bolo Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Witam, niewiem w jaki sposób zainstalowalo sie takie g... Portal22Find. Gdy uruchamiam IE to mi wyskakuje jako strona startowa, kombinowałem na wszystkie sposoby i nie umiem tego usunąć. Co prawda jestem cienki w tych sprawach, znalazlem w necie podpowiedzi niestety bez rezultatu a jedna to byla chyba dla programistów. Przy okazji druga sprawa czy w 7 można jakoś pokombinować aby zrobić menu start tak jak w XP Zmieniałem system z XP na 7 i wszystko jest dla mnie jeszcze nowe.Jak ten post jest w złym dziale to najmocniej przepraszam i prosze o przeniesienie, parę dni nie odwiedzałem portalu i jakoś się pozmieniało, normalnie nie wiem gdzie powinienem umieścic ten post, prosze o wyrozumiałość, dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Nic się nie przejmuj, jesteś w dobrych "rękach". Tu nikt Cię nie zostawi samemu sobie i z pewnością znajdzie się jakaś rada na tą przypadłość systemu. Sam używam "siódemki" 64 bitowej i nie miałem z nią problemów. To dobry system. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Zawsze do działu ..Mój Komputer.Powinieneś zmienić wyszukiwarkę na inną np. google i zapisać potem w zakładce IE..opcje internetowe..Ogólne...tam jest ..Użyj bieżącej.Potwierdzając wybór powinna zmienić się strona startowa.Inna sprawa to to że powinieneś korzystać z FF lub Opery. IE to nie jest szczególnie dobra przeglądarka.//Win 7 ma bardzo dobre menu tylko trzeba się trochę oswoić. Jeżeli chcesz by było wąskie..można użyć programiku ...Start Width..to małe narzędzie je ładnie formuje.Proponuję jeszcze zmienić ikonki na małe....tak w menu jak i na pasku zadań. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 Tak robiłem, że zmieniałem w opcjach internetowych ale bez rezultatu, jak zainstalowałem firefoxa to zrobiło się to samo, strona startow Portal22Find, nie pozwolilem nic importować z IE. Ja używam Firefoxa a IE córka i nie mogę jej przekonać do innej przeglądarki. Teraz wyszła następna sprawa, chciałem dać na pulpit skrut do Outloka i.... nie wiem gdzie go mam znaleźć, trochę to śmieszne lecz prawdziwe, są chwile, że sam się z siebie śmieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Tu masz instrukcję http://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?f=15&t=44003 Użyj adwcleaner http://www.programosy.pl/program,adwcleaner.html wszystkie skróty do programu usuń, i utwórz nowe 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 (edited) Niestety ani pierwsza opcja ani druga nie przyniosła pożądanego rezultatu.Problem z pocztą rozwiązany. Edited February 9, 2013 by bolo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted February 9, 2013 Report Share Posted February 9, 2013 Zapraszam tu : http://forum.programosy.pl/bezpieczenstwo-vf13.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolo Posted February 9, 2013 Author Report Share Posted February 9, 2013 Zapraszam tu : http://forum.programosy.pl/bezpieczenstwo-vf13.htmlNic nie znalazłem, jestem tak zdeterminowany, że chyba zrobię reinstalkę systemu. Obawiam się tylko czy znowu tego nie zainstaluję z jakimś programem , nie wiem z czym to się zaistalowało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apg2312 Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Chodziło mi o to, że zapraszam z tym problemem na forum Programosów - dałem link do działu "Bezpieczeństwo". Tam są lepsi spece, niż ja - ja tylko na Google poszukałem możliwe rozwiązanie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 @apg2312 na rację można szukać rozwiązań jeżeli masz tylko jeden problem, ale jeżeli masz więcej i system jest nowy to zrób format. To najlepsze rozwiązanie wszelkich problemów... .Podczas instalacji wszystkich programów wybieraj opcje własnego wyboru gdzie można decydować co chcemy, a co nie. Teraz jest moda na wciskanie ludziom tego czego nie chcą.Wszędzie pełno badziewia typu własne instalatory, pobieracze, toolbary, dodatki i tym podobne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfiat Posted February 10, 2013 Report Share Posted February 10, 2013 Jeśli jeszcze nie formatowałeś systemu to zapraszam tu: http://22find.com/static/22find/uninstall.html Jeśli nie pomaga to wywal ręcznie profile IE z katalogu C:UsersTwoja nazwa użytkownikaAppDataLocalMicrosoftInternet Explorer 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ƉƐϼД Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 -CCleaner lub-IObit Uninstaller polecam oba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts