Jump to content

Kto gra online

piotr12
 Share

Recommended Posts

Witam mam pytanie kto z Forumowiczów gra w stalker online o którym mowa na forum.Pobrałem klienta i gram i nie widzę polaków może trzeba wybrać server.

Z forum - gramy na angielskim, nie na rosyjskim. Gram ja, Mnich, Kuba, Trurl3, RadioActiv. I paru innych znajomych. Wywołaj kogoś z nas na PM w trakcie gry - pomożemy.
  • Positive 1

Z opisu wynika, że spawnujesz się na Dworcu w Lubeczu, ale jaki doktor? jaki most? tego nie mogę wyczaić... Jeśli chodzi o Czat w grze - żeby rozmawiać z kimś konkretnym prywatnie, musisz zastosować ukośnik i nick rozmówcy np: klikasz enter i w polu pisania w czacie wpisujesz " /oloo i tekst komunikatu" - oczywiście bez cudzysłowów. W ten sposób Twoja wiadomość dotrze tylko do oloo (będzie pisana fioletowym kolorem. Pisanie bezpośrednio w czacie jest widoczne dla wszystkich (białe litery). Oczywiście, żeby rozmówca dostał;l wiadomość musi byc on-line. Ale jeśli jesteś na innej mapie, to nie pogadasz z graczem w innym regionie.

Malaks.pobrałem grę 1,3 GB z tej stronki http://europe.forum.stalker-online.so/viewtopic.php?f=38&t=4453&start=0&lng=en Zainstalowałem odpaliłem z Stalker-Online Launcher (English) ikonki na pulpicie,założyłem konto na podanej wyżej stronie,zakładam profil i wchodzę do gry,zaczynam koło szlabanu na drodze a kawałek dalej stoi lokomotywa,są rozwalone tory,pisze że mam iść do doktora a potem do mechanika. To jest ta gra.

post-2860-0-50598600-1354140091_thumb.pn

post-2860-0-32844200-1354140095_thumb.pn

post-2860-0-89762800-1354140098_thumb.pn

W dziale SO jest ilustrowany poradnik do pierwszego etapu gry - mapa Station Edycja: Wszystkim graczom którzy zaczeli od tutoriala (czyli pojawili się w mapce poprzedzajacej Lubecz) zalecam po przejściu do Lubeczy skasowanie awatara (postaci) i utworzenie nowej, którą zaczną grać od dworca w Lubeczy. Przyczyną sa problemy z wykonywaniem kwestów postaciami, które przybyły z mapki początkowej.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Dzisiaj zacząłem grać Dołączona grafika Ktoś z Was pojawia się jeszcze czasem w Lubeczy ?

Chyba juz wiesz, czy ktos pojawia się w Lubeczy :)

Ja gram od jakiegoś czasu. Nick Rip jak coś :smile:

Wywołaj mnie w grze na PW (mój nick Stas) - nasz klan pomaga nowym graczom. Jesli zechcesz, przeprowadzimy Cie do mapy 2, ale kżdemu nowicjuszowi radzę pobiegać po mapie 1 (Lubecz), ponieważ wykonywanie zadań daje punkty umiejetnośći a te z kolei sa bardzo potrzebne bo pozwalaja rozwijac postać.

Żeby mnie wywołać na PW trzeba w okienku czatu wpisać komendę @Stas i tutaj tekst. Wtedy wiadomośc dojdzie tylko do mnie. Grywam wieczorami.

Jak dla mnie to jest monotonna droga lepiej poświęcić te 500 rubli i tak się szybko zwrócąDołączona grafika

Jest tylko jedno małe 'ale'... nie od razu można wyjść z miasta za 500ru, najpierw trzeba wykonać odpowiednie zadania. Jeśli się nie ma tej możliwości, pozostaje tylko tunel...

To może ja się dopiszę i przedstawię bo grać już gram, na forum też już chwilę jestem zalogowany, choć do tej pory tylko czytałem :) Maturę miałem już dawno, a z @Oloo zgadzamy się co do tego, że najlepsze lata to sześćdziesiąte :D w realu Grzesiek nick na forum: pagreg nick w SO: Jonasz

Dobrze że mamy w SoA Jonasza, będzie na kogo zwalać winę za nieszczęścia :biggrin:

Jonasz - człowiek przynoszący pecha, ściągający biedę, nieszczęście.

Etym. - od imienia proroka izraelskiego żyjącego za panowania Jeroboama II (783-743 p.n.e.). Wg Biblii jego obecność na okręcie płynącym do Tarsis okazała się przyczyną groźnego sztormu: "Wzięli więc Jonasza i wrzucili do morza; wtedy burza ustała" (Jonasz 1, 15).

BTW. Już wiem dlaczego Blyak mi nie dropił :woot: