Bloody2 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Witam. Zacząłem grać w tego moda, ale mam jeden problem i to tylko na Kordonie. Mianowicie trawa zaczyna wyświetlać się w bardzo dużej ilości i wszędzie wyrasta, nawet na ulicy czy domach. Strasznie mi to FPS odejmuje. Wie ktoś jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Możesz zmienić ilość w ustawieniach, jednak może ktoś zna lepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloody2 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 To się dzieje tylko na pełnej dynamice. Na statycznym wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Przecież czymś pełna dynamika musi się różnic od statyki. Jak pełna , to i wszystkiego pełno. Jak radził Portalas, zmień ilość( gęstość ) trawy w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudkudak Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Dynamiczne oświetlenie chyba nie wpływa na ilość trawy. Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez Kudkudak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) Nie wiem czy mod w którego grasz, zmienia trawę? Być może jest tu zaimplementowany jakiś grass mod? Mógłbyś spróbować wyłączyć cienie traw ewentualnie zobacz ten wątek, ale uprzedzam dotyczy modyfikacji plików .dll. Jeśli znajdę tutorial opisujący jak przebrnąć przez te modyfikacje - dam znać, póki co na stronie jest plik do pobrania, jeśli będziesz coś podmieniał - zrób kopię pliku. Edit: tak jak powyżej koledzy radzą - zmień gęstość trawy zostawiając przy tym pozostałe ustawienia jakości tekstur, cieni. Nie ustawiaj preferowanych opcji statyczne/dynamiczne. W ustawieniach zaawansowanych uzyskasz dobrą grafikę - jednocześnie pozbywając się problemu. Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez The Emperor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloody2 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Bawiłem się z tymi opcjami, ale nawet jak ustawię gęstość trawy na min., to dzieje się coś takiego. PROBLEM JEST TYLKO NA KORDONIE i zaczął się jak musiałem tych kolesi, co stali na końcu torów eskortować do naukowca. Spróbuję się pobawić tymi dll. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garand1939 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Wejdź w folder levels/l01_escape i sprawdź czy nie masz tam jakiś plików np level i pousuwaj. Najlepiej pojedynczo i od razu sprawdzać czy coś pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bloody2 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Spróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi