Jump to content

Problem z wczytywaniem.

Recommended Posts

Witam, właśnie pobrałem Solyankę. Zainstalowalem wszystko działa i jest Po Polsku :). Tylko mam problem, odrazu po rozpoczęciu gry przypadkowo wbiegłem w anomalię i zginąłem. Gdy probuję wczytać, lub zacząć nową grę wywala mi taki błąd: XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 001B:00E47D15, xrDebug::backend()+165 byte(s) Nie chce mi się co chwile odpalać od nowa grę =].

Przede wszystkim spróbuj odczytać loga.Log znajdziesz na dysku C w dokumentach publicznych w katalogu STALKER-SOHC. Na przykład u mnie na windows 7 to C:Użytkownicy / Publiczny / Dokumenty Publiczne / STALKER SHOC / logs.W folderze logs na samej górze znajdziesz plik tekstowy xray_twój nick.Otwierasz ten plik w notatniku zjeżdżasz na sam dół i wszystko poniżej Fatal Error to log twojego błędu.Skopiuj to do postu.Nie zapomnij dodać jaki masz Windows , na jakiej wersji językowej Stalkera grasz i jakie dodatki zainstalowałeś.

Zainstalowałem stalkera (Oryginalna gra wersja Polska). Zainstalowałem patcha 1.04 Następnie soliankę, Dopełnienie, Patche spolszczenie i podmieniłem xrGame w folderze bin. Gra działa i jest po Polsku, ale jak zginę i próbuje wczytać lub zacząć nową gre to mi wywala. Ostatni raz który próbowałem grać wywaliło mnie przy zapisie stanu gry. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : _out_of_memory [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\xrDebugNew.cpp [error]Line : 359 [error]Description : [error]Arguments : Out of memory. Memory request: 6728 K

FATAL ERROR [error]Expression : header().graph_guid() == ai().game_graph().header().guid() [error]Function : CALifeSpawnRegistry::load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\alife_spawn_registry.cpp [error]Line : 167 [error]Description : Spawn doesn't correspond to the graph : REBUILD SPAWN! stack trace: a co z tym macie jakieś porady... ,,Soljanka,, gdy daje nowa gra leci ładnie do tworzenia nowej gry i do wina loty....za każdym razem.... czy u kumpla czy na drugim kompie mam to samo... Dodam że wszystko jest po kolei instalowane tak jak wcześniej w instrukcji było podane... i NIC ... nie wiem co jest... Nawet kilka godz przed tym nic nie dało dalej jest ten sam błąd...To zew Prypeci śmigam na pełnych wymogach płynnie.... nawet próbowałem zmieniać grafikę i nic ustawienia...czy medal 2010 śmiga płynnie

Banita opis tego błędu to ...niezgodność z wersją gry lub uszkodzenie zapisów ...brak spójności plików gry..(być może coś się źle pobrało) ...zalecana kompletna deinstalacja..usunięcie wszelkich śladów gry (folderu z zapisami także) ... głębokie skanowanie i czyszczenie rejestru ...powtórna dokładna instalacja gry na patch 1.004 Jeżeli nie pomoże to co napisałem ..pobierz jeszcze raz plik moda z innego źródła...

Próbowałem innych patchy inne wersje 8 częściowa 4 częściowa moda wszystko po kolei dobrze zrobione i dalej przy starcie nowej gry wywala z tym logiem... inne mody na tym patchu 1.0004 było pięknie ten nie odpala.... używam tylko jednego patcha 1.0004

Jak na dwóch komputerach jest to samo to ja bym radził sprawdzić który element ci jeszcze został stary.Ewentualnie robisz jakiś błąd w instalacji.Albo grasz na cracku a te czasami też potrafią namieszać.Można jeszcze spróbować usunąć z gamedata folder spawns , nie wiem co z tego wyniknie ale chętnie sie dowiem :)

Dopa ze spolszcz.10.10 wywala przy tworzeniu nowej gry za każdym razem

Jak na dwóch komputerach jest to samo to ja bym radził sprawdzić który element ci jeszcze został stary.Ewentualnie robisz jakiś błąd w instalacji.Albo grasz na cracku a te czasami też potrafią namieszać.Można jeszcze spróbować usunąć z gamedata folder spawns , nie wiem co z tego wyniknie ale chętnie sie dowiem :)

:) jescze mnie stac na oryginalną wersje Gry