie gry, ale jak na razie nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaffciU Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Kuurde bo gra fajna ale po rusku nie mam co grać :( Niby serwer EU działa ale pusto tam jest ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 W środę zaglądnij. Od 18-nastej będzie trochę ludzi. Natomiast na Szone rosyjskim zawsze można pytać na TS-ie jeżeli są problemy. Ogólnie tam wszyscy grający siedzą na TS bo inaczej trudno ogarnąć a tak wspólnie zawsze coś wykombinujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Mógłbyś mi przypomnieć dane do TS-a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiedzianeJaja Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 89.25.239.18Pokój 109 [MMO Area]Stalker Zone - SoApass: aos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaffciU Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Tak btw. od kiedy wipe na EU zapowiadają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Wipe zapowiadają prawie od początku roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaffciU Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) O qrwa to faktycznie "przeciąga" sie im... Może zapomnieli o wipe ? :f Edytowane 19 Listopada 2013 przez PaffciU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Od początku serwer EU był traktowany po macoszemu... patche były zawsze później niż na RUS, a teraz chyba nie ma się kto nim zajmować. Prawdopodobnie sytuacja oddzielenia się Stalker Online też nie wpływa pozytywnie na sprawność (pozostałych) developerów. Nie mówiąc o tym, że podział stworzył dość niezdrową atmosferę w sZone - na forum najmniejsza wzmianka o 'konkurencji' kończy się banem, czasem także na konto gry... a przecież nigdy tak naprawdę nie można było się wypowiadać zupełnie swobodnie. Niestety - rosyjska mentalność, absolutne niedopuszczanie żadnej krytyki.No ale co robić - niespecjalnie był wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Co to jest pół roku bana na forum i 2 miesiące w grze :)Chyba mnie niespecjalnie tam lubią :D Nieważne. Gramy teraz na serwerze rus - po wipe i po patchach. Przynajmniej będziemy wiedzieć, co i jak robic na EU, o ile doczekamy sie tego wipe..Co mnie jednak urzekło - i zadziwia od roku czasu (z małym okładem..) to fakt niesamowitej atmosfery tej gry. A nie jest ona dla wszystkich. Gówniarzeria szybko się wykrusza, zostają tam tylko "zawodowcy".Przez ponad rok istnienia klanu SoA, przewinęło sie u nas wiele osób. Kilkaset...moze więcej. Kilka osób gra około roku. To największe twardziele, jakich miałem zaszczyt poznac :)Może ktoś się jeszcze skusi i zagra z nami. Ale nie jest łatwo. A będzie jeszcze gorzej. Jaj trzeba, żeby w to grać, pany :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radioactiv Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 A będzie jeszcze gorzej. Jaj trzeba, żeby w to grać, pany :) Zgadzam się z przedmówcą ta gra ma odzwierciedlać to jak mógłby wyglądać świat po takiej katastrofie. Teraz gra zmusza do zaangażowania się , minus jest taki że trzeba mieć cholernie dużo czasu na grę , ale fakt trzeba mieć jaja żeby grać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz638 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 (edytowane) Witam mam jedno pytanie, czy strona http://szone-online.so/ i http://szone-online.net to strony pierwotnego studia czy jedna z nich należy do studia które jakiś czas temu się odłączyło i założyło własny serwer ? Edytowane 23 Listopada 2013 przez lukasz638 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Oba te adresu prowadzą do sZone. Ale faktycznie, część developerów odłaczyła sie od tego projektu i założyli własny serwer. Dostepny pod adresem http://www.stalker.so/.Oczywiście obie strony oskarżaja się wzajemnie o kradzież, trwa ponoć jakas batalia sądowa. Ale za nimi nie trafisz.Mapy są praktycznie te same, z tym że na SO jest jakas dodatkowa - chyba Lotnisko. Ale nie grałem tak już z miesiąc, więc nie wiem na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz638 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Oloo a potrafił byś wymienić kilka nicków chłopaków z SoA na rosyjskim serwerze ? Właśnie zacząłem tam grać i nie wiem do kogo o pomoc w razie czego się zgłaszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Cześć lukasz ,jak jesteś nowy w stalker online (nieważne czy SO ,SZ ) to podaj nick pod jakim grasz,to na pewno ktoś się do ciebie odezwie na PM w grze, bo wiem że w ostatnio "nasi" zaczęli grać na rus szone.Z tego co widziałem na 100% to Zdzich_pl gra na swoim nicku ,oloo pewnie też bo to już "marka",Miedzian ... hmmm nie wiem ,pewnie Miedzian2 jak w SO ?,dalej trulr3 ? .Ps. jak na pewno chcesz SoA to (soa.zz.mu) tam na pewno się skontaktujesz z oloo ,bo tutaj (ST.pl)jak Go wciągnęło online to z 5 miechów nie zaglądał tutaj :verymad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz638 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Gram mniej wiecej od wakacji. Jednak każdy wie jak jest na serwerze eng wiec przeniosłem sie na rosyjski. Razem z kumplem jestesmy w 310 i zabralismys sie za zadania dla gourmeta. Nick podam dopiero jak bede w domu z racji tego że części owo jest pisany cyrlicą i nie dam rady napisać tego na telefonie. W każdym bądź razie dzięki za odzew :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 (edytowane) hej,LukaS638PL? tak? Na pewno tak :P to Ty nie wiesz jak ich znaleść w grze ,choćby nawet ruskiej :wallbash: nie byłem tam z 4-6 tyg ,ale jutro się zaloguje na @zohan ,lub Magazynier1,...2,...3, bo mam ich rozmieszczonych strategicznych punktach,to się odezwę .PS Lotnisko jest na SO ,ale tam nic nie ma ,tylko kilka dzików i guide za 30k gdzieś tam + AN2 na pasie startowym(w syfie mnie na tym szkolili ,mam uprawnienia technika na PIS................. :P Płatowiec i Silnik ,ale to był zabytek do latania więc loty w Balicach to tylko były na AN 26 lub AN 28 ,jeszcze CASA nie mieli :woot: Edytowane 23 Listopada 2013 przez tom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Pisz do mnie, wezmę cie do klanu RT, robię tam za zastępcę, czy jakoś tak ;) mój nick na rus to olooPL. Ewentualnie Towarisz, MalY, ZdzichPL, Miedzian (albo miedzian2 - za cholere nie pamietam :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz638 Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 @tomNo wiesz jak jest niekiedy te nicki są inne, a na 310 sporo ludu się przewija więc ciężko kogoś znaleźć. Wczoraj byłem na serwerze eng żeby się czegoś dowiedzieć ale była raptem jedna osoba. @olooW porządku, jak tylko się zaloguje, to się odezwę. A i bym zapomniał na rosyjskim nazywam się tak :Лука638 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 24 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 @oloo W porządku, jak tylko się zaloguje, to się odezwę. A i bym zapomniał na rosyjskim nazywam się tak :Лука638W razie czego wejdź na nasz TS - aao.pl, pokój 109 Stalker Zone SoA , pass: aos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi