Yurek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Znalazłem taką książkę.Jeszcze nie czytałem, ale zamierzam kupić ;) http://www.empik.com/olowiany-swit-golkowski-michal,p1066914461,ksiazka-p. Więcej info o książce tutaj...http://katedra.nast.pl/ksiazka/13010/Uniwersum-STALKER-Golkowski-Michal-Olowiany-swit/ 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Mam tą książkę, spodziewałem się czegoś gorszego hłe hłe , ale ujdzie w tłoku, nie jest to jakieś dzieło wybitne, ale poczytać można.Na początku jest dość nudno marsze po Zonie,walki z mutantami,zbieranie artów, Bohater znajduje mapę i trafia na grubszą jakąś sprawę,dalej nie wiem co jest bo jestem dopiero w połowie książki. http://www.fabryka.pl/szukaj/?products%5Bsearchall%5D=O%C5%82owiany%20%C5%9Bwit&products%5Bprice_down%5D=0&products%5Bprice_up%5D=500troszkę taniej niż w mpiku Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Jaco 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ah.. Ołowiany Świt. Nie czytałem jeszcze, chociaż w dniu premiery książki byłem w Warszawie w empiku gdzie był nawet Meesh, czyli pan który napisał ową książkę, bardzo sympatyczny zresztą.Ciekawa recenzja książki ;)http://www.kawerna.pl/recenzje/ksiazka/item/6683-micha%C5%82-go%C5%82kowski-o%C5%82owiany-%C5%9Bwit-recenzja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Czy polska książka ma coś wspólnego z wydawanymi na wschodzie książkami uniwersum dyskurs, czy to nowa krajowa seria? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjoan Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Ksiązkę właśnie skończyłem - początkowo faktycznie "szału nie ma" ;D ale to może dlatego że jestem świeżo po wszystkich (dosłownie) książkach z Uniwersum Metro - ale czym dalej tym lepiej klimat prawdziwie stalkerowski. Jeden z rozdziałów opowiada wyprawę po plecak zrzucony przez wojsko - trywialna i banalna rzecz właściwie co tu opowiadać - jednak autor tak to opisał że czyta się przyjemnie i nie wieje nudą. Dużo nawiązań do samej gry (bestiariusz, obiekty itd). Dla mnie 8/10 polecam gorąco fanom stalkera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tribik Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Również skończyłem tą książkę i powiem jedno.Bardzo dobra od gdzieś połowy , może trochę dalej.Klimat stalkera trzyma , jest dość długa , ma potencjał na kontynuacje przynajmniej z tego co na samym końcu piszę , że nasz bohater idzie szukać źródła swoich koszmarów do Prypeci :D Moja ocena to 8+/10! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjoan Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Witajcie, pojawiła się kolejna pozycja z universum Stalkera - "Ślepa plama " Wiktora Noczkina - czyta się przyjemnie, klimat stalkera jest dobrze odwzorowany, autor bardziej skupił sie na ludzkich relacjach w Zonie. NIe pominął też samej esencji Zony czyli artefaktów, mutantów - występują chyba wszytkie znane w Zonie gatunki - oraz anomalii. Humor stalkerski na poziomie - można się nieźle uśmiać czytając. IMO ksiązka się długo "rozpędza: i tak naprawdę końcówka trochu przekombinowana jest i brakuje w niej punktu kulminacj czy też olśnienia/zaskoczenia czytającego. Klimat troszku mniej ciężki niż w "Ołowianym świcie". Pozycję polecam gorąco - połknąłem ją w trzy świąteczne wieczory - ok 460 stron. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez bjoan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosiu98 Opublikowano 1 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 (edytowane) Przeczytałem obydwie książki i moim zdaniem są świetne. Bardzo dobrze i w ciekawy sposób przedstawiają Zonę i wyjaśniają wiele aspektów, których po samej grze ciężko się domyślić. Polecam :D Edytowane 1 Lutego 2014 przez Rosiu98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi